Van aki fiatalon es aztan idosebb korban is babazott? Nektek is mas es mas erzes? Szerintetek is jo otlet lenne meg egy pici?
Biztosan van abban valami amit mondasz, mert anyukám 40 éves volt kb amikor mondta hogy kitört rajta a ,,babázhatnék".
Persze ekkor belegondolt abba, hogy nem lenne túl jó a gyereknek, hogy majdnem 60 éves lenne mire leérettségizik, kezdi az életét stb...
23 éves volt amikor én születtem és 21 évvel később 44 éves volt amikor megszületett az unokája :)
Az én nagymamám azaz a dédnagymama már 62 éves volt mikor megszületett. A dédire emiatt soha nem mertük rábízni mert elég öreg és nem tudna utána szaladni, viszont a lányunk imádja mind a 2 nagymamáját és minden hétvégén hol az egyik nagyszülőknél hol pedig a másiknál van 1-1 napot (nagyon ritkán pl nyáron ott is alszik 1-et).
Amikor megszületett a lánykám akkor anyukám segített az első fürdetésnél is és gyakran jött ,,babázni". Láttam rajta, hogy nagyon élvezi és amikor szoptatási problémánk volt vagy hasonló akkor szívesen segített tanácsokkal is és éreztem rajta hogy legalább akkora örömöt nyújt neki a lányom mint nekünk is.
Én úgy gondolom, hogy 40 évhez közel már hasonlóan az unokákat fogom várni. Ha kb 40 évesen születne egy gyerekem akkor 60 éves lennék amikor unokám lenne és szegényt meg majd nem merik rám bízni :(
Anyukám elmondta hogy nagyon szeretett anyuka is lenni, így hogy idősebb most viszont élvezi az unokák minden előnyeit. Akkor szeretgeti őket amikor csak akarja viszont este nem kell hozzájuk kelni és nyilván 99%ban mi tettük tisztába talán neki nem is nagyon kellett sosem...
Azért szeretném kiemelni a nagymama szerepét, mert ő már nagyon türelmes vele ahhoz, hogy mindenféle mondókákat tanítson neki meg szuper készségfejlesztő dolgokat. Én ezzel szemben ha 200adjára nem figyel rá akkor feladom és mást kezdek el. Anyukám akár 500szor is elmondja neki :) Valóban türelmesebb nálam és szuper, hogy ha sokat kell dolgoznunk akkor nyugodt szívvel mehet mamáékhoz nyaralni. Tudom, hogy vele biztonságban van és nagyon örülök neki, hogy rengeteg értelmes dologra tanítja és nem csak játszik vele (pl jellemzően a nagypapákkal inkább kergetőzik).
Hat nem tudom.. Hatvan evesen az en nagyim meg futott.. Anyum nagyon koran 36 evesen lett mama es a masik unoka is 38 eves korabaan mar megszuletett de bizony nem igen foglalkoztatta a dolog nem volt tipikus nagyika.Nagyon szerette az unokait de nem volt nagyijuk inkabb mint egy nagyneni szerepet toltott be naluk .O akkoriban meg ezerrel porgott es az ocsem is epppen h onallosodott elvezte a szabadsagat nem kototte le magat ujfent ag unokazassal.Most is fiatalos 56 evesen de mar azert unokazgat is sokkal jobban mamaja a kicsinek mint a nagyoknak volt anno.Az fel sem merulne h hatvan evesen ne bizhatnam ra majd a gyermekemet hiszen meg mindig porgos aktiv no, messze nem egy oreg nenikent fest! Nekem a 86 eves mamam is halalaig fitt volt persze idosebb lasabb neni mar de abszolut tudott jatszani a dedikkel...ez alkat fuggo is erosen en ugy gondolom. De altalanosan nem gondolnek oregnek egy hatvan eves mamat meg . Persze az tok jo ha sokaig es minnel tovabb tudjuk elvezni az unokainkat is , de elsosorban anya vagyok es nem mama , az egy megint mas erzes mas vilag bar meg nem tudom csak sejtem! :) Leszek en fiatalon is nagyi mert husz eves leszva nagyfiam
Nagylanyom
Pedig hamarosan nagykoru,de ha netan tul idos lennek mar egy egy uncsihoz akkor is lesznek annyian gyerekek tesok unokatesok, hogy lesz kire szamitsanak, hal istennek osszetarto szereto csalad a mienk. A masik fele meg az, hogy van kinek az fiatalabb gyermeke elobb hozott unokat a hazhoz, mint az idosebb .:))persze a kor az nagy ur de nalam a kicsi sem maradna mar ugymond egyedul a nagyvilagban hiszen felnott testverei vannak mar most . :) ugygondolom
Egy masik korban hozzaillo baba pedig tobb pozitivumot hozhatna mint amenbyi negativumot hogy esetleg nem leszek ultra fiatal nagyi mint a nagyoknal. :) meg ez a kicsi is nagyon jot tett a nagyok is imadjak es a kisebbik lanyom
Aki
Kilenc eves nos o is elvezi szereti az occset nagyon jo oket latni buszke vagyok acsaladomra! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!