Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagyon elrontottam a hozzátápl...

Nagyon elrontottam a hozzátáplálást, most mi tévő legyek?

Figyelt kérdés

Amikor elkezdtem a hozzátáplálást, sajnos nem szoktattam meg a babával az ízeket. Nem az volt, hogy egyszerre csak egy ízt adtam pár napig, hogy szokja meg, hanem mindig mást, persze a skála azért nem vol széles. MOst meg foghatom a fejem, mert bármit próbálok adni neki nem eszi meg, válogat, ha új ízt érez azt kiköpi (érthető). Próbálok olyan recepteket keresni, amik nem túl cifrák, de olyan nehéz elindulni és újra a nulláról kezdeni. EGyébként 9 hónapos. Mi tévő legyek, mit csinálnátok a helyemben, hogy megszeresse az ételt?

Egy elkeseredett anyuka.....

2013. aug. 11. 22:03
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
ha a legelejéről kezdenéd nem segítene? vagy csak ne keverd az ízeket, 2-3 napig ugyan azt az ízt. .. stb ???
2013. aug. 11. 22:10
 2/7 A kérdező kommentje:
Igen most ezen vagyok, a krumpli van terítéken, de van hogy szívesen eszi, van , hogy nem, és tisztára kivagyok mert nem tudom, hogy ezt most szereti vagy sem, de igyekszem.
2013. aug. 11. 22:15
 3/7 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy ez egyéni és gyerekfüggő. Az enyém pl. a krumplit nem szereti (kivéve a paradicsomos csirkés krumplit) -10 hónapos. Kiköpi a többi krumplisat. A félbarnarizst szereti, általában azt kap zöldséggel és husival.

Ha még az elején van a hozzátáplálásnak, kezd el előlről. Én nem kóstoltattam vele napokig az új ízeket, csak megvártam, hogy másnap van-e allergia, ha nincs, akkor jöhet vmi új és az előzőből egy főzelék.

2013. aug. 11. 22:21
 4/7 anonim ***** válasza:

Előlről kell kezdeni, és el kell hinned, hogy te vagy az anya, te vagy a főnök. Ne hagyd hogy ő irányítson, neki az az etalon, amit te mondasz!

Addig add neki amíg le nem nyeli. Persze ne túl erőszakosan, de azért mert mondjuk hisztizik két percet, nem szabad feladni!

Sok sikert

2013. aug. 12. 11:08
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy te rontottad el. Szerintem a fiam fotoszintetizál. 13 hónapos szopizik, de alig eszik, csak csipeget. Teljesen normális testalkatú. Reggelire ébredéskor szopizik, amíg kávézok, reggelizek ő is csipeget: vajas kifli, tojáskrémes/májkrémes kifli, babavirsli, rántotta. Tízórai gyümi, ebédre nem fogad el semmit, mert ilyenkor alszik, szopizik és délután ebédel: főzeléket nem eszik, hetek óta csak olyat, amit kézzel tud enni és mellette talán elfogadja tőlem kanállal. Délután gyümi, este Sinemil és szopizik, ahányszor kér. Csak vizet iszik, nasinak csak Hippes kukac van. Az anyatejes babák nagy része, amíg szopizik, nagyon rossz evő.
2013. aug. 12. 12:42
 6/7 anonim ***** válasza:

ÉN is azt mondom kezd elölről

Egyébként ha 1x elfogadja a krumplit,máskor meg nem az nem hiszti.Ilyen korban alakul ki az egyéniség.Még ők sem tudják hogy most szeretik vagy sem.De ne erőltesd,mert a végén pont az ellenkezőjét éred el és semmit nem fog elfogadni.

Ha pár falat lemegy,aztán ny

2013. aug. 12. 13:12
 7/7 anonim ***** válasza:

aztán nyűgösködni kezd haggyad..ha nem...hát nem.eltelik egy kis idő,újra etetés idő lesz.megpróbálod megint.rájön hogy ez az ennivaló vagy semmi... de ne erőltesd,ne hagyd sírni

Csak önbizalom..drukkolok

2013. aug. 12. 13:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!