Csak tápszeres babánál hány hónapos korban kezdtétek el a hozzátáplálást?
Szia!
Én 3 hónaposan és 1 hetesen facsart almalevet adtam neki, kb. 2 hétig, aztán pépet, most 5, 5 hónapos, és evett már: szilvát, őszibarackot, sárgabarackot, sütőtököt, krumplit, zöldbabot,brokkolit, répát. Most ennyi jut eszembe. Ivott már erdei gyümi lét is.Itt nincs jó vagy rossz megoldás, amennyiben az alapokat figyelembe vesszük, pl. tejtermék fél-1 éves kor után, hús fél éves kor után, stb.
Amúgy az a poén, hogy itt valóban nincs igazság! Bizományiból vettünk egy '92-es kiadású hozzátáplálásról szóló könyvet, amiben pl. azt írják, hogy citromlevet már 2 hetes kortól kaphat a baba tea ízesítésére (most 1 éves kortól!!!), almalevelet, répalevet, paradicsomlevet 6 hetes kortól, a pépjeit 2 hónapos kortól, 3 hónapos kortól meggylé, őszilé, kivipép. És ez "csak" 17 éve volt ! Mindenki az allergiától fél, pedig régen nem volt ennyi allergiás, pedig akkor mit adhattak mondjuk 30-40 éve? És mit mondanak majd 10-20 év múlva. Köze nem lesz a mostanihoz!!! És nem csak időbeli, hanem kultúránkénti eltérések is vannak, pl. nyugatabbra 3 hós kortól kezdhetik hivatalosan a hozzátáplálást. Most ki az az okos, aki azt mondja, hogy csak az jó, amit itt és most mondanak ?? Persze nem rábeszélni akarlak, ez csak az én véleményem és meglátásom, és hangsúlyozom, hogy a mostani alapokat azért betartom (hússal várok fél éves koráig, tejjel meg úgy 9 hós koráig,de akkor is hígitva.
Szia!
Mi holnap leszünk 4 hónaposak.1 hete kóstoltatom a babámat,mert nem hízott eleget és ezt javasolta a doki+sinlac pépet.Almalével kezdtem azután almapüré,most a barackpürénél tartunk.Szerencsére ízlik neki.
4 hónaposan kezébe adtam egy negyed almát, hogy szopogassa, mit szól az ízéhez. Két héttel később kapott egy kanál almalevet, fokozatosan kóstolt mindent, ha úgy éreztem nem kész rá, akkor leálltam. Most 6 hónapos és most jutottunk el oda nemrég, hogy a tízórait gyümölcsre váltottuk. A napokban próbálkozom az ebéddel.
Szerintem is várj még vele minimum egy hónapot. Nem voltam én sem sosem hozzátáplálás ellenes, de azért várnék még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!