Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tanítani kell egy gyerkőcöt...

Tanítani kell egy gyerkőcöt arra, hogyan egyen egyedül kanállal, villával, vagy egyszer csak kiveszi a kezemből és eszik egyedül?

Figyelt kérdés
2013. máj. 10. 12:52
 1/6 anonim ***** válasza:
Nálunk kb 8 hónapos kora óta van kanál az ő kezében is, muszáj volt lekötni, elterelni a figyelmét stb. Folyamatosan próbálkozik ő is a kanalazással, nem szép látvány, de valahogy meg kell tanulnia. Adj neki egy kanalat, hozzá kell szoknia a fogásához, a mozdulathoz.
2013. máj. 10. 12:59
 2/6 anonim ***** válasza:
Direkt tanítani nem kell. Viszont érdemes odakészíteni neki is egy kanalat, amikor eteted, hogy közben ő is próbálkozhasson, és én abból sem csinálok problémát, ha kézzel eszik, legfeljebb megy a csap alá utána. :)
 3/6 anonim ***** válasza:
Meg kell neki mutatni, hogyan kell, és a kezébe adni, had gyakoroljon, minél többet. Először még szája mellé teszi a kanalat, meg lefordítja, így minden leesik róla. Ezért kell a gyakorlás.
 4/6 anonim ***** válasza:
Persze, hogy mutatni kell neki, olyan nincs, hogy egyszer csak kiveszi a kezedből, és eszik vele, hisz elég összetett mozdulatsor az, hogy megfogja helyesen, beletegye kajába/rászúrja, felemelés közben is helyesen tartsa, és be is találjon vele a szájába. Ezt gyakorolni kell.
2013. máj. 10. 13:05
 5/6 anonim ***** válasza:
48%

Ki így ki úgy :) 3 gyerekem van egyik kivette a kanalat a kezemből 10 hónaposan és onnantól ő is próbálkozott, semmit se kellett neki mutatni gyakorolta kádban, homokozóban a mozdulatsort és persze evés közben is. Nagy kajás volt szóval nem is igazán pacsmagolt vele, csak igyekezett hogy minél több jusson a szájába:)

18 hónapos korától pedig soha nem is hagyta hogy etessem többet (inkább nem evett ha én próbáltam etetni).

Másik két gyerekem mindig is utált enni vagyis nem kötötte le inkább úgy mondom. Nekik kifejezetten mutatni kellett hogyan is kellene "beletalálni" a szájába hogyan is kellene tartani a kanalat hogy ne fordítva legyen és bele is sikerüljön vmi étel.:)

Később is tanultak meg egyedül úgy enni hogy az értékelhető legyen bevitel szempontból:) A nagyobb fiam 2.5 éves volt, a kisebb most 21 hónapos már egész ügyes. Sokkal többet pacsáltak öntögettek melléettek mert nem is érdekelte őket annyira hogy bejusson a kaja hanem játéknak (is) tekintették.

2013. máj. 10. 13:13
 6/6 anonim ***** válasza:
Az enyémet nem kellett tanítani, a pohárból ivást, és az egyedül evést is ő akarta megtanulni. Hisztizett, amikor én akartam a falatot a szájába adni, vagy én akartam neki dönteni a poharat. Persze, volt elég sok baleset, hogy az egész ruhája joghurtos, főzelékes, vizes lett, de aztán megtanulta. De sztem babája válogatja.
2013. máj. 10. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!