Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hányan vittétek el szűrés...

Hányan vittétek el szűrés céljából ultrahangra (hasi, agyi) újszülötteteket? Rutinból küldött a háziorvos?

Figyelt kérdés
2009. nov. 26. 10:01
 1/10 anonim ***** válasza:

én elvittem, de ez azt hiszem, nem rutin, nekünk mindig vmilyen probléma miatt kellett menni.

pedig nem ártana, ha rutin lenne...

2009. nov. 26. 10:02
 2/10 anonim ***** válasza:

Szia! Ahol szültem ott úgy volt, hogy a koraszülött babáknak ingyen és kötelezően még ott megcsinálták. Az időre született és egészséges babáknak csak akkor csináltak ha anyuka kérte és fizetett érte. Azt hiszem 6e forintba került.

Nekem ikreim vannak és mindent csináltak. Koponya,hasi és szívultrahang.

2009. nov. 26. 10:06
 3/10 anonim ***** válasza:

A hasi kötelező volt, mert nem tudták, milyen folt volt látható a babám hasában már a megszületése előtt.

Szerencsére azóta kiderült, hogy nem tumor, hanem megduzzadt a mellékvese, mert bevérzett. De hogy mitől???

Ezért aztán rutinból nézték a koponyát és sajnos MRI-t is csináltak.

2009. nov. 26. 10:15
 4/10 anonim ***** válasza:

nálunk (Pécs) kötelező el vinni 1 hónapon belűl mind 2 vizsgálatra, és ingyen van

nem a házi orvos küldött, hanem mikor haza jöttünk a kórházból akkor szóltak és a záró jelentésre is rá írták

2009. nov. 26. 10:19
 5/10 A kérdező kommentje:
Ne aggódj, az MRI nem káros, ahogy az ultrahang sem. Csak kellemetlen maga a procedúra.
2009. nov. 26. 10:19
 6/10 anonim ***** válasza:
Én vittem volna, de az orvos nem adott beutalót, mondván minek, ha nincs gond. Nem voltam elég akaratos, de végülis tényleg nincs gond.
2009. nov. 26. 10:20
 7/10 anonim ***** válasza:
Nekünk a kórházban kérdés, kérés nélkül, minden babának ingyen megcsinálták 1-2 napos korában. Ezért eddig nem is tudtam, hogy van, ahol ez fakultatív...
2009. nov. 26. 10:25
 8/10 anonim ***** válasza:

Szia.Én Veszprémi vagyok,és mi 6hetesen vittük el a kisfiamat,a háziorvos adott beutalót(hasi és koponya uh.is volt),nem volt semmi gond,de a háziorvosunk,nagyon lelkis és szereti tudni,hogy minden okés a babával(az is lett),nincs semmi bajunk:D.Ma már 15hós és teljesen egészséges,szerintem jó lenne ha ezeket a vizsgálatokat is kötelezővé tennék:).

Üdv

2009. nov. 26. 10:28
 9/10 anonim ***** válasza:

Nekem azt mondta a gyermekorovs,hoyg akkor kell elvinni (rutinból-mert sokminden kiderülhet),ha a kórházban nem csinálták meg.

De mivel ez neknk ott megtörtént, így külön már nem kellett elvinnünk.

2009. nov. 26. 11:06
 10/10 anonim ***** válasza:
Szia! nekünk 2 hónapos volt a baba amikor adta a beutalot háziorvos hogy azt csináltasam meg ( nem értettem miért )hasi és koponya ultrahangot. Kb 3 hónapos volt amikor csináltatam mert addigra kaptam időpontot. Ott nagyon nem tetszet a babaámnak (pedig ez nem fáj),nem volt semmi gond. Ott megkérdeztem hogy ez minek hisz nincs semmi bajunk azt mondta a hölgy hogy rutinból csinálják minden babának. Barátnőm sem kapot még beutalot pedig úgyan az a dokink.
2009. nov. 26. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!