Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egészséges terhesség - egészsé...

Egészséges terhesség - egészséges baba?

Figyelt kérdés

Egész terhességem alatt és azóta is igyekszem mindenre figyelni. Nem esem túlzásba, de sterilizáltam, van légzésfigyelőnk, bio ételeket veszek a babánknak stb. Szerencsére egészséges a babánk és semmi alergiája nincs!

Közben ismerősi körben van/volt dohányzó/rendszeresen alkoholt ivó kismama, akkor anyuka aki egyszer sem sterilizált, aki csupán mert fáradt volt, inkább tápszert adott a babájának, aki "olcsó" tescos zöldségekkel-gyümölcsökkel kezdte a hozzátáplálást (holott luxusautóra gyűjtenek), de ismerek brutálisan dohányzó családot is. Egyszer egy anyukától meg is kaptam, hogy "jajj istenem fél éves már a babád, a padlót is felnyalhatná!". Aztán meg vannak koraszülött, allergiás, beteges, gyenge immunrendszerű stb babák. Persze egy szülőtől sem hallottam soha, hogy nem kellett volna ezt meg ezt csinálnom, talán akkor nem lenne beteg a gyerekem...persze sokszor nem is bizonyítható az összefüggés.

Van itt olyan, akinek babája betegessége/allergiája visszavezethető korábbi egészségtelen életvitelükre?

Vagy mindez a nagy biománia és egészséges életmód csak felesleges erőfeszítés?

2014. jan. 8. 09:09
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
Én nem olvastam el az összes kommentet,csak röviden akarok a kérdésedre válaszolni.A rokonságban van 1kisfiú,azt hogy mennyire erőltették a túlsterilizált dolgokat,azt nem tudom.Viszont az ennivalója nagy része bio volt,és a gyerek mégis tejallergiás,ekcémás.Apuka parlagfűallergiás,úgyhogy szerintem genetika.Egyébként még az én kisfiam pici volt,én is már megrögzötten aggódtam érte: cumi sterilizálás minden étkezés után,1éves koráig légzésfigyelő,mindent szabály szerint csináltam.Amit nem mellesleg nagyon megbántam.Ezt csak úgy elmondom,hogy úgy és akkor adtam neki az ételeket,ahogy a nagykönyvben megvolt írva,és mi lett az eredménye?Egy iszonyatosan válogatós gyerek.A barátnőm kisfia 7 hónapos,pár hónaposan már majszolta a sütőtököt,répafőzeléket,stb. és nagyon jó evő a pici.Úgyhogy mostmár én is eljutottam arra a szinre,hogy nem jó,ha becsomagolom a gyereket.Vannak természetes baktériumok,amikkel kell,hogy találkozzon a gyerek,mert ha közösségben találkozik vele először-ott még egymás játékát is összenyalogathatják:)-akkor hetente maradhatsz vele otthon.Azért még mindig óvatos vagyok.Az egyik ismerősöm mesélte,hogy a munkatársának a 2éves kislánya meghalt,mert mosatlan gyümölcs miatt Coli baktérium jutott a szervezetébe.Szóval én az ilyenekre nagyon figyelek.Én mániás kázmosó vagyok:)De hát ezzel lehet a legjobban elkerülni a fertőzéseket.Ja még annyi,hogy a terhességem előtt és alatt annyira figyeltem mindenre,még körmöt se festettem,nem kentem magam krémekkel,stb.,és mégis beteg kisbabám született.Nem vészes,de tényleg bosszantó,ahogy sokan írják,hogy más meg sza...k a terhességére,és mégis egészséges gyereke születik.Ezt nem rosszindulatból mondtam.
2014. jan. 9. 23:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!