Hozzátáplálás 5 hónapos kórtól! Remélem segítek?
Figyelt kérdés
Ma voltam az órvosnál és ő mondta:Most volt 1 konferencián és megállapították,hogy 5 hósan kell elkezdeni a hozzátáplálást,ha nem akarjuk,hogy ételallergiás legyen a baba.2009. nov. 26. 17:12
3/8 anonim válasza:
Én 3,5 hós kora körül kezdtem.Igaz az a legújabb,hogy nem szabad,csak anyataj.De kevés volt.
És emlékszem,hogy 3 évvel ezelőtt a keresztlányomnak vettem 3 hós kortól adható bébiételt.De azt már törvény tiltja,hogy ráírják.
Meg olvastam egy cikket.Több gyermekorvos végzett tanulmányt és ők saját tapasztalatból írták le,hogy azoknak a gyerekeknek akik későn lettek hozzátáplálva és a szülei tényleg betartották a mit szabad,mit nem elvet,a 70 %-a allergiás valamire.
Azt hiszem ez már egy kicsit túl van lihegve,hogy mikor lehet mit adni.Mi is kaptuk mikor babák voltunk,20-30-40 évvel ezelőtt hol volt még ennyi tápszer,meg ez az.
Elnézést de ezt le kellett írjam.
4/8 A kérdező kommentje:
Anyatejes.Mondtam a dokinak,hogy a védőnőm nem engedte,hegy 6 hónapos koráig bármit adjak.Mondta,hogy most kezdték el a tájékoztatásokat.(7.-én leszünk 6 hónaposak)
2009. nov. 26. 17:22
5/8 A kérdező kommentje:
3 hónapos koromban anyukám elapadt.Nem írt föl semmit a doki.Mondjuk erre én azt mondtam az akkor volt.A védőnőm ledorombolt amikor mondtam,hogy az öregek javaslatára 4 hónapos korában adjak 1-2 kanál almát,vagy répát az íze miatt.
2009. nov. 26. 17:26
6/8 anonim válasza:
4,5 hósan kezdtük el. Mi tápisok vagyunk, tejem sajnos nagyon kevés volt. Anyósom (okosan) azt mondta, már 8 hetesen adhatok neki almát...persze nem hallgattam rá. A mi dokinénink pedig azt mondta, hogy minnél később kezdjük el, annál kisebb a lehetősége az ételallergiának. Sajnos én is sok mindenre vagyok allergiás, és a családban is van tej, és lisztérzékeny is.
7/8 anonim válasza:
én babám 4 hónapos, és elkezdtük a héten az almát kóstolni jövő héten a sütőtök meg jön a répa. 5 hótól elkezdjük a zöldséget is. régen tényleg más volt teljesen. ja és az én babám is anyatejes de valahogy érzem nála hogy jó neki ha mást is kap. igazi kis vasgyúró
8/8 anonim válasza:
szerintem almát, sütőtököt és más korán adható semleges gyümölcsöt, zöldséget szerintem nyugodtan lehet adni korábban is, ezek sztem nem is szoktak allergiát kiváltani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!