Van itt olyan anyuka akinek szinten hisztis, makacs, akaratos a babaja? Bovebben lent.
Megértelek. Nekem ugyanilyen a babám, most 11 hónapos. És még nem lett könnyebb sajnos. Nagyon-nagyon sok türelem kell hozzájuk és energia. Nekem segítségem sincs. szerintem ne hagyd hisztizni, tereld el a figyelmét, nálunk az működik egyedül. Ha hagynám hisztizni, bizoony nem hagyná abba. Éenklek neki öltöztetéskor meg pelenkázáskor, meg bohóckodom neki, most már ő is bekapcsolódik. ez az egyetlen, ami megy. erőszakkal nem jutok vele semmire. hát ez bizony baromi fárasztó, főleg hogy az éjjeleink és érdekesek.
amúgy mi járunk korai fejlesztőre. Ő rendes időben született, de csak 2650 grammal, terhességi diabéteszem volt, meg terhesség végi magas vérnyomás, plusz a szülésem se volt fáklyásmenet. Oxigénhiányos lett, jártunk Dévény tornára is, mert hipotón volt. A túlzott agresszivitást és túlpörgést babáknál okozhatja ilyen idegrendszeri probléma is (amúgy az értelmi képességeinek semmi baja, nagyon okos ügyes). Nálatok nem voltak hasonló gondol az elején? Türelemmel és fejlesztéssel nagy esély van rá, hogy szépen "kinövi".
A másik lehetőség, hogy alapból ilyen a babád. Ajánlom Ranschburg Jenő Szülök könyve c. munkáját. Abban van leírva, hogy vannak ilyen eleve magas temperamentumszinttel született babák, és hogy a legjobb, amit tehetsz, hogy türelmes vagy vele és megérted, hogy ő ilyen és nem egy nyugis baba. Persze ez nem azt jelenti, hogy mindent ráhagysz vagy hogy később a dackorszakban a fejedre hagyod nőni. hanem hogy figyelembe veszed, hogy ő ilyen és erősen észben tartod, hogy nem direkt csinálja, hogy kiakasszpn téged. amúgy az én babám most hogy jópár dolgot meg kellett neki tiltani, mert mászik meg lassan jár is, nagyon jól viseli a tiltásokat. Nincs belőlük sok, de azokat elfogadja. Nálunk most a szeparációs időszak van, nagyon nehéz, állandóan rajtam lóg, és türelemmel kell lennem, mert ha lehántom magamról, akkor olyan hiszti van, hogy borzalmas. a korai fejlesztőben azt mondták, hogy várjam ki, amiorra ez elmúlik, és ahogy egyre jobban kinyílik neki majd a világ, egyre könnyebb lesz vele. sose lesz egy könnyű eset, de ahogy okosodik jobban elfogadja majd, hogy mit miért és hogy, és le fog csillapodni. Szóval én ehhez tartom magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!