Mit tennétek, elvinnétek 6 hónapos babátokat budapestre nagy bevásárlásra szombaton? (H1N1 miatt kérdezem) Nem biztos hogy meg tudjuk oldani hogy valaki vigyázzon rá.
Ne aggódj!! Vidd nyugodtan. Nem azt mondom, hogy nem kaphatjátok el, de nem tudsz steril környezetet teremteni neki. Gondolj bele, a gyerek otthon marad valakivel, és te apával elmész bevásárolni. Mindketten megfertőződtök, hazamentek és már a baba is elkapja. Semmit sem nyertetek vele :(.
Igyekezzetek cseppfertőzés-veszélyes helyzeteket kerülni, de mást nem tudsz tenni.
Szia!
Én is azok táborába tartozom, akik nem vinnék el -nem pestis, nem kolera-, de én is parázom 1 éves babával!
Nem irigyellek, hogy ilyen fontos esetben sem tudod megoldani a felvigyázást, nekem szerencsém van anyukámmal egyeztetve mindíg megoldjuk valahogy. Amúgy nekünk a párommal ez egyfajta kikapcsolódás is, mert néhány óránál, esetleg fél napnál tovább még soha nem hagyjuk nagyiékra sem. Viszont ha elmegyünk, nyugodtan vásárolunk nem kell az etetésre, pelenkázásra, öltöztetés-vetköztetésre, vírusokra és bacikra gondolni közben. Csatlakozva néhány előttem szólóhoz én is nagyon irigylem azokat akik nem ennyire aggódósak, mert már ebbe hülyülök bele!
Tényleg azt meg hogy oldjátok meg, hogy senki ne nyúljon a gyerekhez vagy ne menjen túl közel? A mi esetünkben nem hogy a szomszédok, de még tök idegenek is veszik a bátorságot erre. Egy fél ellpillantás alatt képesek a gyereket simogatni :(!
Karácsonykor is úgy viszem két helyre, szükebb vendégségbe, hogy már most megkérdeztem be vannak-e oltva, előtte pedig telefonon lecsekkolom nem beteg-e senki! Nem vagyok egyszerű eset, mi?
Viszont azt is megértem, aki azt mondja vidd el nyugodtan, ha máshogy nem tudod megoldani! Ne engem vegyél példálnak, nagyon sokan mennek vásárolni és semmi baja a babájuknak.
11-15 08:43 és 10:35 os vagyok
Van egy harmadikos fiam, úgyhogy ő "amit tud hazahoz", mivel közösségbe jár.
Én nem vinném már. Eddig mi is mentünk bevásárolni Auchan-be de most, hogy kirobbant a járvány...inkább nem. Pontosan nem tudom miről van szó mert nem olvastam végig a válaszokat csak a Te kommentedet olvastam itt feljebb, de nekem szinte minden alkalommal hozzányúl valaki a gyerekhez amíg én mondjuk a gyümölcsöket válogatom fél méterre. De komolyan! Általában öreg nénik vagy középkorú "nénik". :)
És mondják, hogy "jaj, de szép vagy, de aranyos kislány". Hááát, mit mondjak...én sem örülök de mit csináljak ha már úgyis hozzányúlt. Mosolygok és megyünk tovább.
9hós anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!