Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Alapjaraton is rendetlen...

Alapjaraton is rendetlen voltam fiatalabb koromban, de azert ki tudok takaritani es tudok egy szontet hozni ha erot veszek magamon, a gond hogy a byerek szuletese utan meg nehezbb lett. Hany evs koratol nem koszol annYit a gyerek?

Figyelt kérdés
A gyerek sajat eszkozzel akar enni, a vegere csupa mocsok o is, az asztal is, a fold is, minden keze ugyebe kerulo dolgot szanaszet hord a lakasban, szaritorol leszedi a ruhat, kiszedi a szemetet, szetbarmolja az osszehatott ruhat stb. Tudom hogy meg picike es ez a dolga, de ha nekem meg nelkule is nehezmre esett rendet tartani, kepzelhetitek mi van most. En nem tudom masoknal hogy van rend...
2013. máj. 15. 13:22
 1/7 anonim ***** válasza:

Úgy, hogy nem esik nehezünkre a gyerek után rendet tenni, na meg tanítani kell, hogy mit szabad, mit nem. Nem írtad mekkora a gyerekedet. Az én 2 éves lányom még mindig rámolja a konyhaszekrényt, a zoknis fiókot. Etetőszékben eszik, egy textilpelenkát kötök elé, így a ruha védve van, a tálcát és a kis kezét meg meg tudom törölni nedves törlővel. Persze néha a földre is jut, hát istenem, össze kell seperni, fel kell mosni. Néha nekem is elegem van belőle, de meg kell csinálni.

3 éves fiam viszont már rendet tart, ha szétszórja a játékait összepakolja, szépen eszik egyedül, persze kisebb balesetek itt is történnek.

Gondolj bele, mi lesz, ha szobatisztaságra neveled és összepisili a lakást, ne adj isten, 1-2 kaka is elpotyog:) Mert nálunk ilyen is volt, és gondolom lesz is még a lányomnál:)

2013. máj. 15. 13:28
 2/7 anonim ***** válasza:
0%

Jajjj de jó hogy nem ilyen a nejem......

Kisgyerekkel egy lakásban nem várható el a patyolat tisztaság, de azért mégsem esz meg minket a mocsok.

Most gondolj bele, lenne még két gyerked. Vagy fogadj fel egy takarítónőt, vagy ne szülj többet.

3/7 anonim ***** válasza:

Èn is utáltam takarítani régen.

Aztán megszületett az elsö és azt hittem milyen nehéz.

Aztán megszületett a második, és azon csodálkozom miért is volt nehéz gyerek nélkül, majd 1 gyerekkel.

De elsö laýnom már 2,5 évesö már lényegesen kevesebb gondot csinál. Habár jó nevelés is, hogy soha nem ehet bent a nappaliban, csak a konyhába, és ülve. nem gyurmázhat , rajzolhat csak a konyha asztalon. ha valami kidöl fel kell törölni, söpörni... A játékokat együtt szedjük össze...

Èn is pont ma gondolkodtam mikor lesz egy kicsit jobb, de kb 1,5 éves kortól már könnyebb, 2 évestöl meg sokkal könnyebb.

4/7 anonim ***** válasza:
93%
Nem hiszem h le kell vkit szolni, mert utal takaritani. Van ilyen. Aki irta, h orul nem ilyen a neje gondolom sose takaritott, hanem a neje takarit...
2013. máj. 15. 13:32
 5/7 anonim ***** válasza:

én is utálok takarítani... nem tudom mit lehet benne szeretni főleg, hogy én 6 emberre takarítok... Gyűlölöm... Egyszer szoba egyik felébe beraktam fiam (az összes játék széthányva, minden a földön, a gyerek letépte a komód ajtaját, mint egy őrölt pedig csak ebédet főztem)

Elkezdtem összepakolni az egyik felében rend lett átmentem a másikba és nem tűnt fel, hogy a drágám addig elsunyizott mögöttem... visszaszerkesztem a komódot, rendet rakok, felállok, körülnézek és a szoba első felében ami már ragyogott egyszer, mintha tornádó ment volna végig.... Megláttam és csak kiabáltam, hogy MARCIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!

Beraktam a kiságyba beszórtam pár játékot neki és aznap ezt így éltem túl agyvérzés nélkül!

2013. máj. 15. 13:40
 6/7 anyács ***** válasza:

Nekem sem a kedvencem a takarítás....

Másfél éves, pörgős, szétdobálós kislányom mellett is meg tudom tartani a rendet itthon.

Pedig nála is a kaja megy mindenhova, ahova csak lehet, és amit elpakolok, azonnal szétpakolja.

Pedig semmi extrát nem csinálok, bevallom őszintén, hogy a portörlés is csak kéthavonta jön össze kb, de a mindennapos porszívózás, és felmosás mellett kulturált a kecónk.

A játékokat minden nap elpakolom, még a déli alvásnál is, az ágyat reggel beágyazom, a mosogatóban sem állnak a koszos cuccok. Nálunk kicsi a lakás, és ha ezeket megcsinálom minden nap, akkor nem néz ki úgy, mintha bomba robbant volna.

2013. máj. 15. 14:23
 7/7 anonim ***** válasza:

Kedves nem tudom hanyadik válaszoló. Takarítok én is itthon, segítek a feleségemnek ha van időm, csak tudod én keresem a pénzt, éjjel nappal robotolok, a rendcsinálás meg nem kedv kérdése, az hogy kinek mi esik nehezére, meg kell csinálni is kész, nehogy már megegye a kosz az egész lakást, csak mert nagyságosasszonynak nehezére esik megfogni a söprűt. Egy szóval sem írtam hogy patyolat kell hogy legyen minden, de kedves hölgyeim válasszuk ketté a dolgot:

Két külön fogalom az, hogy nehezére esik, nincs kedve, nyűg a házimunka

Vagy pedig nincs ideje a gyerkőc miatt, mert kétemberes a gyerek. Van ilyen, és ez normális is. De az gáz, ha már lustaságból nem takarít valaki. Erőt kell venni magán a kérdezőnek.

Lehet hogy a kérdés megfogalmazásában van a hiba.

2013. máj. 15. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!