Szerintetek az baj, hogy egy éves kislányom még szoptatás közben alszik el nappal és éjszaka?
Hát nálam is 1 éves volt a fiam, amikor betelt a pohár hogy még mindig 3 óránként kel cicizni. Én egyszerűen nem adtam neki, iszonyatosan nehéz volt az első 1 hét, volt olyan éjszaka amikor 2 órán keresztül sírt (ott voltam vele, próbáltam nyugtatni, énekelni neki, simogattam a hátát - de csak a cici kellett neki) 1 hét után leszokott róla.
AZóta sem mondott le az esti ciciről, mármint a lefekvés előtti esti cicizésről, pedig már elmúlt 2 éves... mostmár emiatt kezd telni a pohár - fogalmam sincs hogy fogom leszoktatni, mert nem úgy néz ki sajnos hogy magától lemond róla :(
Mindenki adja itt a tanácsokat, mert nekik az jött be az ő babájukhoz. De hogy a te babádnak mire van szüksége, azt te érzed.
Tényleg nem lehet megmondani, hogy szoktasd-e le vagy ne...mert lehet nyersz magadnak pár átaludt éjszakát, de lehet később lesznek gondok amiatt, hogy a babád nem kapta meg akkor azt amire szüksége volt.
Például közeli rokonén nagyon mondogatták, hogy nem kell felvenni a gyereket ha sír, le kell szoktatni az állandó ölbenlevésről stb. Most 2 éves a gyerekük de olyan hisztit vág le, hogy én még ilyet nem láttam. És nemrég elkezdte, hogy éjszaka nem akar elaludni és szülők 45 percet hagyják sírni, mert "minek menjek be hozzá úgyis csak üvölt". Most az új picivel is így csinálják, meglátjuk mi lesz belőle. Ahhoz képest én esténként 5 perc alatt elaltatom a babámat cicin, ők meg szenvedtetik és erőltetik az ő babájukra az elveiket. Meg lehet kövezni a cicin elaltatás miatt, de én érzem mire van szüksége a babámnak, próbálkoztam mással és ez jött be neki egyedül, úgyhogy nem fogom megvonni tőle, majd ha már nagyon nem bírom csak akkor.
Szóval én azt mondom, hogy hallgasd meg a véleményeket, de mindenki véleménye saját tapasztalaton alapul és a te gyerekedet neked kell érezned.
Most miért is lettem lepontozva mert elmondtam a saját szubjektív véleményem? Valakit megbántottam vele?
Vagy ezek szerint nem hasznos, ha azt javaslom az anyukának csinálja úgy ahogy helyesnek érzi. Akkor inkább hallgasson másokra, ők biztos jobban tudják.
Szerintem rendben van.
De én nem bírnám az "ipart", csodállak. Mi rátértünk a simogatásos visszaaltatásra, amit egy ideje nappal is bevezettünk. Nem tudom, ezzel van-e összefüggésben, de kevesebbet kel azóta, sőt, átaludt éjszakáink is vannak szép számmal.
16 hónapos kisfiú anyukája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!