Főzőcskéző anyukák! Hogyan főztök 6-12 hós kisbabátoknak? Nagyvonalakban: alapanyagok, eszközök, frissen, fagyasztás?
Gondolok főleg erre a téli időszakra. Bolti vagy zöldséges 'friss' vagy fagyasztott zöldség, gyümi, külön konyhai eszközök a babának, személyes főzési tapasztalatok, tippek, tanácsok, elkészült főzik eltartása, fagyasztása miben, hogyan, stb.
Segítsetek, kezdő vagyok a konyhában! :-)
Szia! Hát nem vagyok egy nagy konyhatündér, meg még csak most kezdtük (6 hónapos a lányom), de azért írok.
Szóval eddig almát és krumplit evett, ma kezdjük a répát. Az almát megmosom, meghámozom és üveg reszelőn lereszelem, ez így elég pépes és leves, tehát nem fúlasztó. Már megeszik egy közepes almát, utánna szopi. A krumplit megfőztem meghámoztam majd a főzőlével leturmixoltam, na ez nem tetszett Neki. A répát is így fofom.
Saját edényei vannak és saját mosogatószivacsa.
Ennyi jutott eszembe. :)
Szia!
A babáknak az a legjobb, ha nem főzöd, sütöd, hanem párolod az ételeket.
Az eszközeim: almareszelő, elektromos pároló (3 in 1 sterilizáló és melegítő is), turmixgép és botmixer, de ez utóbbit csak mióta darabosabbat is eszik a Gyermekem.
Ha van lehetőséged, biotermékeket adj a Kicsikének, minél kevesebb vegyszert egyen :) Mikor nincs nagy kínálat gyümiből, akkor vagy a nyáron eltettet eszi, vagy üvegeset kap (dm-es babylove-ot).
Ja, ami fontos: krumplit és almát ne párolj együtt, mert nehezen puhul meg a krumpli :)
Fagyasztás: főzit én aventes pohárban fagyasztom, a husit (kétszer ledarálva és párolva) jégkockatartóban.
Asszem hirtelen ennyi :)
2 napra főztem neki.
Avent tejtárolóban raktam néha a fagyasztóba is.
Szinte kezdettől fogva többfélét főztem meg úgy hogy egyik mindig dominált (volt hogy 6 féle zöldségkeveréket kapott)
husit minden nap evett, csibemájat minden másnap.
Általában a kertben megtermett zöldségeket, gyümölcsöket kapta: krumpli, sárgarépa, zöldség, cékla, borsó, zöldbab, spenót, karalábé, tök, alma, körte, barack.
Botmixerrel pépesítettem, később késsel vágtam apróra.
Mikor valaminek nem volt szezonja, a korábban lefagyasztott dolgokat vettem ki, és frissen főztem meg neki.
Ha ilyen lehetőségem nem lett volna, zöldségestől vettem volna friss dolgokat. Nem vagyok a főtt étel lefagyasztásának híve, de előfordult, hogy gondolnom kellett szükségállapotokra, akkor jól jött, hogy csak előveszem, és felmelegítem.
5. vagyok.
A szükség törvényt bont. Nálunk nagyon számít, hogy mi mennyibe kerül. Zöldségesnél olcsóbban vásárolok, mert elcsalja az áfát.
Bio- élelmiszert nem veszünk. Nem hinném, hogy korábban fogunk meghalni. Sőt, zsírral főzök leginkább, margarin alig fogy.
A napokban csibenevelésen gondolkodom, mert annyira drága a hús, és a csirke minden részét fel tudom használni. Nem az van, hogy bemegyek a tacskóba, és kérek 2 lábat, 1 májat, 1 szívet stb. Ez az agyamra menne...
Egyébként elmondom, hogy olyan nincs, hogy valamit nem vegyszereznek. A krumplibogár ellen pl. nem hiszem, hogy lehet másként védekezni. Legalábbis nálunk elég makacsok a kártevők...
Vagy: anyám mesélte (Németországban él), hogy a romlást késleltető vegyszert, amivel a déli gyümölcsöket bevonják, a németek állítják elő. Még viccelődtünk is ezen, hogy ők legalább tudják, milyen mérget esznek.
Én nem veszem túl komolyan az életet. Nálunk a rák jellemző a családban (3 rákos családtagomat temettem el 8 év alatt), férjeméknél a szívbetegség. 20, 50, 70 évesek voltak.
Megteszek mindent a családom egészségéért, de hülyére venni nem hagyom magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!