Mikortól meritek egyedül hagyni a gyerkőcöt a fürdőkádban? Mennyi idős korától és mennyi időre?
Te is olvastad ezt?
Ránk a tesómmal emlékszem, hogy még 6-7 évesen is vigyáztak anyuék, főleg ha lázas betegek voltunk!
Két éves a lányom. Az apjával fürdik a legtöbbször, de ha nem ér haza apa, akkor egyedül ül a nagy sarokkádban. Jól elvan így is, úgy is :) Eljátszik a vízben remekül. Kb. a melle alá ér a víz ülve. Néha kirohanok egy fürdőlepedőért, mikor kint felejtem, de azonnal nyargalok is vissza, szóval ez nincs 30 mp sem.
Egyszer láttam a tv-ben egy ikerpár kisfiút, olyan 2 évesek lehettek, mikor az egyik magára nyitotta a kádban a forró vízcsapot, a bőre, az arca csúnyán megégett, egész életében látszani fog. Pedig az anyja szintén csak kiszaladt valamiért.
Ezért igyekszem nem kimenni még, de ha kimegyek, előtte a vízcsap karját hidegre állítom, hogy ha véletlenül megnyitná (bár tudja, nem szabad, és nem is piszkálja) akkor hideg víz menjen rá.
Nálunk a kérdés az volt, hogy ő meddig engedi meg? A nap egyik legszebb része volt, amíg ott kuporoghattam a kád mellett (énekeltünk játszottunk, pancsoltunk).
Aztán amikor elkezdte játszani a szégyenlőset, akkor kiküldött a fürdőszobából. Ma 5 éves és csak azt engedi meg, hogy amikor kiszállt a kádból bemenjek és körbetekerjem a törölközőbe és karban kivigyem. Már minden egyebet ő csinál egyedül. Bedugja a dugót, megengedi a vizet, majd elzárja. Beszappanozza magát.
-most jut eszembe a hajmosás még nem megy egyedül, olyankor is hív, hogy segítsek-
Olyan hamar megnőtt! :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!