Akik császáros szülést választottak volt aki megbánta?
Az EDA utáni fejfájás mondhatni élettani, a gerincvíz a szöveti térbe szivárog, ezáltal okoz fejfájást, kampányszerű folyadékbevitel és koffeines infúzió megoldja, nem szövődmény, hanem mellékhatás, méghozzá gyakori. Az esetek 70%-ában szigorú fekvéssel, a fej mozgatásának hanyagolásával tökéletesen kiküszöbölhető.
Légúti megbetegedéseknek nincsenek jobban kitéve császárral született babák, emésztési zavaroknak azonban igen, ezért náluk a szoptatás még nagyobb hangsúlyt kap, mint máskor.
Én nem bántam meg a császárt, gyorsan, gond nélkül felépültem. Örülök, hogy így alakult.
Kedves 13-as, ebből is látszik milyen buta vagy!
Császár altatásos is lehet, ami után ahogy bírsz, egyből fel lehet kelni. Én bírtam! És igen, bírtam törökülésben is ülni! Nem vagyunk egyformák! Lehet,hogy én a természetes szülésbe "haltam" volna bele! De miért kell azt hazudnom,hogy hú de fájt a császár, meg de rossz volt utána, ha egyszer nem így volt és jól viseltem!
A kérdés egyébként azokhoz szólt, akik válaszották a császárt, nem pedig akinek mondjuk szükség volt rá. Természtes, hogy sok olyan eset van, amikor nincs választás.
Én is simán szültem, és nekem az első szülésnél volt gátmetszés és gátseb, de nem volt veszélyes a második-harmadik szülésem után pedig másnap- mert este születtek- már semmi bajom nem volt.
Ismerek olyat akinek jól sikerült a császára és jól is volt utána, gyorsan gyógyult, de akinek nagyon rosszul sikerült olyat is.
Van amikor a sima szülés is rosszul sikerül- szóval semmire sincs garancia.
szerintem hiába kérdezősködsz, ez egy olyan kérdés, amire nincs konkrétan A vagy B válasz.
Én konkrétan 2,5 óra alatt megszültem,kitolás kb. 5 perc volt, másnap az izomlázon és a gátseben kívül semmi bajom nem volt. Van akit megcsászároznak, és másnap ugrál. Van aki meg hetekig nem bír rendesen mozogni. És van olyan is, aki természetesen szül, és szív vele.
Én amondó vagyok, hogy érdemes megpróbálni hagyományosan, de ha nem megy, akkor nem kellene erőszakoskodni, az időben elvégzett császár nem olyan rossz dolog. A babának sem jó ha túl sokáig szenved, meg az anyukának sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!