Amikor a leges legelső oltást kapta a kisfiam,akkor azt mondta a védőnőnk kolléga nője,hogy naptári napok szerint kell számolni a gyerek életkorát,mert nekik az oltások miatt az kell,mert 1 nappal sem kaphatja meg hamarabb egyik oltást sem,csak miután betöltötte azt a bizonyos x hónapot.Május 3.án született a kisfiam.Tehát minden hónap 3.án tölti elméletileg a hónapokat,viszont a védőnőknek nem így kell számolniuk,ezért naptári napok szerint számolom azóta.Akkor most hogyan is kell,mert már teljesen összezavartak?!Ha a védőnő megkérdezi tanácsadáson,hogy mennyi idős,akkor most mihez viszonyítva számoljam ki?Minden hónap 3-ához,vagy mondjam neki továbbra is a naptári napokhoz számoltat?Mert csak nov. 3-án tölti a 6 hónapot,viszont naptárhoz viszonyítva meg már 18-án betöltötte.
Ha a fiad május 3-án született, akkor június 3-án volt 1 hónapos, most lesz 3-án novemberben fél éves. Ezt mindig így kell számolni.
Itt már nem kell hetezni.
Amúgy meg 1 hónap nem is mindig 4 hét, ezért ne keverd a heteket a hónapokkal!
Amúgy hogy töltötte volna már be 18-án a fél évet, ha egyszer 1 év 12 hónapból áll és a 6 hónap, az november 3-án van a fiadnál? Nem is értem...
2013. okt. 24. 17:04
13/14 anonim válasza:
nekem április 19-én született és általában a doki úgy adta az időpontot hogy 19e környékén legyen de mivel nálunk szerdánként van a gyerekorvosnál tanácsadás így volt hogy 19e előtt kellett mennünk szinte mindig így nem tudom hogyan számolta ki. volt hogy 4-5nappa előtte mentünk.
2013. okt. 24. 17:11
14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát :) Akkor nem érdekel tovább a naptári nap,nov. 3.án lesz 6 hós és ennyi :)
Nekem azzal nem kell törődnöm,hogy mikor kell vinnem a kisfiamat újabb oltásra,mert az újabb időpontot mindig a védőnők adják meg.Olyankor van súlymérés,magasságmérés,és természetesen ott van a doki nénink is aki beadja az oltást.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!