Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akik császáros szülést választ...

Akik császáros szülést választottak volt aki megbánta?

Figyelt kérdés
2014. jan. 13. 21:19
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is császárral akartam szülni és a végén jobb is lett volna ha megcsászároznak, mert nem tudtam kinyomni a babámat. 17 órás szülésem volt, amiből az utolsó két óra a kitolási szakasz. Vég ül a doki nyomta ki belőlem mert nekem már semmi erőm nem volt. Óriási gátsebem volt, mert a kisaszzony kirepesztette a vágást, majdnem a hátsó nyilásig felrepedt, hogy úgy mondjam. De nagy baba volt, 4135 gr, én meg keskeny vagyok alul, úgyhogy ezért volt a nagy kínlódás.

Most lesz 14 hónapos és esküszöm neked, csak akkor dereng vmi a vájúdási fájdalomból, amikor megjön. De a tolási fájdalomta nem is emlékszem. Szülés után kb 3 hónappal már csak halvány emlék volt. Csak a gátsebem hege emlékeztet rá, hogy szültem, amit nem is látok és ami két-három hét alatt begyógyul. Viszont a császár hegét látod, sokkal lassabban gyógyul és ha nagy babád van akkor nem is engedik nagyon emelgetni az elején. Legalább is nálunk nem engedik. A másik ellenérv meg a szoptatás, császárral nehezebben indul be a tejtermelés. Szóval minden nehezebb császár után: fürdés, szoptatás, babaringatás, öltözés, vetkőzés, még a nevetés is fáj. Tehát ha teheted inkább szülj természetes úton és kérj egy ágyas szobát ahol nyugodtan tudsz pihenni utána, mert én pl aludni se tudtam a másik két mama miatt akik folyton csicseregtek vagy egymással, vagy telelfonon, és a babáik miatt sem akik a nap 24 órájában felváltva tolták, míg az enyém kb átaludta az első pár napját a világon.

2014. jan. 14. 04:06
 12/29 anonim ***** válasza:
50%

Én nem választottam, de nem bántam meg. Le lehet pontozni, de nem szeretem,ha valaki általánosít, és úgy gondolja,hogy a császárba mindenki "belehal", és hogy azt mindenki mennyire nehezen viseli!

Nekem speciel semmi bajom nem volt! Pár órával a műtét után már törökülésben ülve beszélgettem a férjemmel, másnap már lesétáltam a büfébe kávéért, és itthon is alig kellett segítség!

Nem mondom,hogy elsőre választottam volna, de nem bántam meg,hogy így alakult!

2014. jan. 14. 06:26
 13/29 anonim ***** válasza:
70%
Igen par orara ra te torokulesben ultel. :-). Persze. Mikor annyi ido alatt az erzestelenites se megy ki rendesen a masik meg h x ideig a fejedet meg sem emelheted. De igen te kuoonlegesseg voltal. Oke en barmit elhiszek. :-)
2014. jan. 14. 06:48
 14/29 anonim válasza:
2 vagyok..âlunk mint irtam 2óràvalrâ mâr cicizet a picikèm!de ez is ember függö.a màsik az h én is làttam olyan anyukât aki mindig csak ugy pattant ki az àgyból mint ha mise törtènt volna de nem pâr óra múlva.nekem legalâbb 5óra kellett mire kiment az érzéstelenitö.
2014. jan. 14. 06:59
 15/29 anonim ***** válasza:
39%

En termeszetes uton szultem,de ezek szerint csak annyi a kulonbseg,hogy melyik hol faj.En igy sem tudtam ulni,megfordulni,a fekves is fajt, ugy jarkaltam szo szerint mint aki bekakilt 2 hetig,es csak nehany metert,azt is szenvedve.Utana kezdett valamit javulni az egesz,de 2 het elteltevel mar a csaszarosok is jobban vannak.

Nekem minden baratnom csaszarral szult,es 2 rossz naprol beszeltek,utana naprol napra jobban voltak,egy kivetelevel,aki az elso csaszart nagyon megszenvedte.

En szeretnem,hogy a masodik baba csaszaros legyen.

2014. jan. 14. 07:47
 16/29 anonim ***** válasza:

[link]

Érdemes elolvasni!

