Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akkor most a védőnő a hülye...

Akkor most a védőnő a hülye vagy én?

Figyelt kérdés
Amikor a leges legelső oltást kapta a kisfiam,akkor azt mondta a védőnőnk kolléga nője,hogy naptári napok szerint kell számolni a gyerek életkorát,mert nekik az oltások miatt az kell,mert 1 nappal sem kaphatja meg hamarabb egyik oltást sem,csak miután betöltötte azt a bizonyos x hónapot.Május 3.án született a kisfiam.Tehát minden hónap 3.án tölti elméletileg a hónapokat,viszont a védőnőknek nem így kell számolniuk,ezért naptári napok szerint számolom azóta.Akkor most hogyan is kell,mert már teljesen összezavartak?!Ha a védőnő megkérdezi tanácsadáson,hogy mennyi idős,akkor most mihez viszonyítva számoljam ki?Minden hónap 3-ához,vagy mondjam neki továbbra is a naptári napokhoz számoltat?Mert csak nov. 3-án tölti a 6 hónapot,viszont naptárhoz viszonyítva meg már 18-án betöltötte.
2013. okt. 24. 13:39
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Nem naptárhoz kell viszonyítani. Ha 3-án betöltötte onnan kaphatja. Előbb semmiképp.
2013. okt. 24. 13:42
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Én a példáddal élve, minden hónap 3.-án számoltam a hófordulót, és így is vittem oltásra és státuszvizsgálatokra is.
2013. okt. 24. 13:43
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Mi mindig a dokival beszéltük meg mikor megyünk oltásra, az én lányom március 15-én született, ezért minden hónap 15-e után mentünk oltásra.

A doki mindig rá is kérdezett, hogy betöltötte-e az adott hónapot.

A szülinapja szerint számold.

2013. okt. 24. 13:45
 4/14 A kérdező kommentje:
És neked mikor született kedves utolsó a babád?
2013. okt. 24. 13:46
 5/14 anonim ***** válasza:
Ha rám gondolsz (2-es válaszadó) 21.-én született, így 12.-én vagy utána nem sokkal vittem :)
2013. okt. 24. 13:49
 6/14 anonim ***** válasza:
Bocs, 12.-én született nem 21.-én!
2013. okt. 24. 13:49
 7/14 anonim ***** válasza:

A 4 hetes ortopédiát és a 6 hetes audiológiát kell hetek alapján számolni,oltások hónapos nem hetes korban vannak.

A 6 hót nem töltheti 18.-án,ha következő hó 3.-án született,de ez neked is nyilvánvaló nem?

Ez már születés után van,nem terhesség,hogy hetekbe számoljuk...November 3.-án lesz fél éves,de a heteket nézve már lehet jóval több hetes,mert nem kerek hét minden hónap.

2013. okt. 24. 13:52
 8/14 anonim ***** válasza:

Mi a 3. havira mentünk két nappal a "szülinapja" előtt, akkor rákérdeztem, hogy nem gond-e. Mondta a dokinéni, hogy őt a dátum nem érdekli, csak, hogy a kereken 4 hét leteljen az előző oltás óta.

Szóval azóta sem havonta járunk, hanem kereken 4 hetente. (Persze lehetne kicsit később is, de azóta így maradt.)

Nyilván oltás szempontból ez a logikus, hisz a hatóanyag nem tudja, hogy most épp 31 napos a hónap vagy 28... de persze így a 6 hónapos státuszon még csak 5,5 lesz, tehát nyilván akkor majd korrigálni kell.

2013. okt. 24. 13:53
 9/14 anonim ***** válasza:

Telejsen felesleges ezeket a npokat számolni.

Az oltások között Minimum 4 hétnek kell eltelnie. Hogy mikor mit Tölt be az ezek után már felesleges kérdés. Elsö oltás 2 hót betöltve kaphatja. Innentöl kezdve pedig telejsen mindegy mikor. Ha megkapta 4 hetet rászámosz és megnézed mikor tudod vinni megint. Aztán így tovább. A köv oltás 11 hot betöltés után jön és ekkor kap több oltást is ilyenkor mindig 4 hétnek kell az oltások között lenni.

Ha egy gyerek pl beteg és elcsúsznak az oltások akkor mit tesz a védönöd? pánikba esik? A gyerek akkor is megkaphatja akár 2 évesen is.

2013. okt. 24. 14:02
 10/14 anonim ***** válasza:
Én kisfiam is május 3.-i :-) És csak a 3.-a számít, nem kell napokat nézegetni.
2013. okt. 24. 14:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!