Tudnátok tanácsot adni erre a helyzetre?
Jelenleg 34 éves vagyok és itthon vagyok gyed-en a 16 hónapos kislányommal. Azon töröm a fejem már egy jó ideje mikor jöjjön, jöjjön-e egyáltalán a kistesó?
Szóval a gyedem fél év múlva fog lejárni, de én már most elkezdtem állásokat nézegetni (ahol korábban dolgoztam, az csak átmeneti megoldás volt, oda nem szeretnék, nem tudok visszamenni, az ok most lényegtelen), hogy minél hosszabb munkaviszony meglegyen a második baba előtt, akivel a kislányom 2 és 3 születésnapja közt szeretnék próbálkozni (tehát örülnék ha 3,5 éves kora körül már megszületne). De a férjem egyenlőre nem igazán szeretne második babát, mert kislányunk az elmúlt másfél évben nem igazán volt könnyű eset. Nem tudtam szoptatni, utána fejtem neki egy évig az anyatejet és az evése a mai napig nem jó (nem érdekli az evés, nem is próbál önállóan enni, felnőtt kaját nem hajlandó megkóstolni…stb. – szóval kínlódok vele).
Tehát a korom miatt nem igazán húznám már az időt a második babával, ugyanakkor amíg nincs munkám nem nagyon mernék belevágni, bár átlagosan élünk, nem árt hosszútávon gondolkodni. A férjemet próbál meggyőzni, hogy egy gyerekről nem csak az első évek alapján kell dönteni, hanem az egész életet kell nézni, de persze azért nem úgy akarnám a második babát, hogy ráerőltetem az akaratomat a páromra. Az álláskereséssel meg sajnos az a gond, hogy nagyon nehéz a környékünkön végzettségemnek megfelelő állást találni.
Csak akkor szülj ha a férjed is akarja. A férfiak hajlamosak lelépni, ha úgy érzik, hogy csapdába kerültek. Na egy nem kívánt második gyerek sok házasságot tett már tönkre.
Szerintem beszéljétek át, és ne eröltesd, mert 2 gyerekkel nem jó egyedül maradni.
Menj vissza dolgozni, nőjön még egy kicsit a gyermek, és amint könnyebb lesz vele, a férjed is meg fogja magát gondolni. A legnagyobb ajándék, amit adhattok neki, az egy testvér!!!
Ha 2 év múlva jön a tesó, akkor sem leszel még öreg hozzá!
(Nálunk ugyan 1,5 év van a két gyerek között, szuper módon imádják egymást, és ha a férjed benne lenne, én is arra biztatnálak, hogy MOST. Na de őt is figyelembe kell venni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!