Mit főztök, amit a baba is ehet? írnátok néhány menüt?
Ma például kelkáposztafőzeléket készítek, abból ő is fog enni.
Adtam már neki krumplis tésztát, húslevest, zöldséglevest, rakott zöldséges rizst, ezeket mind minimális sóval készítem amíg ki nem veszem belőle a részét.
Amúgy javarészt még mindig külön főzök neki só, bors, cukormentesen.
1 éves lesz 2 hét múlva.
szinte mindent adhatsz neki, jó mondjuk a disznótoros tényleg nem ő neki való :)
pörkölt tésztával
sajtos tészta
túrós tészta
rizseshús
húsleves
tojásleves
végtelenségig sorolhatnám
a lényeg ne legyen zsíros és túl fűszeres
Kisfiam is 1 éves.
Amit a saját ebédünkből adok neki: húsleves, gulyásleves, krumplifőzelék, krumplis tészta,rakottkrumpli, borsóleves, karalábéleves, karfiolleves, evett már túrós tésztát is- ezek jutottak hirtelen az eszembe. Ja spagetti a kedvenc :)
Brokkoli, cukkini, sütőtök, rendes tök, a főzelékeibe szoktam rakni pl. pörkölt husit szafttal (ha éppen az van ebédre).
Elég sok mindent. Amit nem mertem adni: bab minden változata, szalonna-kolbász ilyesmi.
Házi spagetti.
Hagyományos paradicsom leturmixolva, összefőzve darált husival, oregánóval, bazsalikommal, fokhagymával, hozzá tészta.
Spenótos tészta. Megcsinálod a spenótot, teszel bele husit, és ez tésztával, sajttal.
Brokkolikrémes tészta, mint a brokkoli krémleves, ehhez is mehet husi, és kész.
Rakott brokkoli.
Rakott kelbimbó.
Hagyományos főzelékek (krumpli, borsó, finomfőzelék)
Tonhalas tészta.
Halrudacska, rizzsel, ehhez is mehet bármilyen szósz, paradicsom, sóska, spenót.
Paradicsomos burgonya. Üveges paradicsomból szószt készítesz, natúr krumplit főzöl hozzá, és pici husit.
Zöldségmix (zöldbab, sárgarépa, borsó, kukorica) rizzsel, kis husival
Krumplit, bébirépát, hagymát,és husit együtt párolsz fedő alatt pici sóval, és borssal.
Levesek: húsleves, borsóleves, krumplileves, paradicsomleves, sütőtök krémleves, és bármilyen krémleves.
Ennyi jutott eszembe így hirtelen.
Tésztafélék (túrós csusza, bolognai spagetti, krumplis tészta, sajtos-tejfölös tészta, spenótos tészta, stb.)
Rizses hús
Rakott zöldségek (rakott cukkini, kelkáposzta, karfiol, zöldbab stb.)
Főzelékek (úgy, ahogy magunknak csinálom, nem turmixolom, csak összenyomkodom kicsit villával)
Paradicsomos húsgombóc rizzsel vagy krumplival
Zöldségfelfújtak (nagyon finomak, kis kockákra vágod neki és csipegetheti)
Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Még valami:
1 kicsi cukkinit, 2sárgarépát lereszelsz, darált husit pirítasz hagymán, és ezt összefőzöd pépesre a reszelt zöldséggel, pici sóval, és pici borssal. Ez is mehet tésztára. Imádom.
3-as válaszoló vagyok.
Bocsi, de lenne egy kérdésem.
A Kisfiam 1 éves, de csak 4 foga van.
Ti mennyire adjátok darabosan a kaját? Nekem a reggelinél elfogadja a kenyér/kifli falatokat, de az ebédnél a főzelékeknél stb. alig akarja lenyelni a nagyobb darabos kajákat.... próbáltam fokozatosan bevezetni, de ha nagyjából le van turmixolva/ összenyomkodva akkor semmi baja, nyeli mint kacsa a nokedlit.
Mi lehet a baj????
Kisfiam ezeket eszi szívesen: paradicsomos húsgombóc, túrós tészta, paprikáscsirke tésztával, gulyásleves, májgombóc leves, fasírt, rizseshús, rakott karfiol, töltöttképoszta (tölteléke, káposzta és tejföl nélkül), gyümölcslevesek. Egyébként ő a disznótorost is nagyon szereti. A hurkában pl. nincs más csak máj meg rizs. Azt simán eheti, a kolbász, tepertő, ilyesmi tényleg nem való még nekik.
Ma nem nagy menü volt nálunk, sült virsli sültkrumplival. Magunknak még csináltam tükörtojást is hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!