Ti vállalnátok így még 1 gyermeket? Többi lent.
Az én fiam 15 hónapos, most 11 hetes terhes vagyok. Ő is hasonlít bizonyos dolgokban a lányodhoz, nagyon anyás, mindent velem akar csinálni, kicsit ő is önállótlan, de mit várjak tőle, még kicsi. Mi is beléptünk a dackorszakba, sokszor szerintem ő sem tudja mi a baja, csak nyafog. De ez egy ilyen időszak, fejlődik, érik, sok mindent meg kell még tanulniuk. Ennek ellenére én bevállaltam még egy babát, mert mi sem akartunk nagy korkülönbséget. Azt szeretném, hogy ne csak testvérek, játszótársak is legyenek. És 9 hónap hosszú idő, addig még ők is okosodnak, érnek. Ezt csak te döntheted el, de én bevállalnám, mint ahogy tettem is. :)
És nyugi nem csak a te 15 hónaposod ilyen!!!!
Szerintem ez életkori sajátosság.
Én azt mondom nyitott szemmel menj végig az utcán nézve a kisgyerekeseket és láthatod ők is küzdenek sokszor a gyerekeikkel.
Az én fiam is pl most is hisztizett, nyűgős volt, de semmi képpen nem akart elaludni, pedig tudom, hogy fáradt, látszik is rajta. Végül csak bealudt.
ez egy ilyen korszak, mindig lesz valami, most ez amit írtál, később más problémák lesznek, tanulás vagy akármi.
Az hogy nem nagyon beszél ne zavarjon az én 19 hónapos fiam pár szóval mond többet a tiédnél. Engem ez nem zavar,hogy ennyit tud, mert amúgy kifejezi magát hogy odavisz valahová ahol szeretne valamit és mutat arra a tárgyra és hangot is ad közben. De ha nem adom oda, vagy mást adok akkor az nem tetszik neki. Ez van érdekli minden, természetes.
Lehet a játékok nem az ő világának valók. Írtad a legót, az én fiam most kezdett el érdeklődni iránta, idáig szétdobálta, szétszedte, nem érdekelte. Most is azt is csinálja, de össze is illesztgeti.
Menjetek el játszóházba ott sok játék van és láthatod mi érdekli. Mi így vettünk pl bevásárlókocsit, fűnyírót, golyóvezetőt. Ezeket imádja is.
A házimunkával más anyuka is elcsúszik, én is :) sőt égett már oda kaja is. Nehogy azt hidd más tökéletes, mese habbal :)
Amúgy ugyanígy az elalvással küzdöttünk, mint ti, simán este 10-ig fent volt, aztán jött az üvöltés, mert előbb utóbb aludni kell. Végül egy jó nagy plüss álatot kapott, akkor amint ő és ezzel megyünk aludni, nem hittem, de bevált!!!!
Hát szerintem meg,ha arra kéne várni,hogy lenyugodjon,önálló legyen,ne legyenek vele nagyobb gondok,akkor majd 20 évesen vállad a 2.-at:D (ezt az egyik korábbi hozzászólónak írtam)
Én fiam is ilyen volt 15 hónaposan, mikor 17 hónapos volt akkor estem teherbe a tesóval.Nem mondom,hogy könnyű menet volt a terhesség, de túl vagyunk rajta:) Most 3 és 1 évesek és egyáltalán nem bántam meg,hogy bevállaltuk a 2. babát!Ugyanis nagyfiamnak még mindig vannak hisztis napjai,van,hogy elég nehezen lehet vele bírni,szóval ha ezt nézem még mindig várhatnék a tesóval.Szerintem az ember felnő a feladathoz.Jaah és arról hagy ne beszéljek,hogy a kicsi most milyen hisztis,pedig csak 1 éves!!Képes odacsapni a bátyjának,ha éppen nem tetszik neki valami!
Ami fontos szerintem,hogy tényleg ne hasonlítgasd lányodat máshoz!!Ezt nekem is nagyon meg kellett tanulnom!Első fiam nagyon sokáig utálta a könyveket, nem szerette ha éneklek(konkrétan kérte mikor már nagyobb volt,hogy hagyjam abba,pedig pici kora óta éneklek neki),a legót le se tojta...szóval kb semmi olyat nem csinált mint a kortársai,de voltak olyanok,amikben jobb volt,mint a többi gyerek.Elkezdtem ezekre koncentrálni,aztán jött minden magától,megszerette a meseolvasást,építkezést,az énekléssel még mindig nincs kibékülve,de mondom beki,hogy most az öcsinek éneklek és ilyenkor nemhogy nem zavarja,hanem kéri,hogy neki is:)Ja és a kicsi már most 1 évesen szereti lapozgatni a könyveket,rajztáblán rajzol,testvérek,mégis totál más a két gyerek:)
A másik,hogy legyél következetes!mindegy mi a bünti,de tartsd magad hozzá és szépen meg fogja érteni,hogy nincs értelme hisztizni!ez nem megy egyik napról a másikra,mondom 3 évesem még mindig tud hisztizni,de hamar befejezi,mert tudja,hogy semmi értelme:)
Én azt mondom hajrá,főleg ha szeretnétek is,meg fogjátok oldani a helyzeteket,ez tuti:)
Én említettem a játszóházat.
