Hány hónapos korától tudja lekötni a gyerek figyelmét egy mesefilm/mesesorozaT?
Elárulnád, miért kellene egy ekkora gyereket a TV elé ültetni?!...
Inkább mesélj neki, nézegessetek képeskönyveket, mondj neki mondókákat, kerekecske-gombocska...
Énekelj neki, mondj rövid versikéket!
Az ilyen kicsiket leginkább a képernyőn villódzó képek, színek kötik le, a számukra túl gyors cselekményt még képtelenek felfogni!
Mesélni is másképp kell ebben a korban, mint egy 10 évesnek... (Rövidebb, egyszerűbb történeteket ért meg.)
Inkább tedd a járókájába a játékaival, hogy megtanuljon egyedül is játszani!
OFF: Előző válaszolónak: a járókába "be lehet zárni", de a tévére ne is vessen egy pillantást sem?! Hogy vagy ez?!
ON: Az enyém 17 hónapos és 1 dolgot néz végig a tévében, a Kinder Pingui reklámot. :) Semmi más sem érdekli, ami persze nem is baj.
10 hónaposan meglátta a mickey egér játszótere című mesét, annyira megtetszett neki elsőre végignézte, fél órás mese. Disney tv-n megy.
Reggel megitta a tápszert, utánna nézte a mesét míg én elpakoltam beágyaztam felöltöztettem. Semmi más mese nem érdekelte csak az! Szépen végigülte. 14 hónaposan beszereztem neki a thomast, az is megtetszett neki, 16 hónaposan pedig a toy story, lett a kedvenc, végig nézi.
Nekem ez csak jó, mert míg reggel elvégzem a dolgom oda rakom a kaját stb. Elvan szépen nem követ higy vegyem ölbe.
Emellett azért rengeteget olvasok neki mert a másik kedvenc elfoglaltsága az olvasás, leül mellém egy mesekönyvet végighallgat hozza mindig a könyvet melyiket olvassam neki! Délelőtt délután kimegyünk játszani. Nem egész nap ül a tv előtt napi 1-2 mese szerintem belefér! Na meg ha esős nap van megváltás mert 9 kor már áll az ajtóban a cipőjével hogy menjünk ki, ha csak szitál az eső kiviszem, de ha szakad nem és olvasás formabedobozás főzőcskèzés utàn jó ha valami leköti ésxnem az ajtóban sír hogy menjünk ki!
A válasz írója 71%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 04:51
Édesem, elárulom a titkot: egy 10 mp-es reklámnál az én gyermekem még nem nézett többet a tévében. Azt meg hol írtam, hogy én mesét akarok vele "nézetni"? Értelmezd már a szöveget, ha képes vagy rá...
A többieknek nagyon köszönöm a válaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!