Nagyon elrontottam? Már totálisan kimerültem.
Sziasztok, leírom a mai nap eredményét:
reggel 7kor kelt fel, és valahogy nem jutottunk el a délelőtti alvásig, nagyszülők voltak itt, stb. tehát 1után aludt el, 2 órát aludt, majd egész nap semmi. Fél 8 kor megfürdettem, elaludt az ágyában, amíg erlpakoltam a cuccokat a fürdés után. 22kor felkelt, szopizott, és alszik, mint akit leütöttek...kíváncsi leszek a továbbiakra, remélem jutunk valamire...
8 hós a babcim, én 6 hónapos korában, mikor kinyílt a csipája és hirtelen minden érdekesebb lett neki, még az alvásnál is érdekesebb, azóta nálunk is van nehezen elalvós, meg éjjel virgoncra felébredős esténk.
az én babcim is 3 óránként cicizik éjjel, de én ezért vele alszom. amúgy mikor elaltatom, megy a kiságyba, aztán 11 felé ha megyek aludni, és felébred akkortájt, már magam mellé veszem, úgy alszunk tovább - így félálomban cicizünk ő is, én is :)
ne hagyd üvölteni a kiságyba, bújjatok össze!
adj neki cicit, ha kér, nem fog elhízni (pár korty szopi nem is evés, hanem inkább ivás)
csináld azt, hogy összebújva altatod el, amikor jó mélyen tentizik, akkor kiságy, ha felkel, cicin visszaaltatod magad mellett megint, és így tovább...
de úgy altasd, hogy teljes nyugalom (tehát sötétben, csendben, ne a tévé vagy lámpa mellett)
az anyatejes babák ilyenek, főleg az igény szerint szoptatottak, akiket nem teáztatnak meg vízzel kínálnak éjjelente. nem fog mindig virrasztani, csak érezze magát biztonságban, ne hagyd bömbölni cegénykét...
nem hosszú idő ez a babakor. adj meg neki minden igényt, majd ha 2-3 éves lesz, már jól fog aludni.
kérlek, bújj vele össze, sötétben, csendben, nyugalomban. meglátod, változik ez is :)
(nekem 8 hós a babám, és mi mindig összebújunk, ha nem alszik én ott vagyok vele... nincs is órákig virrasztós éjszaka, pedig már elég elven a kisfiú és kinyílt a csipája, még egy hangyányi kis inger és felébreszti, akár félálomból is, szóval tudom milyen időszak ez én is.)
kitartás! :)
Megpróbálnék rendszert vinni a napjaiba, hogy tudja, mindig ugyanakkor történik a lefekvés, ebéd stb.
Írd össze a tapasztalat alapján, hogy kb mennyi alvásra van szüksége és tartsd magad hozzá. Nálunk 2-3 nap alatt beállt anno. A mi problémánk az volt, hogy kb 11-ig üvöltött (plusz mínusz 1óra) és nem tudtunk vele mit kezdeni, így cipeltük. Aztán észrevettem, hogy mindig akkortól alszik el éjszaka, amikor reggel felébred. Tehát ha 11-ig szunyált délelőtt akkor 11 előtt nem tud elaludni este.
Felébresztettem reggel 8-kor és láss csodát, este 8-kor el tudott aludni. A napközbeni alvását is beszabályoztam, (az ő igényei szerint) délelőtt kb 1 órát alszik, délután másfelet,kb mindig ugyanabban az időben teszem le (plusz mínusz fél óra) és működik.
hogy lepontozza valaki azokat az anyukákat, akik azt javasolják, hogy maguk mellé tegye az anyuka a gyerekét...
vajon miért? miért nem lehet ez a megoldás? amúgy, akik együtt alszanak a babáikkal, nem számolnak be annyi problémáról, mint akik a babáiktól elvárják, hogy egyedül aludjon a kiságyba.
ne feledjétek kétkedő anyukák ezeket a sorokat, még a ti életetekben be fogják bizonyítani ezt a tényt. majd akkor sajnálkozhattok, hogy nem engedtetek a vágyaitoknak (- hisz úgy imádtatok az újszülött szerelmetek kis testével összesimulni, majd később a védtelen kisbaba ölelő karjaival kapaszkodott a hajatokba, és titeket elnyomott volna vele együtt az édes álom, de küzdöttetek ellene - félve, hogy a gyerek a nyakatokra nő, mert valaki azt tanította, hogy nem szabad a gyerekkel együtt aludni..
pedig a legjobb anyának és babának.
;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!