Egészséges terhesség - egészséges baba?
Egész terhességem alatt és azóta is igyekszem mindenre figyelni. Nem esem túlzásba, de sterilizáltam, van légzésfigyelőnk, bio ételeket veszek a babánknak stb. Szerencsére egészséges a babánk és semmi alergiája nincs!
Közben ismerősi körben van/volt dohányzó/rendszeresen alkoholt ivó kismama, akkor anyuka aki egyszer sem sterilizált, aki csupán mert fáradt volt, inkább tápszert adott a babájának, aki "olcsó" tescos zöldségekkel-gyümölcsökkel kezdte a hozzátáplálást (holott luxusautóra gyűjtenek), de ismerek brutálisan dohányzó családot is. Egyszer egy anyukától meg is kaptam, hogy "jajj istenem fél éves már a babád, a padlót is felnyalhatná!". Aztán meg vannak koraszülött, allergiás, beteges, gyenge immunrendszerű stb babák. Persze egy szülőtől sem hallottam soha, hogy nem kellett volna ezt meg ezt csinálnom, talán akkor nem lenne beteg a gyerekem...persze sokszor nem is bizonyítható az összefüggés.
Van itt olyan, akinek babája betegessége/allergiája visszavezethető korábbi egészségtelen életvitelükre?
Vagy mindez a nagy biománia és egészséges életmód csak felesleges erőfeszítés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!