39,4 fokos lázzal nem kell orvoshoz menni a védőnő szerint? Most mit csináljak?
39,4 fokos lázat mértem 14 hónaposomnak, utána rögtön germicid kúp, hűtő fürdő. rá félórára már csak 38,5 volt. A védőnő szerint elég csak holnap délután elvinnem a gyerekorvoshoz. Szívem szerint vinném valahová mert ne merek így nekimenni az éjszakának.
Én aggódom túl? Ti mit tennétek?
En Angliaba elek, itt ki van irva a haziorvosnal, hogy influenza szeru tunetekkel maradjon otthon. Ha lazzal es kohogessel viszem a gyereket dokihoz nem irnak gyogyszert.
Ha nagyon aggodunk, telefonon hivom a gyerekkori orvosomat de az is csak annyit mond, hogy 39 feletti laz eseten 3 nap utan kell aggodni. Legalabb 8 betegseg alkalmaval volt a kisfiam 39.5-40 fok kozott. Valtva adom neki a nurofent es a paracetemolt es hutofurdoztetem.
Nem vinném sehova egyenlőre. Ha huzamosabb ideig magas láza van, akkor vinném, de tök igaza van a védőnőnek, teljesen felesleges a többi beteg közé vinni.
Nekünk egyszer volt lázas a gyerek, akkor azt mondta, csillapítsuk a lázat, kúp, szuszpenzió, végső esetben hűtőfürdő, de ha lehet, ne vigyük a hányásos-hasmenéses betegek közé.
Pár napig hőemelkedése volt, ennyi. De nem kapott el semmit pluszban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!