Mivel fertőtlenititek a baba játékait most a H1N1 idején?
Én mindennap megeszek vmi antibakteriális ételt, pl fokhagyma, borostea, egy kupica pálinka, ami van mindegy!!
Ja és állandóan túlöltözök! 2 gatya 2 pulóver, sál, kesztyü!
Kerülöm a tömegközlekedést vagy ha mégis felszállok kinyitom az ablakot hogy keringjen a levegő, illetve próbélok kevesebbet lélegezni
Viszek magammal termoszba teát mert a városi levegő különösen xar amióta mindenki tüzel mindent nameg az a sok kocsi...
Napi liter meleg tea elmegy a másik másfél meg hidegen...
Úgy féltem a pindúromat! Még csak 7 hónapos.
Mi sem oltatunk.
Én még a nyáron beszereztem ezt a fertőtlenítő folyékony szappant, ez 4-6 óráig véd a vírusok ellen!
Ezzel szoktam időnként letörölgetni a kilincseket, sűrűn fogdosott helyeket (vízben higítva).
Kliniko-Sept fertőtlenítő kéztisztító szappan
(1013 Ft/1 liter)
Baktericid, (MRSA), fungicid, virucid, (HBV/HIV)inaktiváló hatású, nem tartalmaz illatanyagot és színezéket, kíméletesen tisztítja és egyben ápolja a kézbőrt, gyors (30-másodperces) behatási idővel rendelkezik a teljes spektrumon, hosszan tartó- egyedülálló hatóanyagának köszönhetően-, mintegy 4 - 6 órás védelmet nyújt a kéz újraszennyeződése ellen.
Nálunk az egész család be van oltva, de ettől függetlenül elmenetel előtt és hazajövetelkor mindannyian szigorúan kezet mosunk! (Ezzel másokat is védünk, hogy nem hurcoljuk tovább a vírusokat.)
Itt is lehet mindenféle fertőtlenítőt kapni (felületre, bőrre, stb.), írd be a keresőjébe : "fertőtlenítő"
(Az a hatásos, ami "baktericid, virucid" jelölésű!!!)
Az egyszerű fertőtlenítők nem ilyenek (pl. Domestos, Flóraszept, Hypo, stb.)
Mi 3 hónaposak vagyunk. Én domestos törlőkendővel a kilincseket, korlátot, hűtő fogantyút, cserélgetem a törölközőket, papírtörlőt használok.
Nem vicces a helyzet, de megmosolyogtam az egyik válaszolót, hogy kevesebbet lélegzik a buszon :o) , na, én pl a leveleket amit felhozok a postaládából, vagy amit a postástól kapunk, elteszem, utána alapos kézmosás és csak másnap nyitom ki. (mert azt nem tudom letörölni)
Sokat szellőztetek. A picim kezét minden egyes alkalommal megtörlöm sima popsitörlővel, mielőtt pelenkázom, néha meg pluszban amúgy is vizes textilpelussal törölgetem a kezét. Naponta tengervizes spray vel tisztítjuk az orrunkat (babáét is), és gargalizálunk meleg sós vízzel, szedünk homeos bogyót. Tesók nem puszilhatják, nem mennek közel egymáshoz. Nem szabad puszilgatni a babát senkinek sem.
Nem megyünk sétálni sem, a héten a pánik hatására a lakásból sem dugtam ki az orromat a picivel. Ja, és mindig kezet mosok, mindig mikor a picihez érek. Ha elfelejtem, meg esz a bűntudat.
Kezdem nem normálisnak érezni magamat és egyre mélyebb pánikba esem. Hozzáteszem, nem oltatunk, de oltottan is ugyanezeket tenném a pici miatt, mert a kezemmel egy tárggyal, bármivel átadhatnám akkor is, meg most olvastam egy hírcímet, hogy oltás után is fertőz, de már el sem mertem olvasni, hogy mit akartak azzal.
A nagyobbik ígyis összeszedett valamit, persze suliban. Be is lázasodott, nem tudom még mi lehet, most jól van, nincs láza sem már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!