Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Frissen szült Anyukák! Leírnát...

Frissen szült Anyukák! Leírnátok, egy napotok hogyan zajlik?

Figyelt kérdés
Kismama vagyok,szeretném tudni,hogy mire számíthatok,mennyiben és hogyan fog megváltozni az életünk,ha itt lesz a pici! :)
2013. okt. 28. 13:53
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk én több,mint 1 éve szültem,de amúgy elején azzal teltek a napjaink,hogy a kicsi vagy du2-től hajnal 2-ig,vagy hajnal 2-től du 2ig ordított ,mert nem tudta hogyan kell aludni.Minden rángásra felkelt stb.3hetesen tettük hasra,attól kezdve aludt 4órákat.Éjjel 1x kelt csak már.Ha aludt,akkor csináltam a főzést stb.Ha ébren volt,vele voltam.Mikor nagyobb már,nehezebb vele,eleje tök jó ha nem hasfájós persze.De azóta amúgy időm magamra semmi,mert ha alszik,háztartás,ha ébren van,akkor meg ő...Én meg sose amikor akarok,hanem mikor este már alszik.De akkor meg örülök ha én is aludhatok,nem még kádba ülni meg olvasni stb.
2013. okt. 28. 13:57
 2/6 anonim ***** válasza:
64%
én fél éve szültem de nekem nem sokban változott.hála istennek végigaludta az elejétől fogva az éjszakát,hasfájós sem volt.én is akkor csinálom a háztartást ha alszik,de ha időközbe felébred azt is kacagással jelzi vagy pedig gagyog.és megvárja amíg befejezem amit elkezdtem.nem kell aggódnod belefogsz jönni :) minden anya túl él bármit :) boldog babavárást :)
2013. okt. 28. 14:12
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen kitölti majd a napodat :) én 10 hete szültem. De én nem leszek mérvadó, mert isteni jó babám van. nem hasfájós, egyedül alszik el 4 hetes kora óta. Szóval: reggel kb 9-10-ig alszunk együtt a nagyágyban, mert amikor apa elmegy dolgozni, akkor odaveszem magamhoz, megetetem és alszunk. Felkelés után 1 órát elvan magában, a játszószőnyegen, aztán kb egy félórát játszok vele, dél körül evés és alvás koradélutánig. három körül felkel, eszünk megint, aztán irány sétálni. közben persze bealszik :) aztán 6 körül megint eszik és 8-ig amikor fürdetés van játszunk, beszélgetünk vele. 8-kor fürdés és fekvés. éjszaka 2-szer eszik. A háztartás egy kicsit el van hanyagolva, mert kb egyik nap kitakarítom a fördőszobát, másik nap a konyhát, harmadik nap a szobákat, és minden kezdődik előről :) nagyon jó lesz hidd el, csak az eleje lesz kicsit nehezebb, amíg rájössz, hogy éppen mit szeretne. Nekem sokáig tartott, hogy rájöjjek, hogy nyűgös és aludna. De 5 hetes korára beállt a napirend és minden ok! Jó babázást neked is!
2013. okt. 28. 14:20
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Lehet, hogy jobb ha nem tudod mire vállalkoztál... :) Elég lesz akkor megtapasztalnod amikor ott leszel a helyzetben...

Mi nagyon akartuk a kisfiúnkat! Egy percig nem bánom hogy vállaltunk gyereket de...

Ami szülés után volt azt úgy nevezném hogy katasztrófa. Hiába tudtam hogy mi vár rám, amíg az ember nincs benne, igazából fogalmunk sem lehet az egészről.

Kisfiam 2 óránként evett éjjel-nappal. Keveset aludt mert hasfájós volt. A hasfájása inkább délután jött elő, ez abból a szempontból volt szerencsés hogy 4kor jött haza a férjem és felváltva pesztráltuk az üvöltő gyereket.

Én teljesen ki voltam bukva, fájt a sebem, kb 1-1 órákat aludtam éjszaka is, nappal nem is nagyon tudtam aludni, pár percem volt fürdeni és 2 másodpercem volt wc-re menni. Éhes voltam, de nem volt erőm kaját csinálni. Ahogy megetettem a babát és végre elaludt mehettem fejni a mellemet amit nagyon utáltam. Minimum fél óra volt egy fejés de az első 1 hétben másfél óra is volt. Mire végeztem a fejéssel már jött is a következő etetés.

Nekem az volt még a legrosszabb hogy nem nagyon kaptam visszajelzést arra hogy jól csinálom-e amit csinálok... Mikortól már mosolygott a kisfiam, majd nevetett... hát az volt a csoda. Onnantól kezdtem jól érezni magam és élvezni az anyaságot.

Aztán ahogy teltek a hetek, 2óráról 3-ra változtak az etetések, majd másfél hónaposan nagyon szépen beállt neki a nappali alvása, dél körül aludt 3 órát is, volt hogy 4-et, na azok az idők már szuperek voltak.

Az eleje szerintem nagyon nehéz, én nem gondoltam hogy ennyire el fogom magam hagyni, hogy ennyire meg fog viselni, pedig egy elég talpra esett nő vagyok. Sajnos a hormonok is rátesznek egy lapáttal az amúgy sem jó hangulatunkra...

Hát, remélem segítettem.

És nem akartalak megijeszteni, lehet hogy te nagyon könnyen fogsz mindent viselni.

2013. okt. 28. 14:26
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Igaz már másfél évesek múltunk, de leírom.

Katasztrófa volt. Pláne, h az első 2-3 hétben nagyon fájt a gátsebem, ettől mozdulni alig birtam.

Szóval a fiam hasfájós volt. Kb az egész napunk ordításból állt. Az még rátett egy lapáttal, h sehogy nem tudtam elaltatni. Ha nagy nehezen sikerült is, 15-20 perc múlva ébren volt és ment tovább a sírás. Már kínomban csináltam azt is 1x-2x, hogy beraktam az autóba és mentem egy kört vele, hogy elaludjon. 3 óránként evett, éjjel is. Éjjelente volt olyan, h 1 órától 3ig-fél 4ig sétáltam vele a szobában, szinte már ösvényt tapostam a szőnyegbe. Elaludni bezzeg nem akart, amint megpróbáltam letenni már fent is volt. Aztán reggel 6kor megint ébresztő. :( Szóval nekünk az alvással volt nagy bajunk. Én sem tudtam soha vele aludni napközben, azalatt a 20 perc alatt.

Visszagondolva, baromira szerencsésnek mondhatom magam, mert akkor még anyuékkal laktunk, ő főzött stb., nekem csak babázni kellett. Nem is tudom, hogy boldogultam volna egyedül. Szerintem sehogy. :)

Boldog babavárást!

2013. okt. 28. 14:44
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen Nektek,hogy megosztottátok mindezt velem!

Látom,az eleje nehézkes lesz,de megéri!!!! :)

Köszönöm a jókívánságokat és jó babázást Nektek!

2013. okt. 29. 08:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!