Hányan vittétek el szűrés céljából ultrahangra (hasi, agyi) újszülötteteket? Rutinból küldött a háziorvos?
én elvittem, de ez azt hiszem, nem rutin, nekünk mindig vmilyen probléma miatt kellett menni.
pedig nem ártana, ha rutin lenne...
Szia! Ahol szültem ott úgy volt, hogy a koraszülött babáknak ingyen és kötelezően még ott megcsinálták. Az időre született és egészséges babáknak csak akkor csináltak ha anyuka kérte és fizetett érte. Azt hiszem 6e forintba került.
Nekem ikreim vannak és mindent csináltak. Koponya,hasi és szívultrahang.
A hasi kötelező volt, mert nem tudták, milyen folt volt látható a babám hasában már a megszületése előtt.
Szerencsére azóta kiderült, hogy nem tumor, hanem megduzzadt a mellékvese, mert bevérzett. De hogy mitől???
Ezért aztán rutinból nézték a koponyát és sajnos MRI-t is csináltak.
nálunk (Pécs) kötelező el vinni 1 hónapon belűl mind 2 vizsgálatra, és ingyen van
nem a házi orvos küldött, hanem mikor haza jöttünk a kórházból akkor szóltak és a záró jelentésre is rá írták
Szia.Én Veszprémi vagyok,és mi 6hetesen vittük el a kisfiamat,a háziorvos adott beutalót(hasi és koponya uh.is volt),nem volt semmi gond,de a háziorvosunk,nagyon lelkis és szereti tudni,hogy minden okés a babával(az is lett),nincs semmi bajunk:D.Ma már 15hós és teljesen egészséges,szerintem jó lenne ha ezeket a vizsgálatokat is kötelezővé tennék:).
Üdv
Nekem azt mondta a gyermekorovs,hoyg akkor kell elvinni (rutinból-mert sokminden kiderülhet),ha a kórházban nem csinálták meg.
De mivel ez neknk ott megtörtént, így külön már nem kellett elvinnünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!