Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van aki fiatalon es aztan...

Van aki fiatalon es aztan idosebb korban is babazott? Nektek is mas es mas erzes? Szerintetek is jo otlet lenne meg egy pici?

Figyelt kérdés
Mind a negy gyermekemet imadom de a kicsi aki 35 eves koromban szuletett annyi boldogsagot hozott nekunk. Nyugodtabb vagyok es elvezem minden pillanatat. A nagyobbak mar tizenevesek. Most gondolkodom, hogy meg beleferne 1-2 even belul egy baba, hogy legyen neki is egy hasonlo koru jatszotarsa. Termeszetesen mindet egyforman szeretem , es anno a nqgyobbakkal is elveztem a babazast, egyszeruen csak most erzem at ugy isten igazan ezt a csodat:) a kisfiam egy eves ,es mindemkeppen meg mostansag szeretnek nem huzni soka, hogy korban is meg beleferjen nekem .
2014. jan. 2. 21:42
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Hatodikat!?hat ev alatt!? Nem semmi! Van segitseged? H birod? :)
2014. jan. 2. 23:15
 12/19 anonim ***** válasza:
Jól bírom (viszonylag), bár egyedül vagyok velük egész nap, de megvagyunk. 4 lány után az 5. lett végre fiú, a 6. baba pedig nagyon nagy meglepi volt, nagyo nem számítottunk rá, de most már csodának élem meg, hogy így alakult - Ő is kisfiú, így a két legkisebb sem szenved hiányt azonos nemű tesóból. Az életben szerintem mindennek megvan az oka, hogy mi miért történik. Ha érzed, hogy szeretnél még egy babát (akár magad, akár a legkisebbed miatt), egy perig ne habozz. Sosem szabad félni.
2014. jan. 2. 23:26
 13/19 A kérdező kommentje:
Gratulalok! :) sok erot egeszseget es kitartast a kicsikhez:) erdekes de a harmadik gyermek utan megaljt akartam,aztan kilenc evre ra megis uton lett a kisteso, akinek mar a szuletese utantol szinte kesztetest erzek egy kovetkezore:)) magam sem ertem !
2014. jan. 2. 23:32
 14/19 anonim ***** válasza:
8. Vagyok.....első kettő közt 5év harmadik 6év 'harmadik negyedik közt 2év negyedik ötödik közt 3év van köztük.amit érzel rajtam is uralt ''boldogság hormon''most is rámtör......de a kapu bezárult korom miatt.
2014. jan. 3. 07:52
 15/19 A kérdező kommentje:
Gratulalok neked is a szep nagy csaladodhoz:) ertem en ezt csak eddig nem igy volt! Minden baba utan kijelentettem tobbet se... A szules a kimerultseg stb miatt.. Mostmeg az orokmozgom mellett joval idosebben bevallalnek meg egyet ! :))
2014. jan. 3. 08:45
 16/19 anonim ***** válasza:
Szia! Én 22 évesen szültem az elsőt és most 32 évesen a másodikat. Nagyon sokat gondolkoztam rajta, hogy most miért élvezem jobban a babázást. A nagylány az első férjemtől van akinek nyűg volt a gyereksírás stb és elvárta, hogy pici baba mellett ugyanúgy csináljak mindent mintha nem lenne. Így egy kicsit nehéz volt. A mostani párom inkább azt szereti ha a babával foglalkozok és neki is inkább egy csoda mint nyűg. Talán ez is közrejátszik. Egyébként már azt hittem nem lehet több gyermekem mert mindig szerettem volna kistestvért de egy ciszta+műtét után nem jött össze. A páromnak mondtam is,hogy ne várjon csodát hiába szeretnénk közös gyereket. Erre mégis megtörtént. Nagyon féltem a terhesség alatt, hogy nekem babáznom kell és megint csak rohanás és kapkodás lesz az egész és nem fogom élvezni, de most teljesen más!!!! Szeretem mindkét lányomat de mégis sokkal nyugodtabb vagyok és élvezni tudom azokat a dolgokat ami régen inkább kötelesség volt.
2014. jan. 3. 08:52
 17/19 anonim ***** válasza:

Biztosan van abban valami amit mondasz, mert anyukám 40 éves volt kb amikor mondta hogy kitört rajta a ,,babázhatnék".

Persze ekkor belegondolt abba, hogy nem lenne túl jó a gyereknek, hogy majdnem 60 éves lenne mire leérettségizik, kezdi az életét stb...

23 éves volt amikor én születtem és 21 évvel később 44 éves volt amikor megszületett az unokája :)

Az én nagymamám azaz a dédnagymama már 62 éves volt mikor megszületett. A dédire emiatt soha nem mertük rábízni mert elég öreg és nem tudna utána szaladni, viszont a lányunk imádja mind a 2 nagymamáját és minden hétvégén hol az egyik nagyszülőknél hol pedig a másiknál van 1-1 napot (nagyon ritkán pl nyáron ott is alszik 1-et).

