Mikortól próbáltátok hagyni a gyerkőcöt, hogy egyedül egyen kanállal?
Figyelt kérdés
Kisfiammal most voltunk egy éves státuszon és a védőnő rákérdezett, hogy próbál-e kanállal enni. Én meg mondtam, hogy elvenni elveszi de csak rágja meg ha van rajta kaja akkor lerázza róla. Szerinte adjak neki is egy kanalat, hogy had próbálja. Nem tudom érdemes-e már hagyni vagy csak szedhetem után a kaját.2014. jan. 10. 14:37
11/14 anonim válasza:
12/14 anonim válasza:
16 hónapos fiam felemeli úgy a kanalat, hogy ne essen le róla az étel, és ügyesen be is kapja, de a kanalat megmeríteni nem tudja. A darabosokat (pl. gyümölcs, virslikarika) azt szokta úgy enni, hogy kézzel rárakja a kanálra, és úgy bekapja, joghurtot is próbáltuk már, de csak belemártja a kanalat és lenyalogatja. A merítéssel vannak még problémák, de majd belejön abba is. Kb 2-3 hónapja érdelki ez az egyedül evés, addig ő is csak játszott a kanállal.
13/14 anonim válasza:
1 éves volt, mikor, adtam a kezébe kanalat (védőnő javasolta), de nálam is volt egy, azzal etettem. De inkább csak matatott a kajában, általában csak 1-2 naponta hadonászott egyet :) Időnként megfogtam a kezét, és így evett pár falatot, de sokszor nem engedte, max 1-2 kanállal tett a szájába egyedül kaját. 16 hónaposan már jobban engedte, h segítsek, és többet is kanalazott egyedül, aztán 17 hósan egyszer elé tettem a főzeléket a kanállal, egy pillanatra elfordultam, és azt látom, h eszik. Ez majdnem 1 hónapja tart, az egész ételt meg tudja enni egyedül, sokszor nem is hagyja, h én etessem. A joghurtba teszek neki gabonapépet, h ne legyen annyira folyós.
14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Akkor adok én is neki egy kanalat, megpróbálkozunk, majd meglátjuk mi sül ki belőle. A zöld kezeket nyomtam mindenkinek.:-)
2014. jan. 11. 19:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!