Lehet hogy hülyeséget csináltam?
Szia!
Én sem gondolom, hogy nem nevelsz!
Sőt!
Én igazából a boltban megneveltem volna 1 pofonnal, vagy a kezére, hogy tudja, hogy nem csak otthon van bünti!
Szerintem csak egyszer kell neki megtudni, hogy ki az ur!
Amugy én sem vagyok híve a verekedésnek, de ha csak az használ akkor ez van!
És egy kis pofontól még nem áll fejre a világ!!
Előző vok!
Akinek meg ott a boltban nem tetszik, bocs!Fordujon a másik irányba!!
Bocsi!
+ vmi eszembe jutott!
szerintem nem kötelezhetnek hogy a levert bort kifizesd!!!
Csak erélyesen és okosan el kell velük hitetni, hogy ők rakták rosszul a polcra!!
És ha kisétállsz és nem fizetsz??Akkor mizu??
Rendőrt hív!!???
Nem loptad el!!
Hála az égnek nem lett bajotok menetközben. Halláskárosodást biztos nem szenvedett, és sztem teljesen érthető, hogy így akartad "elhallgattatni" a fiad. Én is azon a véleményen vagyok, hogy igenis rá kell csapni a kezére, fenekére a boltban, utcán is, mert biztos rájött, hogy otthon nem lehet balhézni, de a boltban igen, mert ott anya úgysem csap a seggemre.
Ilyenek meg ne is mondj, hogy 10 évesen a hátadba vágja a kést... Nyugodj meg és legközelebb ha mentek vhová, akkor előre készülj lelkileg a fegyelmezésre! Kitartást hozzá! (lassan kezdünk mi is hasonló cipőben járni...)
Köszönöm a biztatást, ezentúl igy fogok cselekedni.
Csak megijedtem. Alapból is szoktunk zenét hallgatni az autóban, és lehet azért csöndesedett el mert hangosabb volt a szokottnál. Ma este cirkusz volt, vacsi közben apának hisztizett be, rossz emberrel kezdett. Ő nem tűri a hisztit és bárhol oda csap ha kell. Most aludt el kb 5 perce, a fürcsit végig üvöltötte. Éppen azt beszéltük nem rég a férjemmel hogy még mi is szinte gyerekek vagyunk én 21, ő 23. már érti az anyukáját. Ő is ilyen volt kicsinek. Na megyek holnap vendégségbe megyünk este remélem nem lesz gondunk. Most apára is szánok egy kis időt. Jó éjt, sziasztok.
Köszönöm a válaszokat.
Végig olvasva a hozzászólásokat bizony nagyon szerencsésnek érezhetem magam, hogy olyan anyával áldott meg az ég aki egész (eddigi) életemben (már 29 leszek) kétszer emelt kezet rám. Tisztán emlékszem még az illatokra is, először óvodás koromban volt, az utcán. Anyám hazáig sírt velem együtt, hogy ilyet csinált, bár nem közeledett felém, de láttam. Másodszor pedig tinédzser koromban.
És hát micsoda csoda : verés nélkül is embert faragott belőlem. Az öcsémnél ugyanez a helyzet, talán háromszor kapott ki, ebből egy nyilvánosan történt.
Mindenki maga dönti el hogyan neveli a gyerekét. Az én kislányom ugyan még csak 3 hónapos, de szeretném anyám példáját követni. Az én dolgom az hogy megértessem vele hogy mit, miért nem szabad, és nem az hogy verjem ha hibázik.
"ma 19:37"
igggeeen, még azt is tanítsa meg a gyerekének, hogy hogyan hárítsa másra a felelőséget ugye?
Pofonnal nevelni?
Egyszer-egyszer talán elmegy, de sarokba állítás, meg pofon, meg odacsapás? Az én gyerekem arcát sosem tudnám megütni. A kezére esetleg vagy a popsijára.
Azzal nem próbálkoztál még, hogy a "nem szabad" tiltáshoz odaguggolsz mellé és elmondod neki, hogy miért nem?
Autóba meg ilyet máskor ne csinálj, inkább állj félre, nehogy még bajotok is essen. Idegesen esetleg nem figyelsz és ott a baj.
én voltam aki 2x is mondta, hogy "tipikus" meg le lett pontozva, stb.
nem azt mondom, hogy agyba-főbe kell verni. a sok verés visszájára sül el. Ha az elején rendesen megnevelik, akkor később nem fajuk idáig mint nálatok.
Volt azt hiszem a viasaton a Dada vagy nmtom mi a címe, Dada911 vagy valami ilyesmi. Ott egy dadus ment ki családokhoz segíteni. Hogy mennyire volt megrendezve azt nem tudom, de azért vannak igazságok benne amiket ott csinálnak.
Ő olyan büntetést alkalmazott sokszor, hogy a gyerek ha valami rosszat tesz, akkor leülteti egy székre x percre. Ha nem marad ott, akkor visszarakja, és növeli a bünti idejét. Meg kell neki magyarázni, hogy ha letölti a büntit, akkor utána szabad. Illetve ha nem csinál semmi rosszat, akkor nem is lesz bünti. A hisztire meg nem szabad figyelni és felidegelni magadat. (persze ez utcán nem nagyon megy, hisz ott figyel a sok ember és az már tudja, hogy ciki neked mégha te magadban is tartod)
Ha az utcán csinál valami rosszat, akkor nem szabad elfelejteni, és otthon elővenni érte. Tehát tudnia kell, hogy mindennek következménye van.
kisgyereknél a legjobb büntetések, tv-szgép-édesség elkobzás. TV-hez ne is engedjétek túl sokat, az elcseszi ilyen fiatalon.
Amúgy a dadás módszerrel kapcs csak annyit, hogy elég nehézkes is lehet, lehet csak sokadjára válik be, vagy nem is fog beválni. Ha nem vagy eléggé erős, és látja rajtad, hogy félsz, akkor le fog tojni. Ilyenkor pedig fontos, hogy az apja ne szóljon bele. Mert az rögzül benne, hogy te az apja nélkül gyenge semmi vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!