Más babája se szereti a répát, burgit, az annyira nem édes kajcsikat?
6hónapos tápszeres kislányom nem eszi meg se a répát, se a burgonyát. Az üveges kajcsikat, desszerteket, persze az édeseket szereti, amiben pl van banán, őszibarack, alma.
Mit csináljak, hisz ennije kellene azokat is, hisz sok benne a vitamin, stb.
A répában nagyon sok cukor van (több mint az almában)
Pirítsd meg egy kicsit olajon, utána párold, akkor karamellizálódik a cukor és jobban fogja érezni.
Köszönöm a válaszokat! Hát igen majd többször kell probálkoznom, meg gyümivel, gyümilével vegyíteni.
Cukrot és sót nem akarok az ételébe rakni....bőven ráér még hogy mérgezze magát.
Először nekem sem akart burgit enni semmivel. Aztán a sütőtök hozta meg az áttörést. :) Sütőben sütöttem meg szeletekre vágva, és mikor teljesen puha, akkor pépesre mixeltem. Jégkockatartóba adagolva fagyasztottam, mert először csak pár kanállal evett. Aztán elfogyott egy egész adagnyi. Utána tettem bele főtt krumplit is. Ezután meg almát összefőztem krumplival, pici sóval, cukorral, és ezt mixeltem össze. Utána már mindent elfogadott szép lassan, kezdte megszokni az ízeket.
Én cukrot csak abba teszek, ami tényleg igényli (pl. paradicsomos kaják, néhány főzelékféle), mindent szeret az én szájízem szerint.
Szerintem is sütőtökkel próbáld. Jól teszed, ha nem cukrozod-sózod az ételét, a habarás meg, amit az első írt, szintén kerülendő egy 6 hónaposnál.
Kitartás.
Akkor mi szerencsések vagyunk...nálunk nagy kedvenc a krumpli-répa...szerintem minden nap enné a lányom...
De szerintem is jó az, ahogy előttem szólók írták, sütőtök, habarás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!