Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Jártok közösségbe a babátokkal...

Jártok közösségbe a babátokkal/kisgyereketekkel? Nem bevásárlóközpontra gondolok, hanem játszóházra, ringatóra, zenebölcsire stb? Az influenza miatt érdekel.

Figyelt kérdés
2009. nov. 14. 11:13
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
73%
...minimum hogy a gyermeked nem teszed ki az influenza veszélyének.A közösséget kerüljük.Túlságosan félek hogy a 11 hónapos fiam megfertőződhet.Sajna a környezetünkben van H1N1-el fertőzött kisgyerek.Reméllem nem lesznek a szövődményei olyan sújosak mint azt előrre vetítették az orvosok.Altatásban van...
2009. nov. 16. 14:23
 22/40 anonim ***** válasza:
100%
járunk baba-mama klubba és tervezzük a zenebölcsit is.5 hós
2009. nov. 16. 14:37
 23/40 anonim ***** válasza:
65%
Öszintén irom lelehet pontozni de én nem viszem a gyerekemet sehova.9,5hónapos kislány anyukája.Eddig még nem volt beteg de nem is szeretném hogy az legyen.
2009. nov. 16. 15:53
 24/40 anonim ***** válasza:
65%
Mi sem járunk 4,5 hós babánkal sehova, csakis a nagyszülőkhöz. Majd ha "lecseng" ez az influenzás szezon szeretném babaúszásra vinni.
2009. nov. 16. 16:12
 25/40 anonim ***** válasza:
5 hónapos lesz a babánk, nem járunk sehova. Majd jövő tavasztól, addigra már a programokat is jobban fogja élvezni, mint ilyen picikén :) + Hátha az influ is lecseng. Lent szoktam vele sétálgatni.
2009. nov. 16. 19:27
 26/40 anonim ***** válasza:
A kisfiam 8 hónapos. Járunk baba-mama tornára, babaklubba, zenebölcsibe, kerekítőre és babaúszásra.És mivel muszáj jön velem a boltba is. Eddig még semmilyen progiról nem mondtunk le az influ miatt. Nagyon sokat levegőzünk és oscillococcinumot szedünk. Még nem volt beteg...persze én sem szeretném, h beteg legyen, de azonkívül , h úgy gondoldom, h betegen nem jön el a többi anyuka-baba sem ezekre a foglalkozásokra (ennyire ismerem őket), nem hiszem h kibírnánk totális rabságban. Ha bedurvul a járvány (pont ma kérdeztem a védőnénimet, h hol tart a megyében a járvány, azt mondta h nem is nézik, h H1N1-től v mástól betegek e az emberek, ezért senki nem is tudja h mi a helyzet, ja és ő sem oltatta be magát...a babáknak, várandósoknak különösen nem javasolja...), akkor vszínű egy ideig azért mi is szüneteltetjük a kiruccanásokat.
2009. nov. 16. 21:09
 27/40 anonim ***** válasza:
100%

Komolyan meglepődtem a válaszokon.

Először azon , hogy ennyire nem jártok sehova...Könyörgöm, nektek jó bezárva lenni? Miért nem mozdultok ki? Nem hiszem, hogy nem tenne jót az anyának ha emberket látna, beszélgetni... a babáról meg nem is beszélve, akinek szüksége van a közösségre, a többi gyerekre, a tapasztalatokra, játékra, hogy szokja, vannak mások is körülötte, hogy tudja, hogy kell viselkedni társaságban.

Aztán azon hogy nem hagyhatom a háztartást másra... ez anyuka szerint a babaklubban lévő anyukákhoz takarítónő jár? Ezek a foglalkozások nem minden nap vannak, hetente , havonta egyszer el lehet menni valahova. ...

Mi járunk havonta egyszer babaklubba, jártunk volna kéthetente egyszer babatornára-de elmaradt jelentkező hiányában. Havonta megyünk dokihoz és védőnőhöz, én ennek is örülök, hogy kimozdulhatok, végre embereket látok, beszélhetek valakivel, és a gyerek is élvezi.

Sétálni minden nap megyünk, boltba minden nap megyünk.

És aki azt hiszi, hogy elkerülheti a vírust, nagyon téved. Akit akar, azt meg fogja találni. Mert ő is szellőztet, ő is megy boltba, ő is megfogja a pénzt-és ne mondjam, annál mocskosabb dolog nincs a világon. És ennyi már elég...

Én nem vagyok párján ennek a nagy mizériának, egy felfújt valami, és az oltás csak a pénzről szól, semmi másról.

A szakértők szerint hozzánk igazán jövőre fog ideérni a betegség, akkor jövőre sem mentek sehova, és a gyereke első lakáson kívül töltött élménye az óvoda lesz? Na nem...

17 hós nagylányos, 25 hetes pocakos.

2009. nov. 16. 21:21
 28/40 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előtem szólóval. Az életünk nem szólhat arról, hogy állanadóan rettegunk valamitől.17 hónaposak vagyunk és soha nem voltunk betegek pedig mi egy hónapos kora óta mindenhova magunkkal viszük. Tömegközlekedéssel naponta utazik, bevásárolni is naponta járunk. Nem lehet a gyereket burokban nevelni.
2009. nov. 17. 07:40
 29/40 anonim ***** válasza:
Érdekesnek találom, hogy aki fél az influenzától, ezért JELENLEG (ezt hangsúlyozom) nem viszi közösségbe a gyerekét, mert nincs beoltva, akkor az le van pontozva. Kíváncsi lennék, aki lepontozta ezeket a válaszokat, mégis mit szólna, ha a gyereke valahol a nagy közösségi életben megfertőződne, akkor is ilyen lazán venné-e a dolgot.... Szerintem nem kellene leszólni az óvatos anyákat!
2009. nov. 17. 13:57
 30/40 anonim ***** válasza:
41%
Az óvatosság és a beteges féltés között van különbség.
2009. nov. 17. 14:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!