Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mivel kössem le a kislányomat...

Mivel kössem le a kislányomat miközben csinálom a házimunkát? 8 hónapos és már tud mászni.

Figyelt kérdés
Nem tudom mit tegyek vele, hagyjam hogy mászkáljon a konyhában miközben főzök? Nekem az a megnyugtató ha beleteszem az autósülésbe és nyugodtan csinálhatom a dolgom. Ti hogyan foglaljátok le míg a házimunkát végzitek? Sajnos ráadásul szeparációs szorongása is van és mindig látnia kell, a konyha melletti szobában van járóka de ha kilépek sír azonnal, és oda nem tudom vinni a járókát mert nagy.
2014. jan. 21. 20:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Persze, hagyd. Nekünk volt egy szekrény, amit kipakolhatott, olyanokat raktam bele, és imádta. :)
2014. jan. 21. 20:45
 2/12 anonim ***** válasza:

Tegyél le szőnyeget a konyhába a sütő mellé. Én most hátul főzök, elöl nem mert esetleg ráfröccsen valami. A sütő elé tettem egy futószőnyeget, ami nem csúszik (utálom, de most kell) a sütőt is kinyitom neki oda pakolja a játékait, meg egy kis bevásárlókocsiból pakolja át, ő is süt...

Próbáld neki megtanítani közben hogy nem nyúlhat fel a tűzhelyre stb. Lényeg, hogy azt ne érje el amit épp főzöl, nehogy ráömöljön.

2014. jan. 21. 20:46
 3/12 anonim ***** válasza:

Èn hagyom, az enyèm most 11 hònapos jàr ès a kedvenc szòrakozàsa a pakplàs...

szokott kapni műanyag edènyt fakanalat, kavarja ezerrel :-D

ha forràzok vagy jàroka vagy beviszem egy màsik szobàba mire utolèr leöntöm a vizet...

2014. jan. 21. 20:47
 4/12 A kérdező kommentje:
köszönöm a gyors válaszokat! :)
2014. jan. 21. 20:49
 5/12 anonim ***** válasza:
Én is szoktam hagyni, közben játszik, jön-megy. Ha olyat főzök, ami sok előkészületet igényel, akkor azt megcsinálom míg alszik. Persze nagyon kiváncsi, és rángatja a nadrágom, akkor felveszem, kap egy fakanalat, és keverhet. Vagy tereljük a gőzt, imádja. :) Egy időben odaraktam magam mellé az etetőszékbe, mert az magasabb, látja mit csinálok...
2014. jan. 21. 21:03
 6/12 anonim ***** válasza:
Én még azt szoktam, hogy etetőszékben odateszem a konyhába, kap pár dolgot, amivel játszhat meg püfölheti a tálcát, és abban elvan addig, amíg megcsinálom. Nem kell félnem, hogy olyat csinál, amit nem kellene. Közben tudok hozzá beszélni.
2014. jan. 21. 21:41
 7/12 anonim ***** válasza:

Gratulálok annak, aki a gyereket a Sütő elé teszi, miközben fő rakta a kaja.

Sógornőm így égett meg. 1 évesen a tűzhely el dőlt, hátul főtt a 10 liter húsleves, s az ráömlött.

Majdnem meghalt, de szerencsére túlélte, de eltudjátok képzelni hogy néz ki...

Szét égett a teste, arca, nem is tudom hányszor műtötték...

de nagyon csúnya látvány....

Szóval nem tanácsos a gyereket a tűzhely közelébe engedni, inkább sírjon a járókában míg 10 perc alatt oda rakom az ebédet.

Nekem 7 hónapos a fiam, mászik ezerrel, jön utánnam. A konyha előtt, a folyosóra van, teszek le neki egy dobozt tele csörgővel, s azt parkolhatja ki, és lát is, de a konyhába nem jöhet!

2014. jan. 21. 21:53
 8/12 anonim ***** válasza:
hát én se tenném a gyerekemet a sütő elé főleg mikor kaját csinálom. nekünk az elő szobában van szépen eljátszik míg én fel rakom a kaját. előszobában van a cipős polcunk és szereti le pakolni a cipőket azt a tépőzárral játszani.
2014. jan. 21. 22:05
 9/12 anonim ***** válasza:

lányok, ne hülyéskedjetek, a sütőben játszhat a gyerek? hol itt a következetesség? és ha bekapcsoljátok a sütőt, hogy magyarázzátok el a babának, hogy most nem lehet játszani?

enyém 4 éves, soha nem nyúlhatott a sütőhöz, akkor sem ha nem használtam. de pici korától tudja, hogy az csak az enyém, neki az alsó szekrényben volt a polca, tele műanyag tálakkal meg kanalakkal, habverővel, stb, azokkal játszott. most már főz ő is, vagy szendvicset csinál magának, de a sütőt eszébe sincs kinyitni :)

de tényleg veszélyes ha ezt tanítjátok, mert pár hónap múlva már nem tudtok a nyomában lenni minden pillanatban, és ez balesetveszélyes.

egyébként a többi tipp nagyon jó, bocs, hogy ezt így kiemeltem! :)

2014. jan. 21. 22:51
 10/12 anonim ***** válasza:
3 #: elsőre nekem is fura volt a sütő, de irta, hogy csak hàtul főz ès gondolom nem emelgeti olyankor a fazekat.... azèrt èn se tennèm oda.. :-) tegnap vettem egy jàtèkkonyhàt neki, ha kicsit àtpakolunk az enyèm mellè kerül az övè.... :-)
2014. jan. 22. 05:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!