Tényleg akkora baj, ha 1 éves gyerekünk csak ennyit kap karácsonyra és nem vásárolunk össze több tízezerért mindenféle játékot?
Tőlünk, szülőktől csak egy 1700 Ft-os formabedobó játékot fog kapni. Természetesen kap más játékokat is nagyszülőktől, keresztszülőktől, nagybácsitól.
Egy barátnőm felsorolta, hogy miket vettek 1 éves kisfiának karácsonyra (kb. 15 ezer Ft értékben vásároltak neki 4-5 féle játékot). Teljesen ledöbbent, amikor megmondtam, hogy mi mit vettünk.
Nem vagyok irigy, még mielőtt valaki ezzel jönne. Megtehetnénk, hogy 10 ezerért veszünk neki játékot, de kérdem én, minek? Szeretném, ha a kicsinek is tudna örülni (nemcsak most, később is), legyen az csak egy formabedobó vagy hasonló "apróság".
Ennyire rosszul látom a dolgokat?
Nem látod rosszul a dolgokat. A te gyereked, a te életed, a te döntésed. Nehogy már bárkinek is magyarázkodnod kelljen!Ez a te elved!
Az én elvem: legyen több ajándék, de nem kell horribilis összeget költeni! Ez az én döntésem, ebbe én sem tűrök beleszólást!
Hidd el, a kicsid nem fogja a szemedre vetni, hogy csak 1700ft-os ajándékot adsz neki, mert nem ez a lényeg!
Mi pl a fiaink szülinapjára nem szoktunk külön adni semmit, mert mindig rendezünk nekik szülinapi zsúrt, tőlünk a bulit kapják, a tortát... a készülődést, és a sok kisgyerektől kapnak mindig egy rakás ajándékot. Meg a mamáktól, keresztanyukájáéktól. Mi külön mást már nem szoktunk venni.
A másik meg - 3gyerekünk van, mind fiu... A legkisebbnek tavaly sem vettünk karácsonyra semmit, akkor volt 11hónapos, a két mamától kapott valami apróságot. Én most sem akartam venni neki mert egysezrűen mindene megvan a nagyoktól. De a mamák rábeszéltek, hogy jajnemár... Persze végülis igazuk van, de akkor találjam ki én, hogy mit?? Így anyuval ketten vettünk neki egy nagyobb kamiont, autószállítósat, a másik mamától meg a meglévő thomasos vasúthoz mégegy thomasos mozdonyt, mert most azt nagyon szereti.
Őszintén szólva nagyon pénzkidobásnak érzem... még akkor is, ha valamit "kell" adni, de persze azért megvettünk neki is a játékokat. :)
Nem sajnálom tőle, ne értsetek félre, sőt- nagyon imádom, de mivel 3fiu van - egyszerűen annyi minden van- amit kapunk, hogy ilyenkor nagyon nehéz bármi újat vagy olyat kitalálni, ami tényleg jó is. Én sem akarom, hogy követelőző kis zsarnokká váljanak! Persze nem attól lesznek azok, ha kapnak karácsonyi ajándékot, de nehéz meghúzni a határt, mert anyukámék is lelkes unokarajongók és nagyon sokmindent megvesznek a gyerekeknek. (Persze örülök, hogy így szeretik őket, csak ez néha már túlzás)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!