Amikor megszületett a lánykám akkor anyukám segített az első fürdetésnél is és gyakran jött ,,babázni". Láttam rajta, hogy nagyon élvezi és amikor szoptatási problémánk volt vagy hasonló akkor szívesen segített tanácsokkal is és éreztem rajta hogy legalább akkora örömöt nyújt neki a lányom mint nekünk is.

Én úgy gondolom, hogy 40 évhez közel már hasonlóan az unokákat fogom várni. Ha kb 40 évesen születne egy gyerekem akkor 60 éves lennék amikor unokám lenne és szegényt meg majd nem merik rám bízni :(

Anyukám elmondta hogy nagyon szeretett anyuka is lenni, így hogy idősebb most viszont élvezi az unokák minden előnyeit. Akkor szeretgeti őket amikor csak akarja viszont este nem kell hozzájuk kelni és nyilván 99%ban mi tettük tisztába talán neki nem is nagyon kellett sosem...

Azért szeretném kiemelni a nagymama szerepét, mert ő már nagyon türelmes vele ahhoz, hogy mindenféle mondókákat tanítson neki meg szuper készségfejlesztő dolgokat. Én ezzel szemben ha 200adjára nem figyel rá akkor feladom és mást kezdek el. Anyukám akár 500szor is elmondja neki :) Valóban türelmesebb nálam és szuper, hogy ha sokat kell dolgoznunk akkor nyugodt szívvel mehet mamáékhoz nyaralni. Tudom, hogy vele biztonságban van és nagyon örülök neki, hogy rengeteg értelmes dologra tanítja és nem csak játszik vele (pl jellemzően a nagypapákkal inkább kergetőzik).

2014. jan. 3. 08:57
 18/19 A kérdező kommentje:

Hat nem tudom.. Hatvan evesen az en nagyim meg futott.. Anyum nagyon koran 36 evesen lett mama es a masik unoka is 38 eves korabaan mar megszuletett de bizony nem igen foglalkoztatta a dolog nem volt tipikus nagyika.Nagyon szerette az unokait de nem volt nagyijuk inkabb mint egy nagyneni szerepet toltott be naluk .O akkoriban meg ezerrel porgott es az ocsem is epppen h onallosodott elvezte a szabadsagat nem kototte le magat ujfent ag unokazassal.Most is fiatalos 56 evesen de mar azert unokazgat is sokkal jobban mamaja a kicsinek mint a nagyoknak volt anno.Az fel sem merulne h hatvan evesen ne bizhatnam ra majd a gyermekemet hiszen meg mindig porgos aktiv no, messze nem egy oreg nenikent fest! Nekem a 86 eves mamam is halalaig fitt volt persze idosebb lasabb neni mar de abszolut tudott jatszani a dedikkel...ez alkat fuggo is erosen en ugy gondolom. De altalanosan nem gondolnek oregnek egy hatvan eves mamat meg . Persze az tok jo ha sokaig es minnel tovabb tudjuk elvezni az unokainkat is , de elsosorban anya vagyok es nem mama , az egy megint mas erzes mas vilag bar meg nem tudom csak sejtem! :) Leszek en fiatalon is nagyi mert husz eves leszva nagyfiam

Nagylanyom

Pedig hamarosan nagykoru,de ha netan tul idos lennek mar egy egy uncsihoz akkor is lesznek annyian gyerekek tesok unokatesok, hogy lesz kire szamitsanak, hal istennek osszetarto szereto csalad a mienk. A masik fele meg az, hogy van kinek az fiatalabb gyermeke elobb hozott unokat a hazhoz, mint az idosebb .:))persze a kor az nagy ur de nalam a kicsi sem maradna mar ugymond egyedul a nagyvilagban hiszen felnott testverei vannak mar most . :) ugygondolom

Egy masik korban hozzaillo baba pedig tobb pozitivumot hozhatna mint amenbyi negativumot hogy esetleg nem leszek ultra fiatal nagyi mint a nagyoknal. :) meg ez a kicsi is nagyon jot tett a nagyok is imadjak es a kisebbik lanyom

Aki

Kilenc eves nos o is elvezi szereti az occset nagyon jo oket latni buszke vagyok acsaladomra! :)

2014. jan. 3. 12:34
 19/19 anonim ***** válasza:
19évesen szültem az elsőt, 29 a másodikat, teljesen más az egész. de ettől függetlenül tleg megvan a szépsége annak is, ha korán szülsz meg annak is, ha későn. én azt hiszem a kicsinél több türelmem volt az egészhez
2014. jan. 5. 00:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!