Hogyha én ahhoz a védőnőhöz járok ahová a lakcímem szól, de viszont egy más településen élek, ahová már másik védőnő tartozik ez a védőnő feljelenthet hogy miért nem hozzá járok?
Nem ahhoz, a védőnőhöz kell járj, akihez a lakcímkártya szerint tartozol, hanem ahhoz, ahol éppen laksz, annak az utcának a védőnőjéhez!!
Én többször is költöztem, mindig átjelentett a védőnő ahhoz a védőnőhöz, akihez az, az utca tartozott, ahova költöztem, akkor is, ha egyáltalán nem vagy oda bejelentve, még ideiglenesen sem!!
1.vagyok
Igen ez igaz,nekem is rákérdezett ott is lakok-e.De szerintem ha máshoz jársz,akkor máshoz jársz.Szerintem ebben is van szabad választás,mint a háziorvosban. Szerintem ezt meg kell beszélni azzal,akihez a településed,tehát tartózkodási helyed szerint tartozol.
2-es írja jól, nem a lakcímkártya számít, hanem hogy konkrétan hol laksz életvitelszerűen! Nekem sem szerepelt a lakcímkártyámban az adott cím, mégis oda jártam. És egyébként a védőnői szolgálat honlapján konkrétan szerepel is, hogy így kell eljárni, tehát oda kell járnod, ahol laksz a valóságban.
De hogy a kérdésedre is válaszoljak, nem fog feljelenteni, kisebb dolga is nagyobb annál, főleg hogy valószínűleg nem is tud rólad, hogy kéne járnod... Viszont ha megszületik a baba, a nem illetékes védőnő úgyis átrak a másikhoz, hiszen ki kell mennie megnézni a babát, és hetente jár eleinte, tehát nem a körzetében leszel megtalálható, nyilván nem fog kimenni, hiszen nem feladata... Szóval előbb utóbb ki fog derülni... Jobban jársz ha ahhoz mész, akihez kell...
Lakcímkártya szerint egy 25 km-rel odébb lévő településre kéne járnom védőnőhöz. Mégsem hozzá járok. Nem vagyok bejelentkezve oda, ahol lakom, de ez a kutyát nem érdekelte eddig, és gondolom ez így is marad.
Legrosszabb esetben a másik védőnő a Gyermekjólétit hívhatja, de ha ők kimennek, és nem találnak semmit, akkor semmi gond nem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!