Tényleg akkora baj, ha 1 éves gyerekünk csak ennyit kap karácsonyra és nem vásárolunk össze több tízezerért mindenféle játékot?
Tőlünk, szülőktől csak egy 1700 Ft-os formabedobó játékot fog kapni. Természetesen kap más játékokat is nagyszülőktől, keresztszülőktől, nagybácsitól.
Egy barátnőm felsorolta, hogy miket vettek 1 éves kisfiának karácsonyra (kb. 15 ezer Ft értékben vásároltak neki 4-5 féle játékot). Teljesen ledöbbent, amikor megmondtam, hogy mi mit vettünk.
Nem vagyok irigy, még mielőtt valaki ezzel jönne. Megtehetnénk, hogy 10 ezerért veszünk neki játékot, de kérdem én, minek? Szeretném, ha a kicsinek is tudna örülni (nemcsak most, később is), legyen az csak egy formabedobó vagy hasonló "apróság".
Ennyire rosszul látom a dolgokat?
Köszönöm szépen a válaszokat!
Az én kislányomat is inkább a ruhakefe, üres alufólia henger, pezsgőtablettás doboz, telefontok, távirányító stb. érdekli. A játékok csak a néhány percig kötik le, utána megy és keres valami érdekesebbet. :)
nem,nem baj,de az sem,h ő meg ennyit gondolt...A gyerekeknek meg lövése sem lesz a játékok áráról..Két és fél éves lányunk van,kb. 25ezerért kap ajándékot,kap olyat,amit ő szeretne,és vettünk neki lego készletet,amit már nagyon régen megbeszéltünk,h karácsonykor mindig fog kapni..A lego meg drága..a gyereknek meg annyi jön majd át az anyagi részéből,h semmennyi,csak az,h dejó,több figurám lesz,nagyobb bulit tudok csapni velük..
Ebből szerintem a felnőttek csinálnak csak ügyet.
Én is 4ezerért vettem 1 éves kislányomnak még annak idején egy akciós babát és nemrég egy pici könyvet.
Külön megkértem a családtagokat, hogy 1 ajándékot vegyenek, az is apróság legyen.
Én ugyanígy gondolkodom, mint Te, nem fogom elhalmozni a gyerekem, nővérem gyermekei követelőző zsarnokok lettek, ahogy írta valaki :)) hú, tudnék mesélni, mik az igényeik így kamaszként.... én nem szeretném elkövetni ezt a hibát. Remélem sikerül is betartanom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!