Alapjaraton is rendetlen voltam fiatalabb koromban, de azert ki tudok takaritani es tudok egy szontet hozni ha erot veszek magamon, a gond hogy a byerek szuletese utan meg nehezbb lett. Hany evs koratol nem koszol annYit a gyerek?
Úgy, hogy nem esik nehezünkre a gyerek után rendet tenni, na meg tanítani kell, hogy mit szabad, mit nem. Nem írtad mekkora a gyerekedet. Az én 2 éves lányom még mindig rámolja a konyhaszekrényt, a zoknis fiókot. Etetőszékben eszik, egy textilpelenkát kötök elé, így a ruha védve van, a tálcát és a kis kezét meg meg tudom törölni nedves törlővel. Persze néha a földre is jut, hát istenem, össze kell seperni, fel kell mosni. Néha nekem is elegem van belőle, de meg kell csinálni.
3 éves fiam viszont már rendet tart, ha szétszórja a játékait összepakolja, szépen eszik egyedül, persze kisebb balesetek itt is történnek.
Gondolj bele, mi lesz, ha szobatisztaságra neveled és összepisili a lakást, ne adj isten, 1-2 kaka is elpotyog:) Mert nálunk ilyen is volt, és gondolom lesz is még a lányomnál:)
Jajjj de jó hogy nem ilyen a nejem......
Kisgyerekkel egy lakásban nem várható el a patyolat tisztaság, de azért mégsem esz meg minket a mocsok.
Most gondolj bele, lenne még két gyerked. Vagy fogadj fel egy takarítónőt, vagy ne szülj többet.
Èn is utáltam takarítani régen.
Aztán megszületett az elsö és azt hittem milyen nehéz.
Aztán megszületett a második, és azon csodálkozom miért is volt nehéz gyerek nélkül, majd 1 gyerekkel.
De elsö laýnom már 2,5 évesö már lényegesen kevesebb gondot csinál. Habár jó nevelés is, hogy soha nem ehet bent a nappaliban, csak a konyhába, és ülve. nem gyurmázhat , rajzolhat csak a konyha asztalon. ha valami kidöl fel kell törölni, söpörni... A játékokat együtt szedjük össze...
Èn is pont ma gondolkodtam mikor lesz egy kicsit jobb, de kb 1,5 éves kortól már könnyebb, 2 évestöl meg sokkal könnyebb.
én is utálok takarítani... nem tudom mit lehet benne szeretni főleg, hogy én 6 emberre takarítok... Gyűlölöm... Egyszer szoba egyik felébe beraktam fiam (az összes játék széthányva, minden a földön, a gyerek letépte a komód ajtaját, mint egy őrölt pedig csak ebédet főztem)
Elkezdtem összepakolni az egyik felében rend lett átmentem a másikba és nem tűnt fel, hogy a drágám addig elsunyizott mögöttem... visszaszerkesztem a komódot, rendet rakok, felállok, körülnézek és a szoba első felében ami már ragyogott egyszer, mintha tornádó ment volna végig.... Megláttam és csak kiabáltam, hogy MARCIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!
Beraktam a kiságyba beszórtam pár játékot neki és aznap ezt így éltem túl agyvérzés nélkül!
Nekem sem a kedvencem a takarítás....
Másfél éves, pörgős, szétdobálós kislányom mellett is meg tudom tartani a rendet itthon.
Pedig nála is a kaja megy mindenhova, ahova csak lehet, és amit elpakolok, azonnal szétpakolja.
Pedig semmi extrát nem csinálok, bevallom őszintén, hogy a portörlés is csak kéthavonta jön össze kb, de a mindennapos porszívózás, és felmosás mellett kulturált a kecónk.
A játékokat minden nap elpakolom, még a déli alvásnál is, az ágyat reggel beágyazom, a mosogatóban sem állnak a koszos cuccok. Nálunk kicsi a lakás, és ha ezeket megcsinálom minden nap, akkor nem néz ki úgy, mintha bomba robbant volna.
Kedves nem tudom hanyadik válaszoló. Takarítok én is itthon, segítek a feleségemnek ha van időm, csak tudod én keresem a pénzt, éjjel nappal robotolok, a rendcsinálás meg nem kedv kérdése, az hogy kinek mi esik nehezére, meg kell csinálni is kész, nehogy már megegye a kosz az egész lakást, csak mert nagyságosasszonynak nehezére esik megfogni a söprűt. Egy szóval sem írtam hogy patyolat kell hogy legyen minden, de kedves hölgyeim válasszuk ketté a dolgot:
Két külön fogalom az, hogy nehezére esik, nincs kedve, nyűg a házimunka
Vagy pedig nincs ideje a gyerkőc miatt, mert kétemberes a gyerek. Van ilyen, és ez normális is. De az gáz, ha már lustaságból nem takarít valaki. Erőt kell venni magán a kérdezőnek.
Lehet hogy a kérdés megfogalmazásában van a hiba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!