Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, ti is csak alvásra...

Anyukák, ti is csak alvásra teszitek be a babát a kiságyba?!

Figyelt kérdés

A múltkor valamelyik kérdés alatt láttam egy kisebb szóváltást, melyben az egyik anyuka (vagy talán kettő, már nem emlékszem pontosan) azt hajtogatta, hogy a babáknak a kiságy alvásra való, játszani nem ott kell velük.

Én ezt nem értem, a lányom ideje nagy részét ott tölti, beszél a forgókájához, pakolássza a plüssjátékait, ott fekszik ha mesélek neki, szóval egyáltalán nem csak alvásra van a kiságya, az az ő kis birodalma. Nálatok hogy van ez?

2013. nov. 21. 13:19
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

...hát, kedves kérdező, mi sem csak alvásra használjuk a kiságyat. És messze nem előre megfontolt szándékkal, de vannak plüssjátékok az ágyában. Nagy- 70*140-es ágya van és imádja. Reggel kelés után még fél órát eljátszik benne az állataival, vagy vesz le a polcáról könyveket és azokat lapozgatja, nézegeti. És néha napközben is bekéredzkedik egy kis játékra, kifejezetten szereti a kiságyát!

És nagyon szépen alszik magától, mikor beteszem a kiságyába alvási szándékkal. 14 hónapos és még mindig nincs gond az alvással!

2013. nov. 21. 16:29
 22/25 anonim ***** válasza:
Elmondtam a véleményem, senkit nem bántottam, senkit nem szóltam le, mégis lepontoztak. Az eszem megáll itt egyeseken.
2013. nov. 21. 17:02
 23/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a további válaszokat is. Igazából délután az én lányom sincs a kiságyában, viszont szinte a teljes délelőttöt ott tölti, mert muszáj valamikor takarítanom és főznöm is, és míg a kiságyában elvan akár 25-30 perceket is, a többi helyen hamar nyafogni kezd. Mint írtam, nálunk semmi probléma nincs egyelőre az alvással, mintagyerek ezt a témát tekintve. Este lefekvés előtt (fürdés és evés után) még mókázgatunk vele kicsit az ágyában, aztán betakarjuk, villany le, és ő 5 percen belül alszik is.
2013. nov. 21. 17:23
 24/25 anonim ***** válasza:
Szia! Én kislányom sincs sokat a kiságyban! Mivel már megy másfél hónapja, inkább fel-alá járkál meg játszik a lakásban javarészt. Csak akkor teszem őt be alváson kívül a kiságyba, ha házimunkát csinálok, de már nem marad meg sokáig, mert jönne ki!
2013. nov. 22. 00:00
 25/25 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam is csak alvásra "használja" a kiságyat, illetve ha felébred, és még elvan ott pár percig, beszélget az alvós állataival, ébredezik, akkor nem veszem ki, csak amikor szól, hogy ki szeretne jönni. Hallottam már olyanról, hogy valaki büntinek használja a kiságyat, ha valami rosszat csinált a gyerek, akkor beleteszi bömbölni. Ezt nagyon rossz megoldásnak tartom, mert a gyerekben azt az érzetet kelti, hogy az ágya egy rossz hely, büntetésből kell ott lennie, így szerintem nem tud nyugodtan aludni ott.
2013. nov. 22. 07:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!