Az én babám addig eszik amíg van előtte, mit tegyek?
Azt tedd, hogy ne méregess, CSAK anyatejet adj neki, a tápszer teljesen felesleges. Nem apad a tej magától csak a hozzátáplálástól.
Anyatejet igény szerint és kizárólagosan!!!!!!
Nem lehet túltáplálni anyatejjel, tedd sokat cicire! És ne mérd!
Kislányom lassan 6 hónapos, gőzöm nincs hány ml-ket eszik. Nyikkan egyet és kap cicit, max, ha nem az a baja kiköpi.
Sok sikert!
szerintem is fölösleges 4 hetes babának bármi mást adni mint anyatejet!
Te igyál nagyon sok folyadékot, hogy legyen tejed, de neki nem kell más mint anyatej, napjában annyiszor ahányszor kéri.
méregetni lehet, én két hónapos koráig mértem a fiam, aztán sosem többet, szépen fejlődött. De nem áll meg a világ, ha nem méred mennyit evett. a lényeg, hogy egyen :) Szoptatni meg bárhol lehet, BÁRHOL: otthon, parkban, étteremben, bárhol ahol vagy! ebből sose csinálj problémát! ha a babád ilyen melegben szomjas, nyugottan szoptassd meg bárhol is vagytok.
Az, hogy hol kevesebbet, hol többet eszik az meg teljesen normális. Fogod látni később, ha átalsussza az éjszakát, akkor reggel sokkal többet fog enni mint 10-óraira, vagy uzsonnára :) ez így van rendjén.
Ja és még annyi, hogy a tej szoptatás közben is termelődik.
szóval amikor már azt hiszed, hogy nincs is semmi, ő még mindig fog tudni enni. Csak tényleg figyel oda, hogy eleget igyál!
hali.
egy 3 hetes baba csak akkor kéne, hogy 120-at egyen minden alkalommal, ha legalább 4.5 kiló (inkább 4,8), ha hatszor eszik egy nap, ha többször, akkor végképp nem kell ennyit egyen.
semmi baj nincs, ha minden etetéskor nem eszik 120-130-at!
Azt számold össze, hogy egy nap mennyit eszik.
Egy kisbabának naponta a testsúlyához képest van meghatározva, hogy mennyit "kell" ennie. Testsúly kilogrammonként 150g tej/nap.
Azaz egy 4 kg-s babának 4x150g/nap =600g anyatej 6-8 szoptatásra elosztva.
ha csak alkalmanként 80-at - 100-at eszik, még az is teljesen rendben van. Elég, ha egyszer eszik ilyen nagyot mint 120-130.
Azt se felejtsétek el, hogy van egy bizonyos szopó reflexük ami azt jelenti, hogy, ha a szájába teszed a cicidet, vagy a cumisüveget, vagy az ujjadat, akkor azt szopni fogja, ettől még nem feltétlenül éhes!!!
De ha tápszerrel pótolsz, akkor igen hamar:
1) túl tudod táplálni
2) leszokik a ciciről, mert bár a tápnak más íze van, de azért nem kell megküzdenie.
3) érzi, hogy Mami most nyugodt, ezért ő is megnyugszik.
amíg csak cici volt ideges volt. baba is sírossabb. idegességtől apad a tej, és kör bezárult, nagoyn hamar rá fog kapni a tápra.
Hidd el, megéri küzdeni kicsit, és meg lesz az eredmény. én 6 hónapos koráig csak szoptattam a fiam, nem elhivatottságból nem adtam neki mást, hanem mert eszembe sem jutott. Komolyan egy korty vizet nem ivott. nyáron ha kínáltam (akkor már 7-8 hónapos is volt és evett már gyümölcsöket, és főzelékeket is) akkor sem tudtam itatni, csak az anyatej kellett neki, de az is csak napjában 3x (reggel, délben, este). Hidd el, hogy elég nekik az anyatej, az mindig olyan állagú/összetételű/ és mennyiségű amilyennek a baba azt kívánja!
ha igény szerint szoptatsz, akkor tényleg beáll ez az egyensúly. A gyermek nyála kommunikál a mellbimbódon keresztül az agyalapi mirigyeddel ami felelős a tej termelésért, és gyermek számára megfeleő összetételű tejet termel a szervezeted. A gyerek továbbra is mindent elvesz az anyától amire szüksége van: Vitaminokat, ásványi anyagokat stb.
Tudom, 3 hét is úgy tűnhet mint, ha már örökkön örökké veled lenne a baba, de hidd el, még sok minden változhat, az idővel. Bízz magadban! és legyél nyugodt, mindenki, tényleg mindenki képes szoptatni, miért pont Te ne lennél az. Állj úgy hozzá, hogy ez a világon a legtermészetesebb dolog.
kitartást és sok sikert!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!