Milyen komplikációd volt a babavárás, illetve a szülés alatt?
Köszi a válaszaitokat.
Akinek volt még valami, légyszi, írjon.
Első terhesség egy vesegörccsel indult, majd 14 hetesen egy hányás hasmenéses vírus. Annak szövődménye ként 20 hetesen egy dudor nőtt a lábamra, amire antibiotikumot és krémet kaptam (nem jut eszembe a betegség neve).
8. héttől barnázás, amire Utrogestant kaptam.
Majd úgy a 30. héttől magas vérnyomás és szívritmus zavar.
Nagyon vizesedtem, de nem volt igazoltan toxémia. Kb. 6 kg volt csak a víz rajtam.
Végül 40+1 hétre, sürgősségi császárral született a fiam, meconiumos volt a magzatvíz.
Második terhesség, most vagyok 16 hetes. Légszomjjal küzdök már most és a lábamon megint ott a dudor, amire jelenleg antibiotikumot szedek. Utrogestant a 7. héttől szedem, így csak egyszer volt vérzés, amikor elkezdtem leállni róla. Aggódom, hogy mi jön még.
Ja! És az első terhesség következménye egy pár epekő volt. Amikor a kisfiam 8 hónapos volt, kivették az epehólyagom.
14-es voltam.
Terhesség teljesen problémamentes.
Szülés is annak indult, aztán a kitolási fázisnál láthatóan ideges lett a stáb.
Forgási rendellenesség és fájásgyengeség miatt elakadt a szülőcsatornában, vákuummal és hasba könyökléssel préselték ki.
Utána nem vált le a méhlepény, szabad műtő nem volt. Ezt elvileg csak altatásban csinálhatnák, de idő szűkében a doki puszta kézzel tépkedte, zéró érzéstelenítés. Igazi élvebelezés volt. A végére lett szabad műtő, ott altattak és 10 perc alatt kész lett (előtte fél óra érzéstelenítés nélküli középkori kínzás).
Az alvázam a sok beavatkozástól, turkálástól kb 5 centivel kijjebb volt, mint egyébként, akkora ödémám volt. Az aranyerem akkora volt, hogy ha közjegyző is van a kórházban, kapok Guinness bejegyzést.
A gátmetszéshez használt olló életlen volt, inkább nyaszatolt, mint vágott vele a doki. Belül is repedtem, bár ezeket már egyáltalán nem éreztem, csak mesélték.
Ja, meg eltört a farokcsontom, szóval nálam a rombolás valamiért a végbélnyílás környékére koncentrálódott, belül is durva ödéma volt, a teljes medencefenékben.
Már egy hónapja volt, szinte nyom nélkül gyógyult minden hál istennek. Két hét múlva kiderül, hogy belül mi történt azóta.
Ja, és kb 8 dl vért locsoltam szét a szülés alatt, a normális hemoglobin szint 120-140 között van, engem 60-nal engedtek ki. A férjem elmondása szerint a doki mögötti fal is véres volt, annyira kapkodniuk kellett.
Szép fehér bőröm volt szülés után :)
1. terhesség: 5 hetesen vérzés, fenyegető vetélés, kiderült, hogy "csak" egy haematoma volt. 18 hetesen ciszta volt a kicsi fejecskéjében, szerencsére felszívódott. 36 hetesen magas lett a vérnyomásom, vizesedtem is, 37+2-re vákuummal született a kisfiam, egészséges 4,5 éves nagyfiú már.
2. terhesség: 25. héttől kezdve szervi bajok sorozata derült ki a babánál, kromoszóma-rendellenességgel született császármetszéssel. Én végig jól éreztem magam, a császár után is könnyen, gyorsan felépültem fizikailag.
3. terhesség: 6 hetesen két hétig élénkpiros vérzés, nem derült ki az oka. 18 hetesen méhlepény a méhszájon, szerencsére fentebb húzódott. 20. héttől 28. hétig köhögés, a végére már kezdtem aggódni, mert szabályosan izomlázam lett a hasamban. Az utolsó három hónapban szinte folyamatosan fájdalmat éreztem a császáros heg vonalában, de senki nem tudta megmondani, mi okozta. A szülés előtti héten elmúlt a fájdalom.
Folyamatosan fájt a derekam, néha alig tudtam mozogni, annyira.
A szeméremajkakon jókora visszerek jöttek elő (szülés után visszahúzódtak).
Szülésnél, az erős fájásoknál kicsit esett a baba szívhangja, köldökzsinór a nyakán volt és enyhe arctartással született, szerencsére nem húzódott el a kitolás, gyorsan kibújt, egészséges, erős baba.
1. terhesség problémamentes, szülés spontán. Viszont elhúzódó vajúdás (28,5 óra mindennel együtt) miatt meconiumos magzatvíz (babának antibiotikumos kezelés)
2. terhesség 9. héten barnás-véres váladékozás, emiatt hetekig fekvés, Utrogestan. Terhességi diabétesz. Szülés spontán, gyors, problémamentes.
3. terhesség ugyanúgy 9. héten barnás-véres váladékozás, emiatt hetekig fekvés, Utrogestan. Terhességi diabétesz.
Szülés spontán, viszont köldökzsinór a baba nyakán volt (szülés közben leszedte róla az orvos, nem lett semmilyen következménye) és a baba fekvése 180 fokkal elfordulva a tengelye körül, emiatt nehéz kitolás (nem kellett beavatkozás, saját erőmből nyomtam).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!