Akkor most a védőnő a hülye vagy én?
Mi mindig a dokival beszéltük meg mikor megyünk oltásra, az én lányom március 15-én született, ezért minden hónap 15-e után mentünk oltásra.
A doki mindig rá is kérdezett, hogy betöltötte-e az adott hónapot.
A szülinapja szerint számold.
A 4 hetes ortopédiát és a 6 hetes audiológiát kell hetek alapján számolni,oltások hónapos nem hetes korban vannak.
A 6 hót nem töltheti 18.-án,ha következő hó 3.-án született,de ez neked is nyilvánvaló nem?
Ez már születés után van,nem terhesség,hogy hetekbe számoljuk...November 3.-án lesz fél éves,de a heteket nézve már lehet jóval több hetes,mert nem kerek hét minden hónap.
Mi a 3. havira mentünk két nappal a "szülinapja" előtt, akkor rákérdeztem, hogy nem gond-e. Mondta a dokinéni, hogy őt a dátum nem érdekli, csak, hogy a kereken 4 hét leteljen az előző oltás óta.
Szóval azóta sem havonta járunk, hanem kereken 4 hetente. (Persze lehetne kicsit később is, de azóta így maradt.)
Nyilván oltás szempontból ez a logikus, hisz a hatóanyag nem tudja, hogy most épp 31 napos a hónap vagy 28... de persze így a 6 hónapos státuszon még csak 5,5 lesz, tehát nyilván akkor majd korrigálni kell.
Telejsen felesleges ezeket a npokat számolni.
Az oltások között Minimum 4 hétnek kell eltelnie. Hogy mikor mit Tölt be az ezek után már felesleges kérdés. Elsö oltás 2 hót betöltve kaphatja. Innentöl kezdve pedig telejsen mindegy mikor. Ha megkapta 4 hetet rászámosz és megnézed mikor tudod vinni megint. Aztán így tovább. A köv oltás 11 hot betöltés után jön és ekkor kap több oltást is ilyenkor mindig 4 hétnek kell az oltások között lenni.
Ha egy gyerek pl beteg és elcsúsznak az oltások akkor mit tesz a védönöd? pánikba esik? A gyerek akkor is megkaphatja akár 2 évesen is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!