Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ekcémás babáknak mit javasolt...

Ekcémás babáknak mit javasolt a háziorvos?

Figyelt kérdés
Krémet, diétát, allergiavizsgálatot? Esetleg speciális tápszert?
2011. jan. 23. 17:56
 1/6 anonim ***** válasza:
Krémet fog.
2011. jan. 23. 18:06
 2/6 A kérdező kommentje:
?? Bocs, de elolvastad a kérdést? Nem azt kérdeztem, hogy mit fog, hanem a már ekcémás babának mit javasolt.
2011. jan. 23. 18:28
 3/6 anonim ***** válasza:

Nekünk bőrgyógyászt javasolt:)

A bőrgyógyász meg adott egy krémet végszükség esetére, és elmondta, hogy minden este hidratáljuk a megfelelő krémekkel, és ha 2 éves kora után még nem nőtte ki, akkor menjünk vissza.

2011. jan. 23. 18:38
 4/6 anonim ***** válasza:

Nekünk a háziorvos elidel krémet adott a három hónapos babánk arcára, mert akkor még csak az arca és a füle volt olyan. Valamint írt fel laktaze tablettát, mert valószínűsítette, hogy tejcukor érzékeny. Azt mondta ne egyek tojást, tejet, mogyorót, csokoládét. Aztán nagyon csúnya lett, elvittük bőrgyógyászhoz, ott kaptunk egy szteroidos krémet, amiben lukoid szteroid van, valamint azt mondta csak gyógyszertári fürdetőt használjunk. Felírt egy gyógyszertári zsírozót is, amitől aztán az egész teste piros lett, a hajlatokban óriási gyulladt piros foltok keletkeztek a száraz foltok mellett, a bőre pedig több helyen nedvedzett is. Elvittük egy másik bőrgyógyászhoz, aki azt mondta az elidelt nem kenhetjük két éves koráig, írt egy másik szteroidot (advanta, vagy ilyesmi), valamint másik zsírozót. Helyzet nem javult.

Végül a gyermekklinikára vittük egy kedves adjunktus nőhöz, aki vérvételt javasolt, valamint felírt egy nagyon alap zsírozót, azt mondta csak egy testrészére kenjem, ha pirosodik, akkor hagyjam abba és próbáljak mást. (Pirosodott)

Ahol most tartunk: fürdés előtt gyógyszertári napraforgóolajjal bekenjük, napközben is inkább napraforgóolajjal kenjük, ha nagyon száraz a bőre, akkor neugranormonos érzékeny bőrre való testápolót használunk.

Remélem elég érthetően írtam le, a lényeg az, hogy négy orvos négyfélét mondott és írt fel. A végén magam kísérleteztem ki, hogy mi használ, van olyan méregdrága testápoló, ami a polcon van, kétszer használtuk és nem vált be.

2011. jan. 23. 18:49
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszi szépen!! A fiam is ekcémás, szintén 3 hónapos kora óta, most 10 hónapos. A háziorvos először szintén a szteroidos krémet írta és mondta, hogy kevés tejterméket fogyasszak, mert az szokta okozni az ekcémát. El is múlt, de ismét előjött. Akkor én is utánaolvastam és nullás, teljes tejmentes diétát kezdtem, emellett vettem neki Pepti 1-es tápszert is. Közben a doki mondogatta, hogy nyugodtan egyek tejtermékeket, mert általában nem az okozza. Nem ettem. :) Egészen 8 hónapos koráig szép volt a bőre, viszont akkor előjött 2 folt, ami nem múlik a szteroidos krémtől sem. Mi is magán bőrgyógyászhoz vittük, kapott 4 féle krémet. Egy zsírozót, egy antibakteriálisat, egy hűsítőt és a szteroidosat. No most ezek mellett is megvan a két folt. A tejtermékeket azóta sem ettem. Egy hete voltunk allergológusnál is, ő azt mondta, hogy egy éves korig semmiképp ne kapjon tejterméket és tojást (szója/mogyoró főleg ne!) de előtte menjünk és megbeszéljük a teendőket. Már csak éjjel 1x szopizik a fiam, így az allergológus azt mondta, hogy elkezdhetem óvatosan a tejtermékeket ismét. (bőrgyógyász is ezt mondta). el is kezdtem, semmi változás. Jövő héten megyünk vissza a bőrgyógyászhoz.

Csak azért kérdeztem, mert kíváncsi voltam másoknál hogy alakulnak, alakultak a dolgok, de ezek szerint sehol nem egyértelmű, hogy mi okozza és nem olyan egyszerű, hogy bekenem és kész. :SS

Köszi a válaszokat és jobbulást a babáknak!

2011. jan. 23. 19:14
 6/6 anonim ***** válasza:
16 hónapos a fiam, nálunk is folyton kijön. Én is visszafogtam a tejet. Akkor mintha keesebb lett voln, de újra előjött.Múltkor megivott 3 dl kakaót, utána megint kijött. Most csak hétvégén kap kakaót, hétköznap csipkebogyóteát. Elocomot kaptunk, amikor 4 hónapos volt. Muszáj volt használni, mert sírt, úgy ki volt pirosodva a bőre. Csak addig kentem, amíg eltűnt. (2-3 nap) Gyógyszertári krémet irattunk fel. Én minden reggel és este kenem, azóta elég jó a helyzet. Néha van 1-2 folt. Ha gázos, bekenem Elocommal, de van, hogy megvárom, hogy elmúljon. 2 hónapja bolti krémet használunk (Gabi), bírja a bőre.
2011. jan. 23. 19:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!