Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hozzátáplálás. Más is ilyen...

Hozzátáplálás. Más is ilyen pocsékul halad? Már lassan 7 hónapos a babám, de sehol sem tartunk, nem szert kanállal enni, utálja a nem édes izeket, a husosakat az üvegeset is, meg azt is amit én főzök.

Figyelt kérdés
2011. márc. 24. 19:51
 1/8 anonim ***** válasza:
Próbáld ki,hogy együtt egyen veletek az asztalnál. Adj neki darabos ételeket is. Adj az ő kezébe is egy kanalat, a másikkal etesd te. Ha nem eszi meg az ebédet,vidd el az asztaltól,és uzsonnáig ne kapjon semmit. Nem baj,ha éhes marad,hamar megtanulja,hogy egyen. Édeset pedig minél kevesebbet kapjon,mert nem jó neki.
2011. márc. 24. 20:06
 2/8 A kérdező kommentje:
Darabosat?Ne viccelj.Öklődik tőle,azt esélyem nincs megetetni vele!Tol ki mindent a nyelvével,4 szer kap tápszert,és 1-2 ször rendes kaját.Édeset ugy értettem hogy gyümölcsök,üveges bébiételek-de leginkább az édes izek.Ma főztem neki répa-krumpli-husit,utálta!:-(
2011. márc. 24. 20:10
 3/8 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, javulni fog a helyzet. Az én kisfiam 8-9 hónapos koráig mindent kiköpött, ami nem anyatej volt. Aztán akkor elkezdett enni. Most 15 hónapos egyáltalán nem válogat, megeszik mindent, amit elérakok, a kelkáposztát és a spenótot is.
2011. márc. 24. 20:13
 4/8 A kérdező kommentje:
Igen,de ez nem csak az anyatejesekkel szokott igy lenni?Mert olyan 1-2 hónapja elkezdte magát leválasztani is,és mostanra eljutottunk oda hogy a cici sem kell,már csak tápszerezünk.
2011. márc. 24. 20:16
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem hinném, hogy csak az anyatejes babákkal lenne így. Állítólag minden gyerekben benne van az "újfóbia", hogy idegenkedik a nem ismert dolgoktól, például a nem ismert ízektől. Szerintem türelem, menni fog minden!
2011. márc. 24. 20:21
 6/8 anonim ***** válasza:

először is ne etesd szilárd kajával, azaz főzelékkel, ha nagyon éhes, mert nem lesz türelme kanalazni. igenis adhatsz neki rágcsálni valót közben, főleg, ha már van foga. remekül megtanulnak kenyérhéjjal, bulátával rágni.

ha a gyümölcsös kajákat szereti, akkor kapjon azokat, az alma remekül megy sokmindenhez, így adhatod céklával, krumplival, répával. azzal ne törödj, hogy te magad meg nem ennéd, náluk ez még nem igen számít, így akár tehetsz mindenhez egy kis banánt is.

a kanállal evés unalmas lehet egy babának, főleg, ha olyan örökmozgó. foglald le játékkal, rágcsálni valóval, és közben etesd kanállal.

2011. márc. 24. 20:57
 7/8 anonim ***** válasza:
Ne idegeskedj emiatt! Az én fiam 1 éves koráig öklendezett a darabos kajától! Szépen lassan később hozzászokott. Énni is nehezen evett eleinte, én mindig elvontam a figyelmét. Énekeltem, mondókáztam. Ez nagyon tetszett neki, észre se vette, már meg is evett mindent.
2011. márc. 24. 21:31
 8/8 A kérdező kommentje:
Foga még egy sics,és nagyon szorulásos,alma banán sajnos csak ritkán jöhet szóba.Köszi
2011. márc. 25. 08:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!