Altatás? Elrontottam? Hogyan csináljam?
6 hónapos lesz a babám.
Eleinte hasfájós volt, aztán jöttek a különböző mozgásfejlődési formák és ő soha nem tudott egyedül elaludni.
Így mindig ringatni kellett, vagy pihenőszékben aludt el vagy séták alkalmával a babakocsiban.
Hogyan tudnám erről leszoktatni,vagy meg kell várjam, míg lecseng nála mindne új dolgo. MErt most 3 napja mászik, és ha leteszem az ágyába az az első,hogy négykézlábra áll és mászik.
Sírni hagyni nem szeretném és nem is igazán tudom,mert délben alszik a kiságyban és a nővére a másik szobában szintén aludna.
Adnátok tanácsot??
6 hós babánál mit vársz?
jobb esetben 1 éves kora elött megtanul teljesen egyedül elaludni.
Nekem elsö lányom 9 hós volt mikor nyüglödött ringatás közben és leraktam és elaludt, azóta szinte mindig önállóan alszik el.
kicsim most 7,5 hós, de ritkán tudom elringatni, vagy evésközben bealszik, vagy babakocsiban. de ez engem nem zavar, majd megtanul egyedül elaludni.
szia. az en babam is 6 honapos koraig kezembe aludt -vallamon,es csak akkor ha setaltam vele...
nekem ugy sikerult leszoktatnom h beletettem a kisagyba es simogattam ,vagy a kisagyba lutyultem a segget-szoval h o fekudt a kisagyba en meg razogattam a segget...:) gyengeden paskoltam a hatat. kb igy aludt 10honapos koraig. most egy es fel eves es teljesen egyedul alszik mar el.
Semmit nem rontottál el, rendezkedj be arra, hogy még egy jó darabig így fog maradni. Illetve ha valami elcsendesül, pl nem fogzik, nem jön új mozgás akkor esetleg elalszik egyedül is, de aztán emgint jöna fogzás.
Az én fiam tök egyedül aludt el 6 hónapos koráig, onnantól fogzott, és amikor jött 1-1 fog nem aludt el egyedül, amikor jött 1-1 mozgás akkor sem aludt el egyedül. Aztán voltak olyan időszakok amikor nyugi volt, akkor letettem és elaludt, most 20 hónapos 3 hónapja megint "altatom" jön az örlőfoga szemfoga, mindig van valami.
Ez van. Ilyenek.
Csak neked legyen hozzá türelmed, erre van szüksége:-)
Mintha csak én írtam volna az első választ. 1 kislányom 9 hónapos koráig csak kézben tudott elaludni. aztán már így nem volt jó, vagyis kézben aludt, de amint le akartam rakni rögtön felébredt, amikor már kb. a a 3. éjszaka csinálta ezt úgy 3 órán keresztül, akkor én azt mondtam jó akkor lehet kicsit sírni. Meglepetésemre kb. fél percig sírt. innentől kezdve leraktam a kiságyba elköszöntem tőle és kijöttem a szobából. Voltak sírások, volt amikor 10 percig, volt h fél-1 óráig is sírt,de ha azt akartam , hogy aludjon nem tudtam vele mit csinálni.
Neked most azért nehezebb mert a nagyobbik is ott van.próbáld meg , h először elaltatod a kicsit és utána a nagyot én is így csinálom most.És ha kézben alszik el nem baj, nyugi nem a kezedből fog menni érettségizni. Addigra megtanul majd egyedül aludni, addig pedig használd ki az időt, hogy babázhatsz.védőnő és két kislány anyukája
Nálunk ez az állapot a lányom 8 hós koráig volt. Aztán elegem lett, mert egész éjjel fent voltunk már. Elmentünk egy alvásközpontba, ahol jól kiosztottak, hogy talán nem kellene ringatni. Mondtam, hogy sír akkor. Kérdezték, hogy az miért baj, majd rájön, hogy most más idők járják és megtanul szépen lassan elaludni egyedül a kiságyban. Egy hónap múlva cumikájával egyedül alszik el. Most mondjuk jön a foga és néha felriad, de akkor cumi be és alszik tovább, néha megkel újra akkor kicsit simogatom és ennyi. Kemény menet volt az első egy hét, de aztán jobban mentek a dolgok. Első nap úgy csináltam, hogy betettem az ágyába szopi után és hagytam mit csinál, persze ordított, akkor simiztem, lefektettem az ágyba, mert már fel is tudott állni ( kezd el most, amíg nem áll fel, mert aztán nehezebb lesz) szóval mindig vissza, vissza tettem fekvésbe és smizitem. Ez ment 5-1ercig, aztán csend lett, és Ő maga forgolódott az ágyában és elaludt. Csináltuk egy hétig. Aztán már nem simiztem következő héten és akkor is sírt egy ideig aztán elaludt. Majd elvettem egy cumit, mert addig mindig kiköpte, de gondoltam most hátha kell neki, de nem, de azért adogattam többször egy nap, csak odatettem neki, és egyszer csak kellett neki, és rákapott. Utána este már a cumit is megkapta, és egyre kevesebbet sírt, és most értünk el oda, hogy elalszik magától és nincs gond vele. Napközben is nyugodtabb, mert nem fáradt, mert tud aludni, és mi is sem vagyunk hullák. A tesójával szintén ezt csináltam, de nála könnyebb volt, mert Ő nem kelt éjszaka, ezért fel sem tűnt ennyire, hogy gond lenne az alvással. Csak délután nem tudott elaludni egyedül, az nem volt vészes, de mégis meguntam, hogy mindig ringatni kell napközben, és letettem őt is kicsit sírt, és Ő magától elaludt már a második alkalommal. Őt viszont otthagytam egyedül nem voltam vele, mert nála láttam, hogy nem jó neki, mert könnyebben elalszik, ha nem vagyok bent. Most már ott tartunk, hogy a nagyobbik lányom egyedül elalszik este nem jön ki soha a saját ágyából, hacsak nincs baj, hanem akár egy órán át is nézegeti a játékait és a könyveit, majd elalszik egyedül. A kicsi csak leteszem és alszik. Hosszú volt az út eddig, de néha muszáj szigorúnak lenni. Ilyen esetben még az a nehezebb is, hogy hagyd sírni, mint elringatod. Még annyit, hogy nekünk is a nővére ott volt a másik szobában. Éjjel nem zavarta, ha sírt a kicsi, csak mi hittük, hogy tuti felkelne, ha hagynánk sírni a kicsit. De ha fel is kelne rá, nem ér meg egy hét felkelést, hogy nyugi legyen hosszútávon??? Csak az első kb egy hét volt gázos, utána már inkább már csak nyögdécselés volt,és az kellett, hogy ott legyek.
Mindenkinek jobb lesz, másképpen nem fogod tudni megtanítani, hogy elaludjon egyedül.
Nem rontottál el semmit!
Egyetértek xstefix-szel!
Ajánlom az Éjszakai gondoskodás című könyvet.
Ha hagyod sírni, egy idő után rájön, hogy hiába sír, nem kap segítséget, és valóban nem fog sírni, de ettől még szüksége lenne rád... ez idomítás.
Olyan hamar felnőnek! Akkor visszasírod a babaringatást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!