Volt már, hogy elbizonytalanodtatok utólag, hogy jó nevet választottatok-e a babátoknak?
Figyelt kérdés
Mi egy családi hagyományt szerettünk volna továbbvinni,egyszerű magyar név,tetszik is mindkettőnknek.Apósomnak nem jön a szájára ez a név,folyton csak babának hívja és azt látom,hogy talán másnak a családban sem könnyű kimondani,mert mindig a többi rokon jut eszébe róla.Néha azt gondolom,nem kellett volna így elnevezni,mert azóta már nekem is néha nehéz a nevén szólítani.El fog ez vajon múlni?2009. nov. 23. 11:56
1/8 anonim válasza:
ti választottátok, másnak kellene alkalmazkodni hozzá.
2/8 anonim válasza:
Igen, szerintem mindenkinél kialakul idővel egy rá illő elnevezés. Ha nem is az eredeti neve, akkor egy becézése vagy formája, vagy esetleg ilyenek, hogy Öcsi vagy Hugi. Nyugi, majd alakul.
3/8 anonim válasza:
En is pont igy erzek, a ferjem valasztotta a nevet, akkor bele is egyeztem, de most egyre jobban nem tetszik. Es nem is jon, hogy a neven szolitsam, ezert van vagy tiz beceneve mint baba, ficanka ,fancsi stb Es nem is illik ra a neve szerintem :(
4/8 anonim válasza:
Bár nekem tetszik neve, de én meg úgy jártam, hogy mindenkinek elterjesztettem a családban és a baráti körben, hogy a név melyik becenevén fogjuk szólítani a kisfiút. És én vagyok az, aki ezt a becenevet nem használja, mert nem illik a gyerekre úgy érzem.
5/8 anonim válasza:
Eleinte én is így éreztem. Apa nevét kapta, mert nem tudtunk megegyezni. Hónapokig nem szólítottam a keresztnevén, inkább más "manóneveken". Ma már (11 hónapos a fiam) viszont úgy érzem, hogy abszolút illik rá a keresztneve, s szinte alig hívom más becenéven. Gondot csak az okoz, ha másoknak mesélek a két "fiúról". Néha megkérdezik, most melyikőjükről is van szó.:-)
6/8 anonim válasza:
én úgy jártam, hogy mindig ellene voltam annak, hogy egy kisbabát becézés nélkül, teljes nevén szólítsák, például következetesen Eszternek Esztike, vagy Erzsébetnek Zsike helyett. Aztán olyan helyzetbe kerültem, hogy imádom a kisfiam leendő nevét, de becézni sehogyan sem megy, a beceneve nem tetszik, így szépen én is kimondom a teljes nevét, ugyanúgy, ahogy eddig azok az anyukák, akiket a válaszom elején leszóltam
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ,főleg a 3. válaszolónak.Azt hiszem,tudok vele azonosulni.:)
2009. nov. 23. 13:03
8/8 anonim válasza:
Én "pótnévvel" mentem szülni. Azért, hogy ha meglátom a kislányunkat, és nem illik rá a kiválasztott név, legyen egy pót.
Az eredetit kapta, ami illik rá, szép is.
Mégis minden nap eszembe jut a kedvenc nevem (nem az volt a pót), amit el kellett vetni, mert apának nem tetszett. Szerettem volna úgy hívni a lányunkat, és szerintem az hangzott volna a legjobban. Emiatt rossz érzésem van, amikor kimondom a kislányom nevét. Mindig a nyelvemen van a kedvenc nevem. :(
1 éves, de még mindig nem szoktam meg azt, amit anyakönyveztettünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!