Aki csak bolti bébiételt ad/adott a gyerekének mennyi idős koráig adja/adta?
én is főzök a gyereknek, de ne haragudj már egyes, mit képzelsz? ha nem tudsz érdemben válaszolni minek írsz? vagy látod netán valahol megjegyzésben a kérdés alatt, h. " bíráljatok! " ???
on: kedves kérdező, annyit todok javasolni,h. apránként adj egyre darabosabb ételeket. pl. a banánt, burgonyát, főtt dolgokat csak villával nyomd össze. adj neki nasinak rágcsálnivalót, pl. kukit, vagy lekszet, h. rágásra ösztönözd..
Ne erőltesd, ha megérik rá, már ő fogja kérni úgy, hogy nem eszi az addigi kedvenc püréset! :) Mi most egy ilyen átmeneti szakaszban vagyunk. Eddig is 90%-ban a bolti üvegest ette csak, bármit főzhettem, semmit nem evett meg, azt se, amit mi ettünk. Aztán magától elkezdte érdekelni, amit mi eszünk, babakocsis sétákkor kap mindig egy darab babakekszet a kezébe, és szép lassan elkezdett ügyesen rágni! Pedig csak 2 foga van (13 hónapos). Jelenleg az eddigi kedvenc üveges ételeit sem hajlandó megenni, csak harapni és rágni akar! Kap banánt, szőlőt, körtét, krumplit, répát puhán mindent, de úgy, hogy harapni tudja. Adj időt a babádnak, hidd el eljön az is, mikor már nem eszi a pépeset! :)
Sok sikert!
1. vagyok ismét! Tudtam hogy nekem fogtok esni, de nem hat meg egyáltalán. Én azt képzelem magamról, kedves második, hogy jogom van hozzászólni egy kérdéshez, ráadásul nem voltam off, szerintem megválaszoltam a kérdést, én egyáltalán nem adok bolti pempőt a gyerekemnek. Nyugodtan lepontozhattok, felháborodhattok, de én akkor sem tartom elfogadhatónak hogy egy anya ne legyen képes főzni a saját gyerekének. Ijesztő, hogy manapság minden nő csak bemegy a boltba és leveszi az üveget a polcról, ez a főzés. És ha nagyobb lesz a gyerek, akkor is a kész ételt fogod neki venni a házi koszt helyett, mert azt jobban szereti a gyerek? Igen, ez az egészséges táplálkozás alapköve... És akkor csodálkoznak miért van az a rengeteg elhízott, allergiás, ekcémás gyerek. Kedves kérdező, ha szerinted annyira jó a bolti pempős kaja akkor most miért küzdesz azzal a problémával, hogy a majdnem egy éves gyereked nem hajlandó rágni és kiöklendezi az ételt?
Én nem vagyok tökéletes, messze nem, de ebben a dologban következetesen úgy gondolom hogy igazam van. Ahelyett hogy megsértődsz és a szívedhez kapsz egy kritika miatt, talán fontolóra kéne venni, hátha van benne valami.
Azért mert most még itt 5-en azt írták, hogy semmi gond, nagyon jó az üveges kaja, attól még az nem biztos hogy úgyis van. De nekem mindegy, a te életed, te gyereked, úgy csinálod ahogy jónak látod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!