Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti vállalnátok így még 1...

Moncsycsy kérdése:

Ti vállalnátok így még 1 gyermeket? Többi lent.

Figyelt kérdés
Van egy 15 hónapos kislányom. sajnos elhúzódó hasmenése miatt, amit ételallergia okoz, nagyon sokszor jött oda hozzám sírva, és én megvigasztaltam. viszont most annyira önállótlan, hogy még játszani sem akar/tud egyedül. én viszont már nagyon szeretnék újra terhes lenni, meg így is terveztük hogy 2 év legyen a két baba között. mindenért hisztizik ha valami nem úgy van ahogy ő akarja, ordít ha nem kap meg valamit, sokszor azt sem tudjuk mi kell neki, mert meg sem tudja mutatni. mutat valahova ahol van 5 dolog és felemeljük, de csak sír, elkezdjük mutogatni hogy mi kellhet neki de behisztizik a második dolognál, és lekéredzkedik, majd elkezdi magát majd nem a földhöz verni. védőnő azt mondta teljesen jó így de más gyerekeket nézve az én lányom semmit nem tud. tudom nem szabad máshoz hasonlítani, nem is teszem, próbálom tanítani, de nem akarja. ha leülök vele, és mutatom hogy a legót hogy rakja össze akkor bevágja a durcát, és ő ezzel elrohan. nem is nagyon beszél, csak a "hát szia, mama,vauvau, néha baba, apa, anya.annyira elszomorít, hogy ennyire nem tud élni nélkülem, mert így én is elcsúszok a házimunkával. régen egyedül aludt el, és én tettem bele a kiságyba most viszont, nem akar/tud elaludni. egyszer alszik, dél- fél-1 körül, de nem engedem csak 1 órát aludni , mert ha többet alszik este 11 előtt nem lehet el altatni. már azon is gondolkoztam h nem engedem aludni napközben, de neki még kell az a kis idő alvás. hogyan tanítsam meg az önállóságra? merjük elkezdeni a babaprojektet? válaszokat köszönöm :)
2014. jan. 6. 10:31
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
16-s voltam előbb.
2014. jan. 8. 07:52
 22/26 anonim ***** válasza:

Nekem is tű fóbiám van, irtózom tőle, de nem nekem kell lefognom a fiamat, ott a védőnő, ő segít a doktornőnek. Persze valamennyire fogom, de inkább a kezét, ne hadonásszon.

Én nem féltem a gyereket az oltástól, érdkes, mert ha engem szúrnának kész lennék :) Lehet furán hangzik, de valahogy olyan bátornak tartom emiatt őt, hogy jól bírja. Tényleg jól bírja, ha csak egyet kap meg sem pisszen, ha kettőt az már nem tetszik. Szóval büszke vagyok, hogy jobban bírja, mintha én lennék az ő helyében.

Amúgy szerintem nem a szúrás a kellemetlen még nekik, hanem a lefogás.

Mi lett végül lázas lett vagy sem?

Nálunk is gondolkodóban van a második baba dolog, én nem tudom hogy bírnék két gyerekkel, egyik jobbra másik balra szalad :)

Ma is lementünk a közértbe és a fiam már pakolt mindent a kosárba :) persze nem olyat amit megvennénk.

2014. jan. 9. 14:46
 23/26 A kérdező kommentje:
végül szerencsére nem lázasodott be, csak aprócska hőemelkedése lett.azt meg nem tudom neki vágjunk e a baba programnak, mert párom egyre nehezebben kezeli a helyzetet, hamar ideges lesz ha a lányom olyat tesz. nem igazán tudom :/
2014. jan. 9. 15:47
 24/26 anonim ***** válasza:
16-s vagyok.Felütötte a gondolatot a fejembe, amit írtál előbb.Párom..., lányom...,Ez nem az ő lánya is????,ha ezt így érzed,vagy tényleg nem az övé, tényleg nem érdemes újabb gyerek.Férjem nálunk is kiakad, mikor még jóformán be sem jön az ajtón,lányuk máris ugrana fel a kezébe, hogy hordozza.Nekem ezt nem csinálja,de a gyereket is meg lehet érteni, ha nem nyivákolna,apa biztos nem venné csak úgy fel.
2014. jan. 11. 07:01
 25/26 anonim ***** válasza:

Szerintem a férfiaknak alapból kisebb a türelmük. Úgy értem, hogy egy anya jobban elnéz dolgokat a gyereknek, vagy kevésbé erélyesen szól rá olyanért amiért egy apuka.

Szerintem normális, hogy a párod jobban rászólt a lányra.

Amúgy ez később is lesz. Nálunk a családba van 5 és 3 éves gyerek is és mikor az anyukájukkal telefonálok hallom mi megy a háttérben :) zajlik az élet :)

Én is nagyon gondolkodom jó lenne-e tesó, de félek nem lenne rá kapacitásom, vagyis hogy bírnám kettővel, pedig biztos, hogy jobb a testvér, de az első évek biztos nehezek.

2014. jan. 11. 13:17
 26/26 A kérdező kommentje:
A párom még nen a férjem. Mikor szerettük vna megtartani, kiderült hogy jön a pici. Szoval az ö gyereke,imádja is. Belevágtunk a kistesó projektbe, majd kiderül mi lesz. Nagyon szeretnénk és akarjuk is :)
2014. jan. 11. 13:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!