39,4 fokos lázzal nem kell orvoshoz menni a védőnő szerint? Most mit csináljak?
39,4 fokos lázat mértem 14 hónaposomnak, utána rögtön germicid kúp, hűtő fürdő. rá félórára már csak 38,5 volt. A védőnő szerint elég csak holnap délután elvinnem a gyerekorvoshoz. Szívem szerint vinném valahová mert ne merek így nekimenni az éjszakának.
Én aggódom túl? Ti mit tennétek?
Én ekkora lázzal elviszem inkább.
Inkább viszem feleslegesen tízszer,mint egyszer ne vigyem,de kellett volna.
Ha rendel most a doki vidd el!
Ha nem, akkor uzsgyi a patika, és vegyél nurofent és ezt: [link]
Lehet adni felváltva 4 óránként. Múltkor a lányomnak is ilyen magas láza volt, felváltva kapta a nurofent és a benuront. 20 perc alatt levitte a lázát, éjszaka sem volt gond.
Holnap mindenképp doki, addig is jobbulást a kicsinek!
Igaza van a védőnőnek.
Ha semmi más tünete nincs akkor valószínűleg vírusos megbetegedés, ezzel a doki sem tud mit kezdeni, csak azt mondja amit már te is tudsz, hogy 38 fokig csillapítsd a lázat + Cebion cseppet adhatsz neki + sok folyadék.
A kislányom 9 hónaposan volt beteg, a legmagasabb láza 39,3 volt, mégsem vittem orvoshoz, elég volt otthon csillapítani a lázát, meg is gyógyult 4 nap alatt.
Ha köhög, vagy sárgás váladék jön az orrából, hány, megy a hasa, feltűnően bágyadt, étvágytalan, akkor érdemes felkeresni az orvost, de amúgy csak ekkora lázzal felesleges elcipelned betegen a többi beteg közé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!