Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikortól meritek egyedül...

Mikortól meritek egyedül hagyni a gyerkőcöt a fürdőkádban? Mennyi idős korától és mennyi időre?

Figyelt kérdés
2011. jan. 16. 23:57
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
62%

Te is olvastad ezt?

[link]

Ránk a tesómmal emlékszem, hogy még 6-7 évesen is vigyáztak anyuék, főleg ha lázas betegek voltunk!

2011. jan. 17. 00:01
 2/15 anonim ***** válasza:
71%

Két éves a lányom. Az apjával fürdik a legtöbbször, de ha nem ér haza apa, akkor egyedül ül a nagy sarokkádban. Jól elvan így is, úgy is :) Eljátszik a vízben remekül. Kb. a melle alá ér a víz ülve. Néha kirohanok egy fürdőlepedőért, mikor kint felejtem, de azonnal nyargalok is vissza, szóval ez nincs 30 mp sem.

Egyszer láttam a tv-ben egy ikerpár kisfiút, olyan 2 évesek lehettek, mikor az egyik magára nyitotta a kádban a forró vízcsapot, a bőre, az arca csúnyán megégett, egész életében látszani fog. Pedig az anyja szintén csak kiszaladt valamiért.

Ezért igyekszem nem kimenni még, de ha kimegyek, előtte a vízcsap karját hidegre állítom, hogy ha véletlenül megnyitná (bár tudja, nem szabad, és nem is piszkálja) akkor hideg víz menjen rá.

2011. jan. 17. 00:03
 3/15 anonim ***** válasza:
80%
Én úgy emlékszem,olyan 3 évesek lehettek amikor 1-2 percre kijöttem a fürdőből ha nagyon muszály volt.Az ajtó mindig nyitva volt,és beláttam a kádig.A csapot én is mindig a hidegre állitottam.De még most is pedig már 6 és 8 évesek.
2011. jan. 17. 00:46
 4/15 anonim ***** válasza:
55%

Nálunk a kérdés az volt, hogy ő meddig engedi meg? A nap egyik legszebb része volt, amíg ott kuporoghattam a kád mellett (énekeltünk játszottunk, pancsoltunk).

Aztán amikor elkezdte játszani a szégyenlőset, akkor kiküldött a fürdőszobából. Ma 5 éves és csak azt engedi meg, hogy amikor kiszállt a kádból bemenjek és körbetekerjem a törölközőbe és karban kivigyem. Már minden egyebet ő csinál egyedül. Bedugja a dugót, megengedi a vizet, majd elzárja. Beszappanozza magát.

-most jut eszembe a hajmosás még nem megy egyedül, olyankor is hív, hogy segítsek-

Olyan hamar megnőtt! :(

2011. jan. 17. 06:12
 5/15 anonim ***** válasza:
40%
Nekem 3 éves a fiam, és egyedül fürdik. 2 évesen már úgy fürdött, hogy én ki-be járkáltam. Most már úgy fürdik, hogy beteszem a kádba, pancsol, és amikor szól, hogy ki akar jönni, akkor megmosdatom és kiveszem. Az az igazság, hogy nálunk elég kicsi a lakás, szóval én akkor is belátok a fürdőszobába, ha a nappaliban vagyok, illetve két lépésre van a fürdőtől a konyha. A fürdő ajtaja persze nyitva van amikor fürdik. Nem is nagyon viselné, ha végig bent lennék, amikor egyszer bementem fogat mosni, akkor is rámszólt, hogy "anya menj ki, hagyjál játszani". Ilyenkor ő egyedül szeret játszani, nem igényel hozzá társaságot. Úgyis szinte mindenhonnan odalátok, és úgy játszik, hogy közben folyamatosan magyaráz a játékainak, ha csöndben lenne, akkor rögvest megnézném, időben észrevenném, ha baj lenne, semmivel sem hosszabb idő alatt, mintha bent állnék a fürdőben.
2011. jan. 17. 09:59
 6/15 anonim ***** válasza:
53%
Ja, mondjuk ha boilerünk lenne, akkor nem hagynám egyedül. De nálunk még ha teljesen melegre is van állítva a csap, az sem olyan forró, hogy sérülést okozzon.
2011. jan. 17. 10:00
 7/15 anonim ***** válasza:
73%
Nekem 3 éves a kislányom,de még indíg bent vagyok vele,egyszer volt,hogy ott hagytam kb 5 percre,és addig kinyomta az egész doboz tusfürdőt,persze az övét,na, az egész víz kék lett.Azóta nem engedem,hogy egyedül fürödjön.
2011. jan. 17. 10:23
 8/15 anonim ***** válasza:
73%
2 éves múlt a fiam, de egy pillanatra sem mozdulunk mellőle. A nagy kádban van a műanyag kád, abban fürdik legtöbbször. Múltkor mellette álltam, mégis elcsúszott, fél arca a víz alá került, nagyon megijedt. Pedig ott voltam. Szerintem olyan 3 éves koráig mellette leszünk, ahogy az első kettőnél is. Jókat lehet ilyenkor beszélgetni, játszani.
2011. jan. 17. 12:51
 9/15 anonim ***** válasza:
Miért is lettek lepontozva a válaszok??????????
2011. jan. 17. 12:56
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Tök jó, hogy erre a kérdésre aki elírta, hogy mikortól, az le lett pontozva. Miért, az haszontalan válasz? Gratulálok megint azoknak, akik még mindig képtelenek voltak felnőni ahhoz, hogy arra használják a pontozást, amire való.
2011. jan. 17. 13:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!