Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ki kell mosni minden újonnan...

Ki kell mosni minden újonnan is vásárolt dolgot a babának?

Figyelt kérdés
Ruha, textilpelenka, lepedő stb. és mivel hogyan ( kézi vagy gépi mosással? )
2008. júl. 18. 16:09
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Én a sajátjainkat is kimosom első hordás elött,így a gyerekeimét is ki szoktam.

Mondjuk én állandóan mosok :) géppel és babamosóporral és sensitiv öblítővel.

2008. júl. 18. 16:18
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Persze hogy kikell mosni. Ahogy gondolod,ha van hozzá türelmed kézzel is moshatod. De hát géppel sokkal gyorsabb. Szerintem folyékony mosószerrel kell,mert ha porral mosol akkor benne maradhatnak még a ruhába szerintem a darabok. Én folyékonnyal mosok és soha nem volt azzal baj.

Boldog babavárást neked :)

2008. júl. 18. 16:32
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképpen mosd ki.

Én Olyan helyen dolgoztam ahol mindenféle rucit kellett kicsomagolni kipakolni stb. és attól,hogy nem látszik tiszta por szokott lenni.Általában minden ruhadarab ömlesztve egy nagy dobozban érkezik.

2008. júl. 18. 17:13
 4/8 anonim ***** válasza:
71%
Szia! Mindenképp mosd ki a baba dolgait és a pelust, lepedőt ágyneműt vasald át. Mosopor az is jó amit magatoknak használsz, lényeg amit egyszer elkezdtél neki azzal moss mindig. S öblítöt 1 éves koráig ne használj. Így ha ráadsz egy rucit és pl kiütéses lesz tundi fogod, hogy a msoópor lehetett.
2008. júl. 18. 17:44
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

A ruhákat kb.fél éves koráig én külön mostam,mindegy,hogy kézben v.gépben de a mieinktől külön.Ne tegyél sok mosószert és inkább folyékonyat,öblítőből is vannak babásak,nem intenzív illatú,már lehet kapni külön nekik.

A lepedőt és pelenkát én legtöbbször fertőtlenítettem is ,ezért volt,hogy ázott 1 napig Domestosba és utánna mostam.Ami a fejéhez kerül szerintem mindenképp vasald min.,mondjuk én mindent vasalok a mai napig.(bugyit,zoknit,lepedőt,törölközőt is)

:-)

2008. júl. 18. 19:50
 6/8 anonim ***** válasza:
78%

Újszülött babának ki kell, hiszen a boltban összefogdossák. Mondjuk az én fiam már 9 hónapos, mostmár nem szoktam a bolti rucikat kimosni, hiszen amúgy is ő is mindent összefogdos, de a pici babának ki kell.

Ja, és géppel. Nem tudom, sokan idegenkednek a gépi mosástól, ha újszülött holmijáról van szó, csak nem értem, miért. A gép magasabb hőfokon tud mosni, mint ha kézzel mosnál, így jobban tisztít, fertőtlenít.

2008. júl. 19. 11:44
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem láttál még elég filmet arról, hogy milyen betegséget lehet kapni a boltban vett ruháktól, ha mosás nélkül veszed fel?

Én még a magamét sem veszem fel mosás nélkül, nem ám egy csecsemő ruháját!!!

Persze, hogy ki kell mosni, mindentől külön csak az ő ruháját mosd, folyékony babamosószerrel, babaöblítővel és mindent vasalj át! (lehet géppel, sőt és 90 fokon szoktam, főleg a pelusokat)

A más dolgait, játékokat, cumikat, üveget...stb meg kifőzöm.

2008. júl. 19. 13:47
 8/8 anonim ***** válasza:
71%
Én is kimosom az új ruhákat, viszont én ez elejétől fogva a mi ruháinkkal együtt mosom a babáét is, és nem használok speciális mosóport. Fehér Lenort is szoktam használni, soha nem volt semmi baja a kisfiamnak, gyönyörű volt a bőre, és most is az! Nem vagyok híve a túlságos fertőtlenítésnek, mert ha mindentől óvod a gyermeket, nem fog megerősödni az immunrendszere.
2008. júl. 19. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!