Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ahol van harom gyerek kis...

Ahol van harom gyerek kis korkuvel, pl 1-3-5 evesek, ott a gyerekek maganyerzete, unatkozasa csokken vagy nem?

Figyelt kérdés
Ahol van harom gyerek kis korkuvel, pl 1-3-5 evesek, ott a gyerekek maganyerzete, unatkozasa csokken vagy nem? Ugy ertem tenyleg igaz ha tobb a gyerek (es a haztartas minimalizalva, gyerekek onallositva), akkor a szulonek tobb ideje juthat magara? Pl. Onkepzesre, olvasasra, mert a gyerekek lefoglaljak maguk? Vagy ez nincs igy a gyakorlatban?
2013. dec. 1. 13:51
 1/2 anonim ***** válasza:

nálunk annyiban igaz,hogy sokszor jobban elvannak együtt mind egyedül,de az hogy több idő jutna magamra,azt azért nem érzem.

és azt sem jelenti,hogy nagyon hosszú időre lefoglalnák magukat,mert azért ugyanúgy foglalkozni kell velük,és sokszor 10 percenként összevesznek. de tény,hogy nem egyfolytában rajtam lóg a kicsi,hanem a nővérén

2013. dec. 1. 14:00
 2/2 anonim ***** válasza:
Van egy mondás, miszerint ahol felnő 2 gyerek, ott felnő a harmadik is. Ez éppúgy vonatkozik az anyagiakra, miszerint a kicsinek mindene van örökölve, mint ahogy a velük való foglalkozás mennyiségére. Viszont a valóságban ez nem igaz. Legalábbis szerintem, és a körülöttem lévő anyukák szerint sem (3 gyerekes anyukák szerint meg pláne). Persze, jobban eljátszanak, ha többen vannak, és nem feltétlenül téged vonnak be mindig a játékba, ahnem egymást, de attól a szülőnek semmivel sincs kevesebb dolga, hiszen akkor is van 1-2 plusz gyerek, aki plusz figyelmet, törődést, szeretet igényel. Tehát szó sincs róla, hogy több ideje jutna magára az anyukának,ha több a gyerek, sőt épp ellenkezőleg. Főleg az állandó lelkiismeretfurdalás miatt, miszerint a gyerekkel szeretne foglalkozni, de nem tud, mert tanulni kell, dolgozni kell, házimunkát kell végezni, stbstb. És 3 gyermekre így még jóval kevesebb idő jut, mert lehetnek bármennyire önállóak,és ügyesek a gyerekek, akkor is mindig igényelni fogják, hogy anya figyeljen csakis rá,és senki és semmi másra. Ezt nagyon nehéz megoldani 3 gyereknél. Nekem 2 van, és az elsődleges idok, ami miatt nem vállalok harmadikat, az éppen az, hogy akkor nem jutna annyi időm rájuk, amennyire ténylegesen igényük lenne.
2013. dec. 1. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!