Nagyon elrontottam a hozzátáplálást, most mi tévő legyek?
Amikor elkezdtem a hozzátáplálást, sajnos nem szoktattam meg a babával az ízeket. Nem az volt, hogy egyszerre csak egy ízt adtam pár napig, hogy szokja meg, hanem mindig mást, persze a skála azért nem vol széles. MOst meg foghatom a fejem, mert bármit próbálok adni neki nem eszi meg, válogat, ha új ízt érez azt kiköpi (érthető). Próbálok olyan recepteket keresni, amik nem túl cifrák, de olyan nehéz elindulni és újra a nulláról kezdeni. EGyébként 9 hónapos. Mi tévő legyek, mit csinálnátok a helyemben, hogy megszeresse az ételt?
Egy elkeseredett anyuka.....
Lehet, hogy ez egyéni és gyerekfüggő. Az enyém pl. a krumplit nem szereti (kivéve a paradicsomos csirkés krumplit) -10 hónapos. Kiköpi a többi krumplisat. A félbarnarizst szereti, általában azt kap zöldséggel és husival.
Ha még az elején van a hozzátáplálásnak, kezd el előlről. Én nem kóstoltattam vele napokig az új ízeket, csak megvártam, hogy másnap van-e allergia, ha nincs, akkor jöhet vmi új és az előzőből egy főzelék.
Előlről kell kezdeni, és el kell hinned, hogy te vagy az anya, te vagy a főnök. Ne hagyd hogy ő irányítson, neki az az etalon, amit te mondasz!
Addig add neki amíg le nem nyeli. Persze ne túl erőszakosan, de azért mert mondjuk hisztizik két percet, nem szabad feladni!
Sok sikert
ÉN is azt mondom kezd elölről
Egyébként ha 1x elfogadja a krumplit,máskor meg nem az nem hiszti.Ilyen korban alakul ki az egyéniség.Még ők sem tudják hogy most szeretik vagy sem.De ne erőltesd,mert a végén pont az ellenkezőjét éred el és semmit nem fog elfogadni.
Ha pár falat lemegy,aztán ny
aztán nyűgösködni kezd haggyad..ha nem...hát nem.eltelik egy kis idő,újra etetés idő lesz.megpróbálod megint.rájön hogy ez az ennivaló vagy semmi... de ne erőltesd,ne hagyd sírni
Csak önbizalom..drukkolok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!