Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért pontozzák le ezen az...

Miért pontozzák le ezen az oldalon azt, aki szerint egy 1-2-6-10-x éves gyereket nem ütünk meg?

Figyelt kérdés

Számtalanszor botlok abba, hogy ahol anyuka leírja, hogy jaj, türelmetlen vagyok néha, és rácsapok a fenekére/kezére/akármijére, mégsem javul meg, ott aki azt mondja, hogy talán nem érdemes ilyet csinálni, azt totál lepontozzák... Ennyire menő a testi fenyítés...?

Van egy gyerekem, régóta nyakig a dackorszakban, de totál bevált az, hogy értelmes lényként kezelem, és beszélek vele... De ismerek viselkedészavaros kissárcot is, aki valóban türelmet próbáló, de soha nem jutna eszükbe a szüleinek, hogy "csapkodjanak", akár csak egy "picit" sem... Hárman vagyunk tesók, én elég béna gyerek voltam, de soha nem találkoztam kézre/fenékre csapással, és ezért őrült hálás vagyok a szüleimnek... Miért van ez????

2014. jan. 24. 15:00
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
64%
Kedves kérdező Te egy tökéletes anya vagy és tökéletes gyereked van, mi csak halandók vagyunk, bocsáss meg nekünk kérelek
2014. jan. 24. 15:55
 12/30 anonim ***** válasza:
84%

"Akkor mondok egy példát. Az említett barátnőm kisfia éppen felmászott volna a konyhaszekrényre, mert rá akarta tenni a kezét a tűzhely lapjára (az anyukája kb. 2 perccel azelőtt mondta, hogy tilos ilyet csinálni, mert fájni fog x-nek, ha hozzáér). Már félig a konyhaszekrényen lógott, amikor az édesanyja szólt, hangosan, és nagyon erélyesen, hogy X, AZONNAL GYERE LE, és soha többet ne mássz fel oda. A kicsi azonnal lejött, bocsánatot kért, és valóban nem történt meg többször. Elmesélte neki a barátnőm, hogy anya nagyon elkeseredne, ha a doktorbácsihoz kéne menni, x-nek meg nagyon fájna, ha megégne a keze. Lám, megértette... "

Erre a bizonyos dologra értettem kedves kérdező, hogy gyerek és gyerek közt is van különbség. Volt, hogy mi is erélyesen rászóltunk a gyerekre, megráztuk vagy csúnyán néztünk rá, vagy közöltük, ha megráz az áram és agyoncsap, akkor lehet hogy soha többet nem találkozunk, mert nem leszel többé vagy kórházba kerülsz, stb...és ennek ellenére is kihúzta a konnektorból a dugót. Ezért kapott a keze. És ebből értett.

Szóval nem fogom magam rosszul érezni, csak mert te itt azt hajtogatod, hogy egy gyerek sem érdemel semmiért egy kézre vagy egy fenékre verést, mert szép szóval is el lehet érni, amit az ember akar. Már amelyiknél. Ez a te véleményed vagy tapasztalatod, amit meg én írtam, az meg az enyém!

2014. jan. 24. 15:56
 13/30 A kérdező kommentje:

Először is: nem vagyok tökéletes anya.

Másodszor: csak kérdeztem, valamiről, amit abszolút nem értek, amikor erre olyan válasz jön kb., hogy "ja, mert te tökéletes vagy", akkor igazolva érzem magam. Ha valaki totál alírja saját magát, amikor ezt a módszert választja, az úgy ír, mint az első válaszoló. Oké, nem értek vele egyet, de ő így látta jónak, leírta miért, elfogadom...

Ha másvalaki meg saját maga miatt frusztrált, és azt hiszi, én azért kérdezem ezt, mert tökéletes vagyok... Hát, akkor azt ő tudja... :)

Az arany középút eltalálásához nem fűznék semmit, a kicsit verni-nagyon verni spektrumon én nem mozognék őszintén szólva.

A gyerekem sem tökéletes egyébként, de baromi jó fej, ezért írtam azt, hogy pl. engem sem ütöttek meg soha, pedig nagyon nehéz kisgyermek voltam kb. hat éves koromig...

