Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hozzátáplálás 4 hónapos...

Hozzátáplálás 4 hónapos kortól, mit adjak, mikor, meddig adjak egy fajtát?

Figyelt kérdés
Cicikézünk, de egyre kevesebb a tejcsim, s tápszerezni nem szeretném. Próbáltam tejet adni kanállal, de még a kanalat sem fogadja el. ÍGY hogy is csináljam majd a hozzátáplálást.
2011. okt. 3. 20:22
 1/6 anonim ***** válasza:

Én inkább tápszert adnék, mint tejet...

A tej allergizáló, és elég komoly hasfájást tud okozni.

Ha nem cicizik, akkor is kell neki a tejalapú étkezés, de azt nem fogod tudni pótolni zöldséggel vagy gyümölccsel, tejtermékeket adni meg még nem ajánlott ilyen kicsi babának.

Ha nem akarod tápszerezni, akkor tedd gyakrabban cicire, fejj, szedj tejserkentőket.

Ha elkezded a hozzátáplálást, azzal még inkább csökken majd a tejed.

Ha mégis elkezded, akkor egyenlőre, lassan bevezetve a következőket adhatod neki: alma, répa, krumpli, sütőtök, cékla. Először mindent kóstoltatni vele, 1-2 kanállal, majd naponta emelni az adagot.

Vehetsz Sinlac pépet vagy tejpépeket, amiket szintén megpróbálhatsz adni neki.

Ha pedig nem fogadja el a kanalat, akkor az jelzi, hogy még nem érett rá. Türelmesen kell próbálkozni. Nem fog egyik napról a másikra kétfogásos vacsorát enni kanállal, villával. :)

Lassan, próbálkozva.

2011. okt. 3. 20:29
 2/6 A kérdező kommentje:
Saját tejemet adtam, fagyasztottat. Rosszul fejeztem ki magam, bocsi.
2011. okt. 3. 20:34
 3/6 anonim ***** válasza:
28%

Ha nem akarsz a mai divat szerin tápszert és hasonnló mesterséges ételeket adni a babádnak,hanem úgy etetni,ahogy te is ettél pici korodban,akkor tejet felesre higítva üvegből add neki. A cumira pedig csak nagyon pici lyukat szúrj.

De már adhatsz neki reszelt almát keksszel. Majd fokozatosan levesben főtt zöldségeket, stb.

Én is így etettem a gyerekeimet,mert nem hittem el,hogy az ő emésztőrendszere más,mint az elődeinké vagy a mienk.

Miért ne tudná feldolgozni azokat az ételeket,amit a mi gyomrunk fel tudott dolgozni.

Mi is egészségesek vagyunk a férjemmel,és mindhárom gyerekem is az.Egyik sem allergiás semmire.

A döntés természetesen a tied.

2011. okt. 3. 20:35
 4/6 anonim ***** válasza:

Én 4 hónaposan őszibarackkal kezdtem. Rögtön elsőre megevett egy egészet.:) Kicsit aggódtam mi lesz, de simán megemésztette, kikakilta. 1 vagy 2 hétig csak barackot kapott, naponta 1x. Aztán jött a körte, először picit, majd utána barack, aztán keverte is a barackkal. Ez is bejött. 1 hétig így ment, aztán jött a krumpli, a répa a sütőtök stb.

De a tápszer se az ördög találmánya. Vagy vannak tejpépek, a kislányom nagyon szereti, azt is 4 hónapos kortól lehet adni.

2011. okt. 3. 20:48
 5/6 anonim ***** válasza:
szia.az én kisfiam 3 hónapos.sajnos tápszeres.már próbáltam és kanálból is elfogadja a tápszert.nekem azt mondta a dokim hogy 4 hónaposan kezdjem a hozzátáplálást de ne csak kóstoltassam vele,hanem rendesen adjam neki amennyi jólesik neki.én már vettem pár db bébiételt ami 4 hónapos kórtól van azzal fogom kezdeni,de persze én fogom majd neki elkészíteni a kajákat,a bébiételt csak próbaként vettem
2011. okt. 3. 22:46
 6/6 anonim ***** válasza:
22:46os vagyok.azt elfelejtettem írni hogy én úgy tervezem hogy éjszakánként még tápszert fog kapni 4 hónaposan,reggelire tejpépet, [link] aztán meg ezek közül majd megnézem hogy mi legyen a tízórai ebéd stb
2011. okt. 3. 22:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!