Írtad, hogy 15 hónapos a lányod. Ebben a korban, mint ahogy az én 19 hónapos fiam nem tudnak még egymással eljátszani, tehát két ilyen korú. Felnőttel, nagyobb gyerekkel jól elvannak, az én fiam tényleg jól elvan.
A játszóházban nem írtad milyen korú gyerekek voltak akik kiközösítették, de én úgy szoktam az ilyet a fiammal lerendezni, hogy hagyjuk a többieket játszani, várunk és utána mi is játszunk azzal a játékkal. Nem várom el, hogy egy 3-4 éves társaság a 19 hónapossal akarjon játszani. Ezért is vagyok vele ott ahová megy, segítek neki. Pont most volt, hogy egy beleülős autót nézett ki a fiam és ült volna bele, de egy nagyobb úgy 4 év körüli már pont beleült. Ekkor mondtam neki, hogy hagyjuk a kisfiút játszani, majd mi is fogunk ezzel az autóval később,így is lett, le sem tudtam vakarni róla :)
Sőt voltak a fiamnál játékok és egy nagyobb odajött hozzá és elvette tőle. Direkt nem avatkoztam bele, de ott voltam, hogy nehogy megüssék egymást vagy bármi legyen, de a harmadik játékot bizony a fiam megvédte, jó erősen fogta és elfordult vele és nem tetsző hangot adott és nem adta oda. Büszke voltam :) Szóval járjatok továbbra is néha ilyen helyre, kell a közösség és sajnos vannak gyerekek akik nem úgy viselkednek ahogy kéne és sokszor a szülő is odajöhetne, hogy szóljon a gyerekére, hogy a nála jóval kisebbet hagyja, de nem így van, tisztelet a kivételnek. Ha pedig hasolnó korú gyerek van, akkor ott szintén ott a szülő úgy vettem észre, úgy könnyebb nekünk is.
Neked is nagyon talpraesetnek kell ám lenned, hogy kezeld a helyzetet. Amúgy hidd el pár hónap múlva jobb lesz.
Az elalvás is változni fog nálunk is elég jól alakult, pedig kb úgy volt mint ahogy írtad.
Kéne a társaság a gyerekednek, most még ott vagy tudsz neki segíteni, de az oviba, bölcsibe saját magát kell majd megvédenie. Ha tesőja lesz ott is lesznek hasonló helyzetek.
Én ugyan az utolsó előtti válaszoló vagyok, de azért írok még pár gondolatot.
Nálunk semmi gond nem volt a 15.hós oltással. Sokan félnek tőle, nekem meg sem fordult a fejemben...... soha egy oltás után sem volt problémánk. Szerintem ha valaki belázasodik oltás után akkor már lappanghatott benne valami, hiszen a szervezete kapott egy jó kis löketett ami ellen ki kell építenie a védekezést, így legyengül, ezáltal könnyebben elkap bármit. Szerintem ezért sem oltanak betegen, bár a lappangás nem látszik.
Nálatok sem törvényszerű, hogy lesz, ne aggódj! Volt idáig bármelyik oltás után valami? Ha nem akkor ne aggódj, ha volt akkor nem biztos hogy most is lesz.
Az a baj, hogy már most így előre aggódsz, és még én hittem magam aggódósnak :))))) Szóval már most azt látod, hogy be fog lázasodni, mert más gyereke belázasodott, meg már most azt látod, nem lesz önbizalma mert neked sincs vagy nem volt, már elvárod, hogy nemtudom milyen extra szókincse legyen. Ne így állj hozzá.
Kicsit félősebb talán a lányod, talán hisztisebb is, vagy legalábbis így látod, de mégcsak 15 hónapos. Sok múlik azon rajtad mit lát, hogy viselkedsz.Ha azt látja félnie kell félni fog. Bár én is nagyon féltem a fiam, de a Párom annyira talpraesett, nem óvja a széltől is :) hogy legalább nem az én félősségemet örökli. Lehet nálatok is kicsit apukával kéne lennie néha, akár lemenni sétálni, ő biztos lazább.
Sajnos sok játszóhában ahol piciket is be lehet vinni, nagyok is vannak és a szülők nem is foglalkoznak azzal mit csinál a gyereke.... Én sem tudom mit tettem volna, bár én mindig ott vagyok a fiam mellett, pont hogy ha van valami akkor elhárítsam, de más gyerekét miért én neveljem?
Én úgy szoktam, hogy szólok a fiamnak, hogy majd mi is játszunk ezzel a játékkal, csak most a kisfiú szeretne. Így szerintem a másik gyerek érti, hogy nincs veszély, így nem piszkál minket. De lehet idáig szerencsénk volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!