2014. jan. 24. 16:02
 14/30 A kérdező kommentje:
Abból meg lehessen már elegem, hogy amikor más gyereke tombol, az enyém meg nem, akkor legyen már egy PICI részünk ebben nekünk is, és ne fogjuk már öröklött habitusra, meg arra, hogy jó, ő ilyen, az enyém másmilyen, majd megtudnád, ha a tiéd is ilyen lenne... Persze, ilyen is, de voltak durva húzásai, és MINDIG lehetett vele beszélni... És nem hiszem, hogy ha egy pszichiátriai kezelt kisfiúval is lehet, akkor máséval meg nem. Ez meg az én véleményem...
2014. jan. 24. 16:04
 15/30 anonim ***** válasza:
0%
Én nem értek egyet azzal, hogy minden gyerek más. Én pont, hogy azt figyeltem meg, hogy a gyerek felméri melyik felnőttnél meddig mehet el, és aszerint viselkedik. A szomszédunk méregrossz kislánya, akire a nő folyamatosan panaszkodik, nálam egy kisangyal. Bepróbálkozott 1-2x, de elég volt halál komolyan ránéznem, és meggondolta magát. Soha nem bántottam. Az anyja igen. Mit ért el vele? Semmit. A nevelés nem ott kezdődik, hogy ha nem jön be más, akkor ütök (az sem fog bejönni), hanem megtanulok kommunikálni a gyerekkel az ő szintjén!
2014. jan. 24. 16:13
 16/30 anonim ***** válasza:
67%

Mondok még egy példát kedves kérdező.

Van a párom és annak van egy unokatestvére.

A párom jó nevelést kapott, tényleg megtanították, hogy mit szabad és mit nem, de elérkeztek abba a bizonyos tinédzser korszakba, amikor is egy gyereket könnyen lehet befolyásolni a másik által vagy belevinni kisebb dolgokba. Akár nagyobbakba is, nyilván bármilyen jó nevelést is kapjon bárki, nincs olyan, aki nem csinált volna életében valami rossz dolgot, amiről tudta, hogy nem jó, de mégis megcsinálta.

És ekkor történt, hogy a páromat az unokatestvére elcsalta lopni. Nem nagy lopásról van szó, egy kis állatról volt szó, hiába mondták a párom szülei, hogy eszébe ne jusson elmenni az unokatestvérével, mégis megtette. Csak azért is. És lebuktak. A párom itthon kapott érte, eszébe nem jutott volna többet elmenni lopni. Az unokabátyja nem kapott érte, így újra meg újra megtett ilyen-olyan rossz dolgokat. Tudod most jó néhány börtön vár rá a rossz dolgai miatt, mert amikor még meg tudták volna fogni, nem tették...

2014. jan. 24. 16:13
 17/30 anonim ***** válasza:
78%
Na akkor igazolva érzed magad, örülj neki, írj egy könyvet. Az olyannak mint te semmi önkritikája nincs. Egy dologhoz ért a másikat elítéli, hogy rossz anya, rossz gyerek bezzeg én.... Ha olyan jó az életed meg a gyereked, miért zavar más nyomora? Nézd le azt aki nem olyan mint Te, vedd fel a kapcsolatot Bartos Erikával és hajtogassatok repülőt....
2014. jan. 24. 16:16
 18/30 A kérdező kommentje:
Hű. Nem gondoltam, hogy ilyen frusztrációkat hoz ez elő másokból... Ha valami mellet szól érv, és védhető, akkor nem kezdek el személyeskedni és sértegetni, hanem érvelek. Szép napot mindenkinek, őszintén sajnálom, hogy van ember, akivel nem lehet kommunikálni.
2014. jan. 24. 16:17
 19/30 A kérdező kommentje:
Senkire nem mondtam egyébként, hogy rossz anya. Ezt már odaképzeltétek. Azt írtam, hogy eszköztelen, és azt, hogy frusztrált. Akinek nem inge, nem veszi magára. De tényleg, ebben a személyeskedő formában parttalan a vita, és megbántani senkit nem akartam. Jobb, ha megyek repülőt hajtogatni... Jóég. Töröltetem a kérdést, ez a fajta személyeskedés HOZZÁM nem illik.
2014. jan. 24. 16:19
 20/30 anonim ***** válasza:
A liberálisan nevelő szülők is lepontozzák azt aki néha a popsijára sóz. Sőt, véres szájjal hangoztatják hogy verjük a gyereket, meg testi erőszak....
2014. jan. 24. 16:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!