Mennyi idős korától érti meg egy gyerek azt, hogy valamit nem szabad?
A lányom 11 hónapos kora körül már kezdte érteni, mert rögtön abbahagyta a tiltott tevékenységet.
Egy időre....
Majd utána ismét csinálta és direkt rámnézett, hogy mi a reakció :))))
Szóval egy dolog az, hogy érti, másik dolog az, hogy mikor engedelmeskedik.
Valószínűleg érti, csak nem érdekli. Hogy mikor fogja komolyan venni, az az ő természetétől és a Te határozott hozzáállásodtól egyaránt függ.
Én nem vagyok egy különösebben szigorú szülő, a kisfiam pedig igazán eleven. Nála olyan 2-2,5 éves kora környékén vettem észre, hogy ami igazán fontos, abban elsőre szót fogad. Tehát onnantól lehettem nyugodt, hogy úttesten nem szalad át, ablakon nem mászik ki, sőt, amikor vele és a csecsemő kistesójával tömegközlekedtünk, képes vokt másfél órán keresztül nyugodtan fogni a babakocsi rúdját, és eszébe sem jutott elengedni. De ami nem volt életbevágó - normálisan egyél, ne üsd a húgodat stb. - azt még sokáig elengedte a füle mellett.
Nálunk is mint a 3.-s válaszolónál. :D
Tereld el valamivel a figyelmét ilyenkor!
a gyerekek-sőt még a kamaszok is,feszegetik a határokat-meddig lehet elmenni.
én-óvónőként -egyet tanácsolok.soha ne azt mondd,hogy mit NEM-mert felhivod a figyelmét a dologra-"nem szabad kipakolni a kukából"-persze,hogy azt érti,h kipakolni a kukából.inkább azt hangsúlyozd,h tedd vissza a kukába a ....-amit előzőekben irtak,a figyelemelterelés,az nagyon jó.én még az első gyerkőcnél azt csináltam,h nagyon sok mindent lehetett-nézhetett,kivehetett,kipróbálhatott,kirámolhatott,de amit nem,(sütő,elektromos dolgok..stb)azt nagyon hangsúlyosan mondtam,h EZT NEM-nem volt igazából problémánk.persze résen voltam,gyerekzárak,dugók voltak,de megértette
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!