Hogyan fertőtlenítitek a baba játékait és milyen időközönként?
ami mosható, azt kimosom gépben
ami nem, azt forró vízzel öblítem. ha nagyon koszos, akkor szappannal mosom le.
Meleg vizes lemosás a műanyagoknak, törlőkendővel, ami olyan volt azt egy lavórban egyszerre lesikáltam körömkefével, a mosható plüssöket meg gépben mosom mindig.
Soha nem sterilizáltam a játékait, pedig kis korában a szájába vett mindent, nem is lett beteg.
Konkrétan fertőtleníteni nem szoktam. Szerintem nem kell túlzásba vinni a játékok takarítását.
Én első használat előtt jól megmosom, utána nem viszem túlzásba, csak 2-3 havonta mosom őket (rágókákat akár naponta is, az más). Meleg szappanos vízben átöblítem a műanyag játékokat, amit nem lehet, azt áttörlöm nedves kendővel. Plüssök gépben vagy vizes kefével (nem értem, miért gyártanak olyat, amit nem lehet kimosni, sajnos kaptunk párat).
Én arra figyeltem nagyon, hogy miután elmúlt a baba torokgyulladása, utána mindent alaposan elmostam, kiságy szélét, polcokat (ahol kapaszkodva jár), járókát stb. áttöröltem domestos kendővel, nehogy "visszanyalogassuk" a vírust.
Amíg nagyon pici volt a bébi, addig a rágókákat, cumikat, ilyesmiket kb heti 1x chicco folyadékkal, amúgy csak sima mosogatással. Minden mást is csak elmostam, plüssöket néha kimosom, ami kiságyban van alvórongy, azt kicsit gyakrabban. Amúgy sem fertőtlenítek túl semmit. Egész nap kúszik-mászik a padlón, onnan sajnos sokkal több koszt felszed, mint a játékairól.
Barátnőd biztos nagyon ráér...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!