2014. jan. 14. 08:18
 17/29 anonim ***** válasza:

A császárnak jóval nagyobb a kockázata az anyára nézve, viszont kisebb a kockázata, hogy a babának valamilyen szülés közben fellépő károsodása lesz. Sajnos előre nem fogod tudni, nálatok melyik a jó választás.

Császárból egyébként van a programozott "fajta", amikor a szülés beindulása előtt végzik el a műtétet (általánosan ez sem kívánságműsor, hanem valamilyen egészségügyi probléma miatt kell hamarabb befejezni a terhességet), és van a sürgősségi császár, amikor vajúdás közben derül ki, hogy így mégsem fog menni és műtét lesz a vége. Érzéstelenítésből van az EDA, a spinális és lehet altatásban is, ezek is mind másképp működnek és más a kockázatuk.

Én programozott császárrral szültem, utána komoly mélyvénás trombózisom lett és két hetet az intenzíven töltöttem babázás helyett - azt nem mondom, hogy "megbántam", mert nem volt választásom és így pár év távlatából annak örülök, hogy egészséges lett a gyerekem és én is megúsztam, de nehéz volt feldolgozni nagyon, hogy miért pont mi voltunk azaz x% "előfordulhat".

2014. jan. 14. 08:19
 18/29 anonim ***** válasza:

Na, akkor engem is lepontoztok?

Két császárom volt (nem óhajcsászár), és a kötelező 6 óra fekvés után én szinte egész nap le sem ültem. Jöttem-mentem, foglalkoztam a babámmal (mindkettő nagy alvós volt), beszélgettem a többi beteggel, lecsászkáltam a büfébe. Egy másodpercre sem fájt a fejem, de én nem is mozdítottam meg. Néhány nap alatt felgyógyultam mindkétszer.

Szóval nem bántam, hogy császárral szültem, de nekem nem is volt választásom. Az első simán indult, hisz én is természetes úton akartam szülni. Lehet, hogy túlérzékeny vagyok, de nekem 6 év távlatából is egy borzalmas emlék a vajúdás...

A progi császárom meg az egyik legjobb élvényem volt.

2014. jan. 14. 09:11
 19/29 anonim ***** válasza:

én sem választottam,de hosszú vajúdás után lett...Viszont most a másodiknál a természeteset próbálom meg újra..

Nekem is a fejfájás,amit még egyszer nem szeretnék átélni...Pedig nekem aztán minden adott volt,nem mozgattam a fejem,24 óra után kellett csak felállnom...3 nap mégis maga volt a pokol gyógyszerekkel is..Utána semmi bajom nem volt,tudtam mozogni,nem fájt a heg,de azt,amit előtte éreztem,az ellenségemnek se...pedig vajúdásnál is szenvedtem eleget,de arra nem is emlékszem.

2014. jan. 14. 09:21
 20/29 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem a dokim amikor közölte,hogy programozott császár lesz Én sírva fakadtam,hogy természetesen szeretnék szülni. Viszont már volt egy trombózisom és a véralvadásgátló szuri miatt nem lehetett megvárni mikor indul be magától. 5 hete volt a császárom és már nincs semmi bajom. Azalatt a 6 óra alatt amíg feküdni kellett nem emelgettem a fejem és azóta sem fájt sosem. Az első felkelés nekem kb. 10 perc volt,mert rosszabbra számítottam,mint amilyen volt. Igaz húzodott a seb és kényelmetlen volt,de nem éreztem úgy meghalok. Utána hetekig inkább csak a hátam fájt,mert a műtőben amikor átraktak a másik ágyra akkorát roppant,hogy még én is hallottam. Egyedül a gerincinjekciónál csordult ki a könnyem,mert 2X szúrtak. A tejem kicsit lassabban indult be és mivel a babám is kis lusti kicsit hosszabb ideig tart a szoptatás,de semmi más baj nincs egyenlőre. Mindkét szülésnek vannak előnyei és hátrányai. A természetes persze a legjobb,de ha császár a vége hát akkor császár a lényeg,hogy egézséges és boldog babád legyen.
2014. jan. 14. 11:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!