Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hozzátáplálás 5 hónapos...

Hozzátáplálás 5 hónapos kórtól! Remélem segítek?

Figyelt kérdés
Ma voltam az órvosnál és ő mondta:Most volt 1 konferencián és megállapították,hogy 5 hósan kell elkezdeni a hozzátáplálást,ha nem akarjuk,hogy ételallergiás legyen a baba.
2009. nov. 26. 17:12
 1/8 anonim ***** válasza:
Én 5,5 hónaposan kezdtem.
2009. nov. 26. 17:15
 2/8 anonim ***** válasza:
Anyatejes vagy tápszeres?
2009. nov. 26. 17:16
 3/8 anonim ***** válasza:

Én 3,5 hós kora körül kezdtem.Igaz az a legújabb,hogy nem szabad,csak anyataj.De kevés volt.

És emlékszem,hogy 3 évvel ezelőtt a keresztlányomnak vettem 3 hós kortól adható bébiételt.De azt már törvény tiltja,hogy ráírják.

Meg olvastam egy cikket.Több gyermekorvos végzett tanulmányt és ők saját tapasztalatból írták le,hogy azoknak a gyerekeknek akik későn lettek hozzátáplálva és a szülei tényleg betartották a mit szabad,mit nem elvet,a 70 %-a allergiás valamire.

Azt hiszem ez már egy kicsit túl van lihegve,hogy mikor lehet mit adni.Mi is kaptuk mikor babák voltunk,20-30-40 évvel ezelőtt hol volt még ennyi tápszer,meg ez az.

Elnézést de ezt le kellett írjam.

2009. nov. 26. 17:22
 4/8 A kérdező kommentje:
Anyatejes.Mondtam a dokinak,hogy a védőnőm nem engedte,hegy 6 hónapos koráig bármit adjak.Mondta,hogy most kezdték el a tájékoztatásokat.(7.-én leszünk 6 hónaposak)
2009. nov. 26. 17:22
 5/8 A kérdező kommentje:
3 hónapos koromban anyukám elapadt.Nem írt föl semmit a doki.Mondjuk erre én azt mondtam az akkor volt.A védőnőm ledorombolt amikor mondtam,hogy az öregek javaslatára 4 hónapos korában adjak 1-2 kanál almát,vagy répát az íze miatt.
2009. nov. 26. 17:26
 6/8 anonim ***** válasza:
4,5 hósan kezdtük el. Mi tápisok vagyunk, tejem sajnos nagyon kevés volt. Anyósom (okosan) azt mondta, már 8 hetesen adhatok neki almát...persze nem hallgattam rá. A mi dokinénink pedig azt mondta, hogy minnél később kezdjük el, annál kisebb a lehetősége az ételallergiának. Sajnos én is sok mindenre vagyok allergiás, és a családban is van tej, és lisztérzékeny is.
2009. nov. 26. 19:35
 7/8 anonim ***** válasza:
én babám 4 hónapos, és elkezdtük a héten az almát kóstolni jövő héten a sütőtök meg jön a répa. 5 hótól elkezdjük a zöldséget is. régen tényleg más volt teljesen. ja és az én babám is anyatejes de valahogy érzem nála hogy jó neki ha mást is kap. igazi kis vasgyúró
2009. nov. 26. 20:54
 8/8 anonim ***** válasza:
szerintem almát, sütőtököt és más korán adható semleges gyümölcsöt, zöldséget szerintem nyugodtan lehet adni korábban is, ezek sztem nem is szoktak allergiát kiváltani.
2009. nov. 26. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!