Melyikőtök a szigorúbb? Apa v. anya? Fiú v. lány babátok van?
Szerencsére nálunk hajlandó volt elolvasni a pszichológiai könyveket, amik még szórakoztatók is.
Vekerdy Tamás: Kicsikről nagyoknak
Paul Hauck: Csak a baj van velük?
Meg neten is kaptam a dackorszakról nagyon jó "használatit".
Nekem ez segített mert én szigorúbb lennék, mint apa.
hajlamos voltam sok dolgot tiltani, de segített szemléletet váltani a könyvekkel.
Az evés, tisztálkodás, alvás (napi teendők), ezekből azt írták ne engedjünk. Az érdeklődést, próbálkozást, házi munkába segítést, azt írták lehetetőleg ne tiltsuk (életveszély esetén persze nyilván igen), mert gátoljuk a tanulásban.
Így mostmár kicsit tudom a gyerek szemszögét, miszerint a csecsemőnek minden új, mindent meg akar ismerni.
Szóval mostmár remélem lazább vagyok.
Én vagyok a szigorúbb. Apát kenyérre lehet kenni, ha a "kis szerelméről" van szó. :)
Persze ő kevesebbet van a lányunkkal.
Nálunk én vagyok szigorúbb (anyuka), apa megengedne neki mindent, amikor itthon van és nincs más dolga még az altatás is kézben menne, de hát egész nap meg én vagyok vele, nem akartam hogy rászoktassuk a kézben alvásra, ezért eleinte sok sírás volt és mondta apa, hogy vegyem már ki. Én erős voltam és nem vettem ki, csak megvigasztaltam. A többi dologban általában én is vaj szívű vagyok:-)
4,5 hónapos, 7,5 kiló a kisfiam.
Nálunk én vagyok a szigorúbb... 20 hós a fiam. Próbálom következetesen nevelni, és ez szigorral jár:)
Apa engedékenyebb, sajna sokszor rá kell szólnom, hogy na ezt azért nem kéne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!