Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Volt már, hogy elbizonytalanod...

Volt már, hogy elbizonytalanodtatok utólag, hogy jó nevet választottatok-e a babátoknak?

Figyelt kérdés
Mi egy családi hagyományt szerettünk volna továbbvinni,egyszerű magyar név,tetszik is mindkettőnknek.Apósomnak nem jön a szájára ez a név,folyton csak babának hívja és azt látom,hogy talán másnak a családban sem könnyű kimondani,mert mindig a többi rokon jut eszébe róla.Néha azt gondolom,nem kellett volna így elnevezni,mert azóta már nekem is néha nehéz a nevén szólítani.El fog ez vajon múlni?
2009. nov. 23. 11:56
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
ti választottátok, másnak kellene alkalmazkodni hozzá.
2009. nov. 23. 11:59
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, szerintem mindenkinél kialakul idővel egy rá illő elnevezés. Ha nem is az eredeti neve, akkor egy becézése vagy formája, vagy esetleg ilyenek, hogy Öcsi vagy Hugi. Nyugi, majd alakul.
2009. nov. 23. 12:01
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
En is pont igy erzek, a ferjem valasztotta a nevet, akkor bele is egyeztem, de most egyre jobban nem tetszik. Es nem is jon, hogy a neven szolitsam, ezert van vagy tiz beceneve mint baba, ficanka ,fancsi stb Es nem is illik ra a neve szerintem :(
2009. nov. 23. 12:02
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Bár nekem tetszik neve, de én meg úgy jártam, hogy mindenkinek elterjesztettem a családban és a baráti körben, hogy a név melyik becenevén fogjuk szólítani a kisfiút. És én vagyok az, aki ezt a becenevet nem használja, mert nem illik a gyerekre úgy érzem.
2009. nov. 23. 12:13
 5/8 anonim ***** válasza:
Eleinte én is így éreztem. Apa nevét kapta, mert nem tudtunk megegyezni. Hónapokig nem szólítottam a keresztnevén, inkább más "manóneveken". Ma már (11 hónapos a fiam) viszont úgy érzem, hogy abszolút illik rá a keresztneve, s szinte alig hívom más becenéven. Gondot csak az okoz, ha másoknak mesélek a két "fiúról". Néha megkérdezik, most melyikőjükről is van szó.:-)
2009. nov. 23. 12:25
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
én úgy jártam, hogy mindig ellene voltam annak, hogy egy kisbabát becézés nélkül, teljes nevén szólítsák, például következetesen Eszternek Esztike, vagy Erzsébetnek Zsike helyett. Aztán olyan helyzetbe kerültem, hogy imádom a kisfiam leendő nevét, de becézni sehogyan sem megy, a beceneve nem tetszik, így szépen én is kimondom a teljes nevét, ugyanúgy, ahogy eddig azok az anyukák, akiket a válaszom elején leszóltam
2009. nov. 23. 12:57
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ,főleg a 3. válaszolónak.Azt hiszem,tudok vele azonosulni.:)
2009. nov. 23. 13:03
 8/8 anonim ***** válasza:

Én "pótnévvel" mentem szülni. Azért, hogy ha meglátom a kislányunkat, és nem illik rá a kiválasztott név, legyen egy pót.

Az eredetit kapta, ami illik rá, szép is.

Mégis minden nap eszembe jut a kedvenc nevem (nem az volt a pót), amit el kellett vetni, mert apának nem tetszett. Szerettem volna úgy hívni a lányunkat, és szerintem az hangzott volna a legjobban. Emiatt rossz érzésem van, amikor kimondom a kislányom nevét. Mindig a nyelvemen van a kedvenc nevem. :(

1 éves, de még mindig nem szoktam meg azt, amit anyakönyveztettünk.

2009. nov. 23. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!